Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για την Ιερά Μονή 

 

Μεταμορφώσεως Σωτήρος


Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, που βάζει τα πράγματα στην σωστή θέση από νομικής και λογικής απόψεως αναφορικά με την πέραν της δεκαετίας άδικης και από κάθε νομικής και λογικής επόψεως καταδίωξης της Ιεράς Μονής, αλλά και του κτήτορος και πρώτου καθηγουμένου αυτής Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη πατρός Σπυρίδωνος Λογοθέτη και όλων των άλλων κατά πάντα αξίων πατέρων της Ιεράς αυτής πολύπαθης Μονής.



Με τις τόσες άδικες, παράνομες και παράλογες μεθοδεύσεις-διώξεις του Δεσπότη της Ναυπάκτου, από ότι γνωρίζουμε όχι μόνο συντάχθηκαν, αλλά ομοφώνως συναποφάσισαν και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να απαγορεύσουν αφ’ ενός μεν στους πατέρες της Μονής, αφ’ ετέρου δε και σε όλους τους Χριστιανούς να δοξολογήσουν και λατρέψουν τον Θεό, την Παναγία και όλους τους αγίους στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς αυτής Μονής, που με τις θυσίες, το αίμα και τον ιδρώτα τους δημιούργησαν οι πατέρες της Μονής και οι ευσεβείς χριστιανοί προσκυνητές. 




Όπως ορθότατα αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Ι. Μονής, αυτή έχει τον Εσωτερικό της Κανονισμό που έχει ισχύν νόμου αναγνωρισμένης (της ισχύος αυτής) και από την Πολιτεία και από την Ελληνική Εκκλησία και αποτελεί τον Καταστατικό Χάρτη αυτής, αναφορικά με το αυτοδιοίκητο της, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το οποίο θα πρέπει να τονισθεί με ιδιαίτερη σημασία ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνήθηκε και πολύ σωστά έπραξε να διαλύσει, απορρίπτοντας ως νομικά ανεπέρειστο το αίτημα του Δεσπότη της Ναυπάκτου. 



Εφέτος έχουμε άλλου είδους προσπάθεια του προαναφερομένου Δεσπότη: διαγραφές μοναχών, απολύσεις μοναχών, διορισμό Διοικούσης Επιτροπής κ.λ.π., σαν η προαναφερομένη Ι. Μονή να είναι έρημη. 
Αλήθεια που βρίσκει ο Δεσπότης όλα αυτά τα νομικά τέρατα και σημεία και τα εξακοντίζει εναντίον της Ι. Μονής και των πατέρων; 
Ξαφνιάζεται κανείς μαθαίνοντας ‘όλα αυτά και δικαίως διερωτάται ο Δεσπότης της Ναυπάκτου και οι μεθοδεύσεις του, έχουν σχέση με την Θρησκεία της Αγάπης και της Συγχώρησης, για τα οποία σταυρώθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός; 
 Και Ιεροεξεταστές ακόμη κανένα δεν καταδίκαζαν χωρίς να απολογηθεί. 
 Αλλά η υιοθέτηση όλων αυτών των παρανομιών και αυθαιρεσιών έγινε δεκτή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (!) 



Ας υπογραμμισθεί ότι στην εν λόγω διαμάχη, έχουν εκδοθεί πάνω από 145 δικαστικές αποφάσεις όλων των βαθμών δικαιοδοσίας υπέρ της Μονής και πάνω από 40 διοικητικοί έλεγχοι απέβησαν υπέρ της Μονής. 



Καιρός είναι να συνέλθουν όλοι (ΔΙΣ και Δεσπότης), αναλογιζόμενοι τις έναντι Θεού και ανθρώπων τεράστιες ευθύνες τους στρέφοντας την ζωτικότητα και τις δυνάμεις τους στην βοήθεια και συμπαράσταση στον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό και Κλήρο. 
Αλλά και ο λαός της Ναυπάκτου, ο οποίος πολλαπλώς έχει ευεργετηθεί από την Ιερά Μονή και τους άξιους Πατέρες αυτής, έχει ιερό καθήκον, όχι απλώς να συμπαρασταθεί στην Ι. Μονή και στους πατέρες αλλά κυριολεκτικά να ξεσηκωθεί εναντίον της αλαζονικής, παράνομης, άδικης και παράλογης επιθετικότητας του Δεσπότη, γιατί οι ενέργειες του αυτές, όχι μόνον σκανδαλίζουν κάθε Χριστιανό, αλλά και προσβάλλουν κατάφορα. 



Οι πατέρες της Ι. Μονής, ας γνωρίζουν ότι στον δίκαιο αγώνα τους συμμετέχει πλήθος λαού ποικιλοτρόπως. Επί τόσα χρόνια δέχονται την λάσπη της αδικίας. 
Να χαίρονται γι’αυτό γιατί κερδίζουν πνευματικά. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ο Κύριος να ευοδώσει τον δίκαιο αγώνα τους. 



Νικόλαος Φρατζέσκος - Τέως Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 

Φρειδερίκη Φρατζέσκου-Κολοκούρη - Τέως Πρωτοδίκης

4 σχόλια:

  1. κ.Οδυσσέα πέστε μου σάς παρακαλώ,γιατί ο Δεσποτης τους χτυπά;
    τί κάνουν οι πατέρες;
    είμαι αγράμματη και δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που γράφουν. Με δύο λόγια ενημέρωσέ με.
    ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.
    Κ.Αννα.
    Υ.Γ.ο εγγονός μου σας γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πατέρες δεν δίνουν στο Δεσπότη το μοναστήρι και δεν φεύγουν οπότε τους κυνηγάει γιά να μπορέσει να το πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Άννα, καλησπέρα.
    Αυτοί οι καλόγεροι κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Υποστηρίζουν με νυχια και με δόντια το μοναστήρι τους, το οποίο έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια και με τις ευλογίες και την οικονομική συμπαράσταση του μακαριστού μητροπολίτη Δαμασκηνού Κοτζιά.
    Βεβαίως θα μου πείτε ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να υποστηρίζει το σπίτι του, διότι αλλιώς θα πέσει να τον πλακώσει, όπως λέει η παροιμία.
    Αυτό που είναι φυσικό για όλο τον κόσμο, δεν το θεωρεί φυσικό ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. Τα θέλει όλα δικά του. Να πάιρνει τα λεφτά, να διοικεί το μοναστήρι, να διώχνει τους καλογέρους, να μην τους αφήνει να λειτουργούν, να διώχνει τον κόσμο από το μοναστήρι και άλλα αναρίθμητα.
    Βεβαίως ο Ναυπάκτου ισχυρίζεται ότι όσους κεραυνούς εξαπολύει κατά του μοναστηριού δεν τους στέλνει αυτός αλλά η Ιερά Σύνοδος. Μας περνάει για βλάκες. Αυτός γράφει στην Ιερά Σύνοδο κάθε λίγο και λιγάκι για να ξεθεμελιώσει το μοναστήρι. Ευτυχώς που οι καλόγεροι ανθίστανται και δεν τους κάνουν το χατήρι.
    Έτσι μέρα με την ημέρα ο Ιερόθεος γελοιοποιείται ακόμη και στα μάτια των οπαδών του επειδή με τόσο πόλεμο και με τις πλάτες της Συνόδου ακόμη δεν κατάφερε να ξεμπήξει τους μοναχούς.
    Που είσαι άγιε γέροντα Αυγουστίνε!!! Πέρασαν πολλές δεκαετίες και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε αυτό που διεκήρυττες:ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΖΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ.
    Όσο για τον κ. Ιερόθεο θα πρέπει να θυμάται το τραγούδι αυτών των ημερών:
    Ο δρόμος (το μοναστήρι) είχε τη δική του ιστορία.
    κάποιοι την έγραψαν στον τοίχο με μπογιά.
    ήταν μια λέξη μοναχά:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (στην Εκκλησία),
    και κάποιοι είπαν πως την έγραψαν παιδιά
    (καλόγεροι που δούλευαν με την καρδιά).
    Για το ότι ο "φιλομόναχος" δεσπότης κ. Ιερόθεος είναι αμόναχος και πολεμά το μοναχισμό, και δεν βαδίζει στα ίχνη των αγίων θα τα πούμε άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπαμε παιδί μου γιαυτά που διαβάζω.
    Ξεχνάνε οι Επίσκοποι την δικαιοσύνη του Θεού,Ο Θεός να σκεπάζει τούς Πατέρες και να φωτίζει τον Δεσπότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου