Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012



Ναύπακτος, 22 Δεκεμβρίου 2012





ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΣΤΑΣΙ 
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
πατρος ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΛΑΧΟΥ





Δημοσιευουμε μονοι μας το παρακατω ανακοινωθεν του ιδιου του μητροπολιτου κ. Ιεροθεου και οχι της ιερας μητροπολεως Ναυπακτου ασφαλως,  που προσπαθει να δικαιολογηση τα αδικαιολογητα και να υπερασπισθη τον εαυτο του για την τροπη των πραγματων, πως ο ιδιος τεχνηεντως τα τροχιοδρομησε, τα σχετικα  με την Ιερα Μονη Μεταμορφωσεως του Σωτηρος Ναυπακτου.



Εμεις ντραπηκαμε για λογαριασμο του κ. Ιεροθεου με τα οσα απολογουμενος γραφει στην ανακοινωσι του για να υπεραμυνθη του εαυτου του και των απαραδεκτων πραξεων του.



Δινουμε την δικη του αριθμησι και απαντουμε αναλογα.



1. Εμεις διαβασαμε και δημοσιευσαμε την ΕΝΣΤΑΣΙ που υπεβαλε ο π. Ιγνατιος Σταυροπουλος στο, ως ορθως και ευστοχως χαρακτηρισθηκε απο τους χριστιανους της Ναυπακτου, ...Πραιτωριο του Πιλατου, ή μαλλον τα λεγομενα κρεματορια -  δικαστηρια σας, που δικαζουν βασει του νομου ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ  5383 που αποτελει νομο ντροπη και αισχυνη, οτι το ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ που τον κατηγορειτε δεν του δοθηκε ΠΟΤΕ.
Πως λοιπον τον κατηγορειτε σε κατι που ο ιδιος δεν γνωριζει, αφου δεν ελαβε το εγγραφο με το οποιο τον κατηγορειτε;
Δεν θα μπορουσατε εστω και τωρα, δικαιοτατε πατερ!!!, και αγιε πατερ!!!, να του δωσετε το Κλητηριο Θεσπισμα και μετα απο λιγες μερες να τον δικασετε;
Δεν το πραττετε ομως, γιατι δεν σας αφηνει η εμπαθεια σας.
Και εσεις ο ...Ακτιστοφωτητης, αποδεικνυετε οτι ολα αυτα που μας λετε και μας διδασκετε, ειναι...επεα πτεροεντα....και χνους απο της γης....

Στην ιδια παραγραφο ο κ. Ιεροθεος ομιλει και επικαλειται και την Αποφασι τιου Ανωτατου Δικαστηριου της Χωρας μας.
Ω ΘΕΕ ΜΟΥ......
Δεν τον ειδαμε ομως εδω και χρονια να διαμαρτυρηθη εστω και μια φορα για την καταπατησι απο τους χθεσινους και απο τους σημερινους αρχιερεις και αρχιεπισκοπους τις 20 ( ΕΙΚΟΣΙ) τον ΑΡΙΘΜΟΝ αποφασεις του Ανωτατου Δικαστηριου της Πατριδος μας του Συμβουλιου της Επικρατειας και της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του Ανωτατου Διακαστηριου της Πατριδος μας του Συμβουλιου της Επικρατειας, για την αποκαταστασι του Κανονικου και Νομιμου Μητροπολιτου Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚοΔΗΜΟΥ που διατηρουν και υποθαλπουν την ΦΟΒΕΡΑ αυτη ΑΔΙΚΙΑ σαν Αρχιερεις Αννας και Καϊαφας μεχρι και αυτην τηνστιγμη, χωρις ντροπη και χωρις τσιπα.
Κυριε Ιεροθεε, ειστε ολοι σας ενοχοι, οταν δεν ομιλειτε για την ΠΕΛΩΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ αυτη πολυετη αδικια, εναντιον του λογιου και δραστηριου και δυναμικου μητροπολιτου ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ που ο Θεος τον διατηρει στην ζωη ακομα ΑΝΘΗΡΟ και ΝΕΑΖΟΝΤΑ για νας σας ελεγχη και να σας τσιγαριζη για την απαθεια σας και την υποκρισια σας.
Πως τολματε πατερ Ιεροθεε και επικαλεισθε το Ανωτατο Δικαστηριο της Πατριδος μας, που ολοι εσεις το περιφρονησατε σκαιοτατα και συνεχιζετε να το περιφρονειτε και καταπατησατε ΟΛΕΣ τις αποφασεις του και τολμησατε να διαπραξετε και σωρεια αλλων ανηθικων πραξεων, την δολια και ανηθικη κατατμησι της μητροπολεως Αττικης και Μεγαριδος και την τοποθετησι στις νεες κατατμημενες μητροπολεις μοιχεπιβατων;
Και δεν ντραπηκατε και δεν ντρεπεστε και τολματε και βγαινετε και μιλατε για νομιμοτητα και σεβασμο στις αποφασεις των δικαστηριων;
Που στεκεται ετσι η δικαιοσυνη σας και η ηθικη σας, πατερ Ιεροθεε;
Συγχωρειστε με, αλλα με αναγκαζετε να σας ρωτησω: Πιστευετε στον Θεο των χριστιανων ή πιστευετε σε καποιον αλλο Θεο;
Αλλα σας υποβαλω και το ερωτημα; 
Νομιζετε και πιστευετε οτι ομιλειτε σε ανεγκεφαλα οντα; 
Ετσι εκλαμβανετε τους χριστιανους;





2 . Στην δευτερη παραγραφο επικαλεισθε τον ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ νομο 5383.
Και ειναι Κυκλωπειος, αφου βασει αυτου του σκληρου και ανελεητου  νομου ο δεσποτης ειναι ο ιδιος κατηγορος, ο ιδιος ανακριτης, και ο ιδιος δικαστης.
Και ο ...Ακτιστοφωτητης κ. Ιεροθεος δεν ντρεπεται να επικαλειται αυτον τον γαϊδουρονομο, τον 5383 νομο, με τον οποιο δεν θαπρεπε να δικαζονται ουτε οι μεγαλυτεροι εγκληματιαι της εποχης μας.
Κι ομως οι σημερινοι αρχιερεις, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, συνεχιζετε να δικαζετε τους υφισταμενους σας κληρικους, με αυτον τον εξωφρενικο νομο.
Εσεις, που δεν επιτρεπετε στους κληρικους σας  να κανουν εστω και ενα κιχ απο το στομα τους, ενω εσεις  οι δεσποταδες γινεστε λαλιστατοι και μαλιστα οταν θιγεται ο εγωϊσμος σας και η ασημαντοτητα σας.




3. Πως γνωριζετε την προθεσι του π. Ιγνατιου;
Και πως κατεδειχθη αυτη εκ των υστερων;
Ο ιδιος σας υπεβαλε ΕΝΣΤΑΣΙ κατα του δικαστηριου σας και εσεις οι .....μεγαλοψυχοι ιεροδικαστες του αρνηθηκατε να την παραλαβετε.
Γιαννης κερναει, και Γιαννης πινει.
Που ειναι η δικαιοσυνη σας, πατερ Ιεροθεε;
Που ειναι τα ...σπλαγχνα των οικτιρμων σας;
Γιατι απουσιαζουν ολα αυτα απο τις ψυχες σας;
Εμεις σας κρινουμε απο τις εκδηλωσεις των αισθηματων σας και απο τις αποφασεις σας, δεν ειμαστε καρδιογνωστες οπως ειστε εσεις που γνωριζετε εκ προοιμιου ακομα και τις προθεσεις των αλλων.





4. Ωστε το ποιμνιο σας χαρακτηριζετε ως "ολιγαριθμους οπαδους" του π. Ιγνατιου που ο ιδιος τους παρακινουσε να τον συμπαρασταθουν.
Και πως το γνωριζετε αυτο εσεις π. Ιεροθεε;
Στειλατε στο μοναστηρι δικους σας κατασκοπους για να τους παρακολουθειτε;
Πως γνωριζετε οτι ο π. Ιγνατιος τους παρακινουσε;
Και δεν ντρεπεστε να γραφετε αυτες τις αναληθειες δημοσιως;
Μια αυθορμητη αντιδρασι και ιερα εκδηλωσι του πιστου λαου που κατασκευασε αυτην την μονη, που βαλθηκατε εσεις να την διαλυσετε και αγωνιζεσθε γι αυτο λυσσωδως, την αποκαλειτε κατευθυνομενη;
Οταν βρισκεσθε σε δυσκολη θεσι ειστε ολοι σας ιδιοι. 
Δεν αναγνωριζετε το μεγαλειο της ψυχης των χριστιανων να συμπαριστανται στους καλους κληρικους προ των οποιων εσεις οι αρχιερεις αισθανεσθε κομπλεξ κατωτεροτητος. 
Προσεξτε κ. Ιεροθεε καλα. 
Μην εξοργιζετε τον λαο της Ναυπακτου, γιατι θα την εχετε ασχημα.
Οπως σας ειδοποιησαν οι χριστιανοι της Ναυπακτου, δεν θα τολματε να λειτουργειτε πλεον παρα μονο με την συμπαστασι των ΜΑΤ και της αστυνομιας.
Αλλωστε ειστε συνηθισμενοι εσεις οι αρχιερεις σε τετοια, αφου αισθανεσθε οτι δεν ανηκετε στην Ελευθερα Εκκκλησια του Χριστου, αλλα στην δουλη του Καισαρα, των ΜΑΤ και των ΡΟΠΑΛΩΝ.
Γνωριζετε πολυ καλα να βαρατε με τα ΜΑΤ στα κεφαλια των χριστιανων και να χυνετε χριστιανικο αιμα ακομα και μεσα στους ναους και ετσι να αποδεικνυετε οτι υπαρχει ΧΑΣΜΑ ΜΕΓΑ μεταξυ των σημερινων αρχιερεων και του ....χριστεπωνυμου πληρωματος. 





5. Λετε οτι ο ...εκλεκτος σας αρχιμανδριτης τουνομα Καλλινικος δεν τραπηκε σε φυγη και ουτε καλεσατε εσεις την αστυνομια για να σας προφυλαξη απο τους χριστιανους.
Δηλαδη ο Καλλινικος παρεμεινε εκει στο προαυλιο μεσα στους διαμαρτυρομενους, ....θαρραλεος και απτοητος, και η αστυνομια ηρθε μονη της;





6. Γνωριζουμε πολυ καλα την συνεχεια του ...Πραιτωριου σας, που ο σκοπος ηταν απο την αρχη η παραπομπη της υποθεσης στο Συνοδικο στο οποιο εχετε εκει πολλους φιλους αρχιερεις και φαρισαιους που θα κανουν οσα ακριβως εσεις θελετε και επιθυμειτε, οπως και μεχρι τουδε εγενετο. 
Δεν σας πτοησε ΤΙΠΟΤΑ.
Ουτε το δικαιο του διωχθεντος κληρικου σας, ουτε οι εντονες και ουρανομηκεις φωνες του ποιμνιου σας μπροστα απο τα γραφεια της μητροπολεως σας.
Και αν πιστευετε οτι αυτο δεν ηταν ποιμνιο σας, τοτε μπορειτε να μας δειξετε ποιο ειναι το ποιμνιο σας;
Μηπως το ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ των εκκλησιαζομενων σας;
Αυτου του Καρναβαλολαου;
Που την βρισκετε τετοια σκληροτητα π. Ιεροθεε;
Πως ειναι δυνατον εσεις που κοινωνατε πολλακις της εβδομαδος να φερεσθε κατ αυτον τον βαρβαρον και ανελεημονα τροπον, σε ενα κληρικο σας;
Υπαρχει η ερμηνεια και απο την Γραφη και απο τα Πατερικα κειμενα αλλα δεν την αναφερω προς το παρον, γιατι δεν σας συμφερει....




7. Δεν νομιζουμε οτι κατευθυνει τα ιστολογια ο π. Ιγνατιος.
Εμεις π.χ. μονοι μας και αφ' εαυτων υποστηριζουμε το δικαιο της μονης Μεταμορφωσεως αφου πιστευουμε οτι ολη η υποθεσι ειναι απορροια της εμπαθειας και του φθονου σας.
Αλλωστε και εσεις ...ψοφατε για δημοσιοτητα και χρησιμοποιειτε ολα τα μεσα της δημοσιοτητας για να αυτοπροβαλεσθε.
Μα ποιο δικαιωμα αρνεισθε να εχουν αυτο το δικαιωμα και οι αλλοι;
Σαν πολλα ...καλαμια δεν νομιζετε οτι καβαλησατε, αγιε πατερ Ιεροθεε Βλαχε; 




8 Τελος εσεις που δεν αποτελειτε παρα ενα απλο μελος της Εκκλησιας, λαμβανετε το δικαιωμα μονος σας να ομιλησετε εκ μερους της.
Δεν ειναι για σας Εκκλησια, ουτε οι αλλοι κληρικοι, ουτε ο λαος του Θεου, που σας αποδοκιμαζει για τις πραξεις σας.
Εκκλησια πιστευετε οτι ειστε μονον εσεις οι αρχιερεις που ΑΛΩΝΙΖΕΤΕ κυριολεκτικα μεσα στην Εκκλησια, που περιφριονειτε σκαιοτατα τον πιστο λαο, που αρνεισθε να εκδικασετε τις προσφυγες και τις μηνυσεις του ακομα και εναντιον Αιρετικων και Αιρεσιαρχων και τον γραφετε στα παλαια υποδηματα σας.
Λαθος κανετε, πατερ Ιεροθεε.
Δεν θα δικαιωθειτε ποτε με τις  εμπαθειες και τις κακιες σας.
Εστω και αν σας δικαιωση ο Ιερωνυμος Λιαπης και η ...καμαριλα του.
Πιστευετε οτι ο Θεος θα σας δικαιωση;
Πατερ Ιεροθεε,  ΟΥΔΕΝ ΟΥΤΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΔΡΑ ΦΘΟΝΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑ ΟΡΓΗΝ.

Δεν θελουμε να αναφερθουμε και στους τεμεναδες σας προς τον Αρχιαιρεσιαρχη του Φαναριου, που παριστανει τον Ορθοδοξο πατριαρχη και εσεις τον ....ρενετε με ανθη και τον υποδεχεσθε με κωδωνοκρουσιες και υμνολογηματα και αναρτησατε μαλιστα επι τη διελευσει του απο την μητροπολι σας και μαρμαρινη πινακιδα προς αιωνια εντροπη σας.
Τα αφηνουμε για αλλοτε.




Παντως θελουμε να γνωριζετε οτι τα Αντιπαπικα κειμενα σας δεν μας .....εκθαμβουν οπως γινεται σε αλλους ΧΑΝΟΥΣ και δεν σας θαυμαζουμε γι αυτα.
Γινονται ολα με το αζημιωτο.
Εμεις θελουμε να ονοματισετε τους Αιρεσιαρχες της εποχης μας και της Ορθοδοξιας μας, που την καταταλαιπωρουν και την μπασταρδευουν.
Τολματε να το πραξετε αυτο;
Εδω θα δειξετε την ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, για την οποια και εμεις θα σας την αναγνωρισουμε.
Αλλως;;;;;;;

==============================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή ανεύθυνα σχόλια, που αναρτήθηκαν σε «εκκλησιαστικού» ενδιαφέροντος ιστοσελίδες, αναφορικά με την εκδίκαση της υποθέσεως του Ιερομονάχου Ιγνατίου Σταυροπούλου υπό του Επισκοπικού Δικαστηρίου, η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

 
1. Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Σταυρόπουλος στον οποίο επεβλήθη από την Ιερά Σύνοδο το 2007 το επιτίμιο της ακοινωνησίας, εσχάτως άρχισε να «λειτουργή» στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, παρά την περί του αντιθέτου απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία σημειωτέον κρίθηκε νόμιμη με την υπ' αριθ. 686/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιδεικνύοντας έτσι, για ακόμα μία φορά ανυπακοή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Αρχή αλλά και στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. 

 
2. Κατόπιν τούτου η Ιερά Μητρόπολη, όπως ήταν υποχρεωμένη, εκκίνησε την διαδικασία των ανακρίσεων βάσει του Ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας» καί, μετά την νομότυπη περάτωση αυτών, όρισε ημέρα συνεδρίασης του αρμοδίου Επισκοπικού Δικαστηρίου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ώρα 16.00.

 
3. Ο κατηγορούμενος Ιερομόναχος Ιγν. Σταυρόπουλος προσήλθε μεν ενώπιον του Δικαστηρίου, μετά του πληρεξουσίου Δικηγόρου του, με πρόθεση, όπως κατεδείχθη εκ των υστέρων, όχι να σεβασθή την διαδικασία και να αντικρούση την κατ' αυτού κατηγορία αλλά την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Συγκεκριμένα, αφού προέβαλε προφανώς μη νόμιμες και αβάσιμες ενστάσεις και αιτήματα, απεχώρησε, υπεκφεύγοντας την βάσανο της ζώσης διαδικασίας και την αντίκρουση της κατηγορίας. 

 
4. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν ολιγάριθμοι «οπαδοί» του, προερχόμενοι εν πολλοίς από άλλες πόλεις, από αυτούς που ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες παρακινούσε να προσέλθουν προς συμπαράστασή του, και φώναζαν διάφορα συνθήματα έξω από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επιχείρησαν δε να εισέλθουν και στον χώρο συνεδρίασης του Δικαστηρίου, παρά τον νόμον, που στις συνεδριάσεις των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων επιτρέπει την παρουσία μόνο κληρικών και μοναχών, οπότε, όπως είναι φυσικό απετράπησαν κατ' αρχήν από τους πατέρες Καλλίνικο και Θεμιστοκλή και στην συνέχεια από τα εντόπια αστυνομικά όργανα, που προσήλθαν να επιβάλλουν την τάξη και να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα κοσμικά Δικαστήρια. 

 
5. Ουδέποτε έλαβαν χώρα τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα, που κυκλοφόρησαν, ότι δηλ. το πλήθος «άρπαξε από τα γένια» τον π. Θεμιστοκλή, πετώντας τον στο έδαφος, ότι ο π. Καλλίνικος ετράπη σε φυγή και ότι ζητήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομία του Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως. 

 
6. Το Επισκοπικό Δικαστήριο, εφαρμόζοντας τον νόμο, και μετά την αποχώρηση του κατηγορουμένου, συνέχισε την συνεδρίασή του και απεφάνθη ότι ο Ιερομόναχος είναι ένοχος της κατηγορίας ότι «λειτούργησε» κατά συρροήν ενώ είναι ακοινώνητος, ενόψει δε του ότι για την κατηγορία αυτή προβλέπεται η ποινή της καθαίρεσης, την οποία και δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλη, εθεώρησε εαυτό αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση να δικασθή πρωτοδίκως στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. 

 
7. Για μία ακόμα φορά ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κατέδειξε την ανυπακοή και καταφρόνησή του στους θεσμούς της Εκκλησίας και του Κράτους (η συγκρότηση, δικαιοδοσία και αρμοδιότητα των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων προβλέπεται από πολιτειακό νόμο, ήτοι τον Ν. 5383/1983) και προφανώς αδυνατώντας να αποκρούση την κατηγορία, την οποία εν πολλοίς συνομολόγησε με το απολογητικό του υπόμνημα, αρκέστηκε στην δημιουργία εντυπώσεων, με την συνδρομή των «φίλων και οπαδών», που έχει δημιουργήσει με την καθημερινή ενασχόλησή του με ανακοινώσεις, σχόλια και ανταλλαγή απόψεων σε ιστοσελίδες, Blogs και στο facebook, που ο ίδιος διατηρεί, καταδεικνύοντας έτσι το εκκοσμικευμένο και νόθο μοναχικό και εκκλησιολογικό του φρόνημα.

 
8. Είναι λυπηρό το γεγονός Ιερομόναχοι να απειθαρχούν στους ιερούς Κανόνες και την Ιερά Σύνοδο αλλά και στους θεσμούς και νόμους της πολιτείας, να προκαλούν τον λαό σε εχθροπάθεια εναντίον των κανονικών Επισκόπων, να δημιουργούν οπαδούς και να παρουσιάζωνται ως «ήρωες». Η Εκκλησία δεν μπορεί να ανεχθή τέτοιες αντικανονικές και φατριαστικές ενέργειες, καταδικάζει την απόπειρα υπονόμευσης των θεσμών της με απειλές βίας και την συνδρομή φανατισμένων «οπαδών» και θα συνεχίση απρόσκοπτα την ορθόδοξη διδασκαλία της και την διακονία της στους ανθρώπους. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



6 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ 'ΣΩΜΑ', ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙ...ΑΡΚΕΤΑ, ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΛΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ...ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ./ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. miniths kai dikasths taftoxrona o ierotheos? den ntrepete katholou? to demonio ths eksousias ....einai polu isxiro..alla h agaph tou xristou einai isxiroterh kai tha nikisei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εμεις θελουμε να ονοματισετε τους Αιρεσιαρχες της εποχης μας και της Ορθοδοξιας μας, που την καταταλαιπωρουν και την μπασταρδευουν".. Αυτο ακριβως κανει παλικαρι μου ο Δεσποτης σας. Απλα μαλλον δεν το εχετε παρει ακομα ειδηση. Ησυχαστε πρωτα λιγο, διαβαστε, προσευχηθειτε και θα σας βοηθησει ο Θεος να δειτε καθαρα. Ο δεσποτης σας ειναι ανθρωπος αξιος και βοηθαει καθημερινα πολυ κοσμο μεσα απο τα βιβλια του και τον λογο του. Οχι μονο στη πολη σας αλλα και περα απο αυτη (εντος και εκτος Ελλαδος). Διαβασα σε διαφορα εκκλησιαστικα sites για αυτην την διαμαχη. Αυτο που ειδα ειναι μισος και εχθρα για αυτον τον ανθρωπο. Αν κρινω απο τα βιβλια του, ο δεσποτης σας κινειται σε αλλα πνευματικα επιπεδα και τον ιδιο δεν νομιζω να τον ενοχλουν τα συκοφαντικα αρθρα και σχολια. Και εχω την αισθηση πως η ανακοινωση της μητροπολης προσπαθει να απαντησει σε κειμενα που βγηκαν στη δημοσιοτητα και σκανδαλισαν τους πιστους. Ειναι μεγαλη αμαρτια αυτο που συμβαινει αυτες τις μερες: τοσοι πολλοι λιβελοι εναντιον ενος αρχιερεα τετοιες μερες. Ο μοναχος που δικαζεται (αν νοιαζεται για τις ψυχες αυτων που τον ακολουθουν) θα ηταν φρονιμο απο πνευματικης αποψης να μην προκαλει τον φανατισμο των γυρω του. Βαζει μεγαλη αμαρτια στη πλατη του ετσι. Ησυχια και προσευχη χρειαζεται σ αυτη τη περιπτωση. Ουτε διαδηλωσεις, ουτε απειλες, ουτε συκοφαντιες, ουτε βωμολοχιες. Δεν ειναι συμπεριφορες που ταιριαζουν σε μοναχο αυτες. Ουτε σε πιστους με γνησιο εκκλησιαστικο φρονημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το πρωτοπαλλήκαρο του δεσπότη π.Θεμιστοκλή που προπηλάκισε πιστούς τι έχεις να πεις λαλίστατε; Για τη σχέση του δεσπότη με τον κατασκανδαλίσαντα τους πιστούς οικουμενιστή πατριάρχη τι έχεις να πεις; Ποιος δε σεβάστηκε το κλίμα των ημερών παρά ο δεσπότης που τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα εντελώς αψυχολόγητα προκάλεσε σάλο με την ενέργειά του να καλέσει σε απολογία το μοναχό;

      Διαγραφή
    2. Πότε στράφηκε ο επί Χριστόδουλου λαλίστατος Ναυπάκτου κατά των ενδοτικών ενεργειών του σημερινού αρχιεπισκόπου; Πού είναι η αντιπολίτευσή του στα καραγκιοζιλίκια του Ιερωνύμου; Ναι σε όλα απ το δεσπότη της Ναυπάκτου.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου