Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 

περί του θλιβερού ΓΙΑΝΝΑΡΑ 




Ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης απευθυνόμενος προς το Χρήστο Γιανναρά:

Όσον το κατά σε, κ.Γιανναρά, λόγω του ψυχικού συμπλέγματος υπό του οποίου πάσχετε, συνετελέσατε ουκ ολίγον με την στείραν και άγονον κριτικήν σας να δυσφημισθεί και διαβληθεί το χριστιανικόν κίνημα.


Με τας παραδόξους ιδέας που εκηρύξατε εγίνατε, ασυνειδήτως ή ενσυνειδήτως - ο Θεός οίδεν -, εμπνευστής ενός ιδεολογικού ρεύματος, ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, κεκαλυμμένων με επίχρισμα ορθοδόξου παραδόσεως και καλογερισμού. 
Εύγε σας!


Και τώρα έρχεσθε να θρηνήσετε λέγοντες, ότι το τέλος της Ελλάδος ήγγικεν, υπενθυμίζων με την θρηνωδίαν σας τους φλυάρους εκείνους λογάδας του Βυζαντίου της παρακμής, οι οποίοι ουδέν πράττοντες ανέμενον μακαρίως την κατάρρευσιν της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ φύλλο 444/1986.

1 σχόλιο:

  1. Τρεις λεβέντες επίσκοποι,οι μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνος,ΚονίτσηςΣεβαστιανός και Σιδηροκάστρου Ιωάννης διακατεχόμενοι από αίσθημα αυξημένης ποιμαντικής ευθύνης και υπείκοντες στη φωνή της επισκοπικής τους συνειδήσεως έθεσαν θέμα προ πολλών ετών συνοδικής καταδίκης των γιανναρικών κακοδοξιών.Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση την εν λόγω καταδίκης αφού ηγέρθη έντονη αντίδραση κυρίως απ τον τότε μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο και νυν αρχιεπίσκοπο που αντέτεινε ότι θα πρέπει μαζί με το θέμα Γιανναρά θα πρέπει να συνεξετασθεί και το θέμα των λεγόμενων θρησκευτικών οργανώσεων!Το θέμα των ετεροδιδασκαλιών του Γιανναρά κάθε άλλο παρά αποτελεί παρωνυχίδα αφού προξένησε και προξενεί μεγίστη πνευματική ζημία στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και ειδικά στη νεότητα.
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου