Σάββατο 2 Ιουλίου 2011


Γ΄ Ματθ 6,22-33


Ποιά η αιτία του άγχους


του αρχιμ. Αθανασιου Σιαμακη


Πόσο ήρεμος θα ήταν ο άνθρωπος αν γνώριζε κι εφάρμοζε όχι όλο το ευαγγέλιο, αλλά μόνο αυτούς τους 11 στίχους του; Θα είχε λυτρωθεί από γνωστό άγχος, την ψυχική αρρώστια της εποχής μας, που φαρμακώνει τη ζωή των ανθρώπων, και που προέρχεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό και την αγωνιώδη φροντίδα για την τροφή του και το ντύσιμό του, τα τιποτένια αυτά της ζωής, τα οποία δυστυχώς έχουν αναχθεί σε πρώτα. Ταυτόχρονα ο άνθρωπος θα είχε εντοπίσει την πρώτη προτεραιότητα της ζωής, που δεν είναι άλλη από τη βασιλεία του Θεού, θα είχε προσανατολιστεί προς αυτήν, και θα ήταν ευτυχισμένος. Ας δούμε την καθάρια λογική του Χριστού.


Το πράγμα έχει σχέση με το νου και την καρδιά, λέει ο Κύριος, και διευκρινίζει με το παράδειγμα του λυχναριού. Το λυχνάρι του σώματος, λέει, είναι το μάτι (και το λυχνάρι της ψυχής ο νους). Αν το μάτι είναι γερό, όλο το σώμα βλέπει, (κι αν ο νους δεν έχει τυφλωθεί από τη φιλαργυρία και την πλεονεξία, η ψυχή σου είναι το φως). Αντιστρόφως· Αν το μάτι σου είναι τυφλό, όλο το σώμα σου δεν βλέπει. Είναι στο σκοτάδι. Κι αν ο νους έχει τυφλωθεί, η ψυχή σου είναι στην κατάθλιψη, στο άγχος, στην κόλαση. Και συμπεραίνει ο Κύριος· Αν λοιπόν, αυτό που σου δόθηκε για να φωτίζει το σώμα σου, γίνει σκοτάδι, σε πόσο σκοτάδι θα βυθιστείς; (Αν ο νους σου σκοτιστεί από την προσκόλλησή σου στο χρήμα, σε πόσο ψυχο-πνευματικό σκοτάδι θα βυθιστεί η ψυχή σου; ). Το πράγμα είναι μονόδρομος. Ή ακολουθείς το Θεό, που είναι φως και ζωή, ή το μαμμωνά (= την πλεονεξία και σπατάλη), που είναι σκοτάδι και κόλαση. Δεν μπορείς να συμπορεύεσαι και με τον έναν και με τον άλλο.


Και προτρέπει ο Κύριος; Αφού λοιπόν η καρδιά του ανθρώπου πρέπει ν’ ανήκει αποκλειστικά στο Θεό, απαλλαχτείτε από το άγχος, διώξτε μακριά την αγωνιώδη φροντίδα για το τί θα φάτε και το τί θα ντυθείτε. Και στηρίζει ο Κύριος στη συνέχεια την προτροπή του με λογικά επιχειρήματα.

1.

Τί αξίζει πιο πολύ; η ζωή ή η τροφή; Σίγουρα η ζωή. Αφού ο Θεός δίνει το μεγαλύτερο, δεν θα δώσει και το μικρότερο; Τί αξίζει περισσότερο; το σώμα ή το ρούχο; Σίγουρα το σώμα. Αφού ο Θεός δίνει το μεγαλύτερο, δεν θα δώσει και το μικρότερο; Έχετε λοιπόν εμπιστοσύνη στο Θεό Πατέρα.

2.

Τί αξίζουν πιο πολύ οι άνθρωποι ή τα πουλιά; Σίγουρα οι άνθρωποι. Αν ο Θεός τρέφει τα πουλιά χωρίς να σπέρνουν να θερίζουν και ν’ αποθηκεύουν, δεν θα θρέψει τον άνθρωπο, που και σπέρνει και θερίζει και αποθηκεύει; Μην αγωνιάτε λοιπόν τόσο για τη διατροφή σας. Υπάρχει και Θεός. Τάχα αν μεριμνάτε με αγωνία, θα καταφέρετε ν’ αυξήσετε το μπόι σας κανένα πήχυ; Και το μπόι και η ζωή σας είναι στα χέρια του δημιουργού Θεού. Μην ματαιοπονείτε.

3.

Ας έρθουμε και στο ντύσιμο. Τί αξίζουν περισσότερο; Οι άνθρωποι ή τα λουλούδια της γης; Σίγουρα οι άνθρωποι. Αν ο Θεός ντύνει τα εφήμερα λουλούδια με εμφάνιση ανώτερη και από την εμφάνιση των λαμπρών ρούχων του πιο σοφού και επινοητικού βασιλιά Σολομώντος, δεν θα ντύσει πολύ καλύτερα εσάς, ώ ολιγόπιστοι άνθρωποι; Σταματήστε λοιπόν να γκρινιάζετε και ν’ αγχώνεστε για το τί θα φάτε και τι θα ντυθείτε.


Εξ άλλου δεν είστε μόνο σάρκες. Είστε και ψυχές αιώνιες. Είναι σωστό να καταναλώνετε όλες τις δυνάμεις σας για το σώμα, και για την ψυχή σας ν’ αδιαφορείτε; Θα σας δώσω λοιπόν μία βασική και πάγια συμβουλή· Στη ζωή σας να ζητάτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και το άγιο θέλημά του, και όλα αυτά (τροφή, πιοτό, ρούχο) θα σας δοθούν μαζί μ’ εκείνο.


Να που καταντά τον άνθρωπο η έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό. Τον κάνει να πνίγεται στο άγχος, να πέφτει στην εσωστρέφεια και να τρέχει στους ψυχιάτρους. Να ματαιοπονεί και να χάνει την ευτυχία του. Και να κολάζεται. Κάποιοι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους ή δεν τ’ αφήνουν να έρθουν στη ζωή, με το παράλογο σκεπτικό «Πώς θα ζήσουν;», «καλύτερα να πεθάνουν, λένε, παρά να τυραννιούνται». (Σημ. τα παιδιά δεν πεθαίνουν. Τα σκοτώνουν οι γονείς τους. Λες και ο Κύριος της ζωής των παιδιών είναι αυτοί και όχι ο Θεός. Θα ήθελαν άραγε αυτούς που τα λένε αυτά να τους είχαν εκτρώσει οι γονείς τους και να μην είχαν έρθει στη ζωή; Σίγουρα δεν θα ήθελαν. Τότε με ποιά λογική το κάνουν αυτοί στα δικά τους;)

Προσοχή μεγάλη, αγαπητοί μου, διότι πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν σε τέτοιο οικτρό παραλογισμό. Τάχα νοιάζονται για τη ζωή των παιδιών τους, αλλά στην πραγματικότητα γίνονται οι χείριστοι των φονιάδων, διότι νοιάζονται για τη δική τους καλοπέραση και ευμάρεια και ασωτία.



Ο....φανατικος ανδρας !!!Λαζοπουλος και οι κοπροηθοποιοινες που εκβραζουν τα ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ τους.

Οι ΚΟΠΡΟΒΙΟΙ

και ΚΟΠΡΟΣΤΟΜΟΙ


Τον ακουσαμε μια φορα και δεν τον ξαναακουσαμε.
Απο αηδια και απο συχαμαρα.
Και ομως πολλοι τον θαυμαζουν και τον χειροκροτουν.
Ποιοι ειναι αυτοι;
Ο ...ελληνικος ...Κοπρολαος, ασφαλως.
Μιλαμε για τον ...ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ!!!! Λάκη Λαζοπουλο.
Που σε καθε εκπομπη του χυδαιολογει ανεπιτρεπτα και ακατασχετα.
Και τα τεσσερα πεμπτα της εκπομπης του ειναι ολα κοπριες σε χρυσοχαρτα.
Οταν τον ακους σε πιανει οργη και αγανακτησι.
Και οχι τοσο για τον ιδιο, αφου αυτος ΤΟΙΟΥΤΟ ΦΥΡΑΜΑ που ειναι, δεν θα περιμεναμε να μεταδιδη κατι κοσμιο και ευπρεπες.
Μεταδιδει, με τα γελοια χαμογελα του, φτυσματα και βοθρολυματα.
Αλλα ολοι και ολες αυτοι και αυτες που τον χειροκροτουν και χασκογελανε μαζι του σαν χαχανοι και ηλιθιοι ποιοι ειναι;
Τετοιος ειναι πλεον αυτος ο λαος;
Ενα ξεπεσμενο και ενα φελαχοειδες ειδος;
Ωστε ηρθε η ωρα να δικαιωθη ο αλλος κοπροστομος ο Καζαντζακης που χαρακτηριζει την ελληνικη φυλη ως "ξεπεσμενη και φελαχα ρατσα";
Ωστε, δικαιωνεται απολυτα;

Αυτα τα χαλια του λαου βλεπουν και καποιοι σκηνοθετες και επαναλαμβανουν τα ιδια ΑΙΣΧΗ τους στα εργα που κατασκευαζουν και μεταδιδουν σε αυτον τον κοπρολαο που απλωνεται απο το ενα ακρο της χωρας μεχρι το αλλο.

Ο Ελληνικος λαος ειναι ιδιος και απαραλλακτος.
Απο τον Εβρο μεχρι το Καστελλοριζο.
Εχει φθαρη και εχει διαφθαρη σε βαθμο υπερθετικο.
Πως να επιβλεψη ο Θεος σε εναν τετοιο διεφθαρμενο λαο και να αρη και να απομακρυνη τις δοκιμασιες του;
Πως να στειλη σε εναν τετοιο ξωφλημενο λαο το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ;
Ο Παντελεημων Θεος δεν συγχωρει τους αμετανοητους ανθρωπους.
Θελει να δη την μετανοια του.
Και χωρις μετανοια ο Θεος θα τον εγκαταλειψη τελειως μεχρι να τον αφηση να ΣΑΠΙΣΗ και να ΑΦΑΝΙΣΘΗ απο το προσωπο της Γης.

Στο Βολο καποιος σκηνοθετης μετεφερε απο την διεφθαρμενη Αθηνα θεατρικο εργο που γελοιοποιειται ο κληρος, ο μοναχικος κοσμος και ο Θεος.

Λαβαμε την παρακατω επιστολη που περιγραφει την ολη καταστασι και δημοσιοποιουμε και ενα βιντεο του ΣΥΧΑΜΕΝΟΥ αυτου ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΟΣ.
Και επειδη οι ηθοποιοι και ο σκηνοθετης υβριζουν την Πιστι και το Ηθος της Εκκλησιας του Χριστου χρειαζεται οι χριστιανοι να αντιδρασουν και να αντιδρασουν καταλυτικα.
Πως;
Να εισβαλουν και να τα σπασουν ΟΛΑ.

Για να παρουν τα κοινωνικα αυτα ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ να σεβονται οσα οφειλουν να σεβονται και δεν το γνωριζουν.
Πρεπει, λοιπον, να το μαθουν ...εν τοις ΕΡΓΟΙΣ....
Ορματε τους και βαρατε τους.
Εφθασε η εποχη της ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ.
Αφου δεν υπαρχουν πλεον εισαγγελεις, αρχιζει η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.


Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Ποιά εἶναι ἀλήθεια τά ὅρια τῆς ἐλευθερίας τῆς ἔκφρασης, τοῦ λόγου, τῆς διακίνησης τῶν ἰδεῶν, τῆς τέχνης ;

Ὅλα τά πράγματα δέν ὁρίζονται μέ κανόνες καί νόμους γραπτούς ἤ ἄγραφους.

Ἄν ὁρίσουμε τήν εὐγένεια μέ κανόνες τότε αὐτή γίνεται ἕνα νεκρό σαβουάρ βίβρ, μία ἄτοπη φαιδρότητα.

Ἄν ὁρίσουμε τήν ἐλευθερία μέ νόμους τότε αὐτό σκοτώνει κάθε δύναμη ἀνατροπῆς, αὐθορμητισμοῦ, ὑπέρβαση τοῦ συμβατικοῦ καί γίνεται συνώνυμο τοῦ καθωσπρεπισμοῦ καί κομφορμισμοῦ.

Μποροῦμε ὅμως νά ποῦμε ὅτι ἡ ἐλευθερία εἶναι καρπός κάποιων ποιοτικῶν προϋποθέσεων, ὅπως εἶναι ἡ ἀρετή, ἡ σωφροσύνη, ἡ παιδεία, ἡ καλλιτεχνική εὐαισθησία, ἡ ἔμφυτη συγκίνηση μπροστά στό ὡραῖο.

Καί ἐπειδή αὐτά τά δύο βρίσκονται σέ μία αἰτιατή συνάρτηση ἀπό τό τί εὐχαριστεῖ καί τέρπει ἕναν ἄνθρωπο, καταλαβαίνουμε καί τήν ποιότητά του, ἄν εἶναι ἐλεύθερος ἄνθρωπος ἤ ὑποδουλωμένος στά αἰσχρά πάθη τῆς ἀτιμίας.


Ἕνα θέατρο θά παίζεται αὐτές τίς ἡμέρες στήν πόλη μας, «Τά κορίτσια μέ τά μαῦρα» πού μόνο κάτι χοντροκομμένους πορνόβλαχους θά μπορούσε νά εὐχαριστήσει καί νά τέρψει καί ὄχι καλλιεργημένους ἀνθρώπους.


Δέν θά ἀφιέρωνα οὔτε χρόνο, οὔτε χρήματα νά δῶ ἕνα τέτοιο σκουπίδι, πού θέλει νά ὀνομάζεται τέχνη, ἀλλά ἄν δέν βλασφημεῖται τό πρόσωπο τῆς Παναγίας ὀνομάζοντάς την «μαυροβουνιώτισσα» ἤ ἄν διά τῆς νοηματικῆς δέν βλασφημεῖται τό σημεῖο τοῦ τιμίου σταυροῦ καί δέν ξέρω τί ἄλλο τό νοσηρό μυαλό τους ἔχει ἐπινοήσει, πεῖτε τό μου νά ἀναιρέσω ὅ,τι ἐγώ λέγω.


Θά ἦταν καλύτερο νά εἴχε μείνει ὁ Βουτσᾶς στό μυαλό μας μέ τίς ἀφελεῖς γκριμάτσες του, παρά ὡς πρωταγωνιστής εὐτελῶν ταινιῶν καί χειροκροτητής τέτοιων παραστάσεων.


Τί νά πεῖ κανείς γιά τόν ἀνεκδιήγητο Ψινάκη; Ἀμφότεροι μοῦ θυμίζουν τόν γέρο Λόντο τοῦ Μακρυγιάννη, πού δέν τοῦ ἔμεινε κανένα δόντι στό στόμα του καί τόν παλάβωσε ἡ Ρίτα Μπάσσου τοῦ θεάτρου, πού μέ τήν ἠθική του ἔχει παλαβώσει ὅλους τούς γέροντες καί ὄχι τά παιδιά πού πουλᾶνε τά βιβλία τους γιά νά δοῦνε τήν Ρίτα Μπάσσου, τήν τραγουδίστρα τοῦ θεάτρου.


Ἄν τό θέατρο εἶναι τέχνη ἄς το δικαιώσουν αὐτοί πού τό ὑπηρετοῦν ὡς τέχνη καί ὄχι ὡς «παραλυσία», ὡς διαστροφή, ὡς εὐτέλεια καί χυδαιότητα, πού ὅλα τά ἀνάγουν στό «πουλί τους» ἤ μαῦρο εἶναι ἤ ἔχει γίνει καί αὐτό ἀπό τά γεράματα ἄσπρο καί μυαλό δέν ἔβαλαν.


«Θέ τί λέπουμε στίς ἡμέρες μας», ἔλεγε ὁ στρατηγός Μακρυγιάννης, ποῦ νά ἔβλεπε καί ποῦ κατήντησαν οἱ προοδευτικοί τήν Ἑλλάδα πού ἐκεῖνος ὁραματίσθηκε ὡς ἐλεύθερη καί προκομμένη μέσα στήν κοινωνία τῶν ἐθνῶν. Ἀλλοίμονο σ’ ἐκείνους πού χύσανε τό αἷμα τους γιά νά ἰδοῦνε τήν πατρίδα τους νά εἶναι τό γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καί νά καταφρονιοῦνται τά ἀθῶα αἵματα ὁπού χύθηκαν!".


Ὁ καλλιτεχνικός ὀργανισμός τοῦ Δήμου Βόλου μόνο γιά τέτοιες παραστάσεις φαίνεται εἶναι ἱκανός καί ἡ παρέμβαση τοῦ ἐπισκόπου προφανῶς ἀνύπαρκτη.


Τό ὄνομα τοῦ Θεοῦ βλασφημεῖται ποικιλοτρόπως στήν πόλη τοῦ Βόλου, εἴτε μέ τήν αἵρεση ἔσωθεν, εἴτε μέ τούς ἀσεβεῖς θεατρίνους καί τό ρῆγμα τῆς Ἀνατολίας μᾶς περιμένει νά μᾶς τό κατευθύνει ὁ Θεός κατ’ εὐθείαν ἐπάνω στά κεφάλια μας.


Εἶναι ἡ ὥρα τοῦ λαοῦ νά βγεῖ ἀπό τήν παθητικότητα καί νά μιλήσει μέ τρόπο δυναμικό καί ὄχι ξεψυχισμένο, νά ὑπερασπισθεῖ τήν πίστη καί τά γερά (ἱερά) πράγματα, ὅπως ἔλεγε ὁ Μακρυγιάννης.


ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ


Eξω απο τα ιερα χωματα
της Ελλαδος
οι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ


Εξω απο την Πατριδα μας
τα ξενοκινητα διεφθαρμενα
ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ


ΕΞΩ ΟΙ καταπατητες
του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εξω οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011



Η Σύμβαση που υπεγραψε


η Προσκυνημενη και Κατοχικη


Κυβερνηση με τους Δανειστες


εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!


Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τους «έγκυρους» ή τα μεγάλα κανάλια.
Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που το ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από...Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες...
Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.

Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω Facebook αλλά και απλών λογαριασμών (Hotmail, googlemail) με την συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.
Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'.

Εμείς ' οι άνθρωποι του μόχθου ' όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

---σελ.119-

ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης

δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε (;) η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)


---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.


Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία, αλλα να βρεθούμε χρεωμένοι

στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!!

Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος


---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο


---σελ΄121.παραγρ.5


Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.

6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο,

επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!


---Σελ 123


Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια και όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα,

που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει

χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.


---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...


Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου

και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών

κ του υπουργείου δικαιοσύνης.

(Ούτε σε χώρα της κεντρικής Αφρικής δεν υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης, ακόμη κι αν αυτός είναι δοτός.

Ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο!

Ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)


---σελ 123,παράγραφος 5...


Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές

αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!


-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία

την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία

από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.

Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του

στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.

Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σ..... αν τους αφήσουμε !!!


http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf

Φιλικη συμβουλη, την ωρα της αναγνωσης να τρωτε καποιο γλυκο για να κατεβαινει η πικρα..
Φιλικη παρακληση, στειλτε το αρχειο μεσω email σε ολους τους γνωστους, φιλους και συγγενεις σας.
Δειξτε το στην οικογενεια σας, τυπωστε το αν θελετε.

Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτό μνημόνιο δεν πρέπει να χαθεί κάπου στο δρόμο, όπως γίνεται συνήθως.


Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ

ΕΙΣ ΤΟ ΝΑΔΙΡ;




Τό ὑπ’ ἀριθμ. Πρωτ. 2/8243/0020/1.3.2011 (σχετ. 2/10033/31.1.2011, 2/8955/25.1.2011) ἔγγραφο τοῦ Ὑπουργείου Οἰκονομικῶν καί τῆς Γεν. Γραμματείας Δημοσιονομικῆς Πολιτικῆς, πού ὑπογράφεται ἀπό τόν Ὑφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη μέ θέμα: «Ἔγκριση πρόσληψης προσωπικοῦ» φέρει στό φῶς τά ὑπ’ ἀριθμ. Φ. 908 / 3936 / Η & Φ. 908 / 3836ο / Η ἔγγραφα τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, διά βίου μαθήσεως καί Θρησκευμάτων μέ τά ὁποῖα ὑπεβλήθη ὁ προγραμματισμός τῶν προσλήψεων προσωπικοῦ τοῦ Ὑπουργείου, γιά τό οἰκονομικό ἔτος 2011. Στόν προγραμματισμό αὐτόν προβλέπεται ἡ πρόσληψις 44.045 νέων ὑπαλλήλων ἁρμοδιότητος τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ πρόσληψις 250 ἱεροδιδασκάλων στίς Μουφτεῖες τῆς Θράκης γιά τήν διδασκαλία τοῦ Κορανίου.


Σέ αὐτόν τόν προγραμματισμό πού περιβάλλει μέ τόση «ἁβρότητα» τίς Μουφτεῖες τῆς Θράκης δέν εὑρέθη οὔτε μία θέσις γιά τήν τροφό καί κιβωτό τοῦ Γένους Ὀρθόδοξο Καθολική Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος παρά τίς κίβδηλες καί ψευδεῖς δεσμεύσεις καί ὑποσχέσεις τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Κυβερνήσεως καί τοῦ μέχρι πρό τινος ἁρμοδίου ἐπί τῶν Ἐσωτερικῶν Ὑπουργοῦ σέ ἀντιπροσωπεία τῆς Ἱερᾶς Συνόδου.


Τίθεται λοιπόν τό ἐρώτημα οἱ Μουφτεῖς τῶν Μουσουλμάνων συμπολιτῶν μας τῆς Θράκης εἶναι στήν κρίση καί τήν ἀντίληψη τῶν κυβερνώντων μείζονος σημασίας θεσμοί ἀπό τήν διασώσασα τήν ἐθνική μας ἰδιοπροσωπεία καί μέ ποταμούς αἵματος ποτίσασα τό δένδρο τῆς ἐθνικῆς μας παλιγγενεσίας Ἁγιωτάτη μας Ἐκκλησία;


Οἱ Μουφτεῖες τῆς Θράκης, καί οἱ «ἱεροδιδάσκαλοι» τοῦ Κορανίου μᾶς χάρισαν τήν ἐθνική μας ἐλευθερία, ὥστε νά μήν ἀποτελοῦμε σήμερα τό ὑπόλοιπον τῆς Εὐρωπαϊκῆς Τουρκίας;


Τόσον πολύ ἀμβλύθηκε ἡ ἐθνική μας μνήμη καί σέ τέτοιο βαθμό ἐθνικῆς ὑποθερμίας ἔχουμε φτάσει, ὥστε νά λησμονοῦμε ὅτι ὅποιος στά τέσσερα μαῦρα ἀτέλειωτα ἑκατόχρονα τῆς σκλαβιᾶς ἐξισλαμίζετο ταυτόχρονα καί ἐκτουρκίζετο;


Ἤ μήπως τό χάπι τῆς δῆθεν πολυπολιτισμικότητας πού «πλασάρουν» οἱ διεθνεῖς ἔμποροι τῆς ἀλλοτρίωσης στό club τῶν ὁποίων τακτική θαμών εἶναι ἡ κ. Ὑπουργός ἐπί τῆς Παιδείας, πού μέ τήν ἀπάλειψη τοῦ προσδιορισμοῦ «ἐθνική» σηματοδότησε καί τήν νέα τάξη πραγμάτων, ἔχει καί ἰδιότητες «νηδύμου ὕπνου» πέραν τῶν ἄλλων δολίων ἐπιπλοκῶν;


Τά δημοκρατικά ἀνακλαστικά τῆς κ. Ὑπουργοῦ Παιδείας καί τῆς Κυβερνήσεως ἐξαντλοῦνται μόνο στήν ἐνίσχυση τῆς διδασκαλίας τοῦ Κορανίου καί ἐπιχειροῦν νά θέσουν στό περιθώριο τῆς ἱστορίας καί τῆς ζωῆς τήν Ἐκκλησία τοῦ Γένους καί τίς οὐσιώδεις ποιμαντικές ἀνάγκες τῆς συντριπτικῆς πλειονοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ πού ὅσο καί ἄν «ἀλυχτοῦν» οἱ γλοιώδεις ἰνστρούκτορες τοῦ δαιμονι-κοῦ περιπαίγματος καί οἱ διατάκτες τους στά Μ.Μ.Ε. ὁ ὀντολογικός καί ἰδεολογικός χωρισμός Ἐκκλησίας καί Ἔθνους δέν θά ἐπισυμβεῖ ποτέ διότι στόν πνευματικό γενετικό κώδικα τῶν Ἑλλήνων ἐνυπάρχει διϊστορικά ἡ ἀκατάλυτη κοινωνία Ῥωμηοσύνης καί Εὐαγγελίου.


Εἶναι βέβαια γιά τούς σχεδιασμούς τῆς νέας ἐποχῆς πού ἀγωνίζεται νά σαπροποιήσει τό ἀνθρώπινο πρόσωπο καί νά χωματοποιήσει τήν ψυχή του καί νά τό μεταβάλλει σέ ἄθυρμα τῶν σχεδιασμῶν της μέ τόν ἀτομοκεντρισμό καί τήν καταναλωτική μανία, δύσχρηστος ὁ ἀληθής χριστιανός διότι εἶναι ἀδύνατος ἡ καταδολίευσις τῆς ἐλευθερίας του κατά τόν μεγαλειώδη λόγο τοῦ Εὐαγγελίου: «Μή φοβεῖσθε ἀπό τῶν ἀποκτεινόντων τό σῶμα τήν δέ ψυχήν ὑμῶν μή δυναμένων ἀποκτενεῖν» (Ματθ. 10:28).


Καταλείοντες μέ ὀδύνη, ὑπενθυμίζομε ὅτι σήμερα τιμᾶται ἡ μνήμη ἑνός ἀπό τίς χιλιάδες τῶν παλικαριῶν καί κοριτσιῶν τοῦ Γένους καί τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως τοῦ 18χρονου ἁγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ Πακνανᾶ τοῦ Κηπουροῦ, πού στίς 30 Ἰουνίου τοῦ 1770, στήν Ἀθήνα, δυό βήματα ἀπό τήν πλατεῖα Συντάγματος (παρά τίς στῆλες τοῦ Ὁλυμπίου Διός), ὑπερασπίζοντας τήν ἀδούλωτη ψυχή του καί τήν ἀδιαπραγμάτευτη κοινωνία του μέ τό Χριστό μέ μόνο ὅπλο του τήν ἀκατάλυτη πίστη του στόν Ἀναστάντα Κύριο τῆς ζωῆς, ἀπεκεφαλίσθη ἀπό τούς ὁμοπίστους τῶν νεοδιορισθησομένων «ἱεροδιδασκάλων» τοῦ Κορανίου τῶν ὁποίων τήν δαιμονική θρησκεῖα, πού ἀναγνωρίζει μέν τήν ὑπερφυσική εἴσοδο στήν ἀνθρώπινη ἱστορία τοῦ ἐνσαρκωθέντος ἀληθοῦς Μεσσίου καί αἰωνίου Λόγου-Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ Πατρός ἀλλά ἀπομειώνει τό θεανδρικό Του πρόσωπο καί τό ἄφθιτο εὐαγγελικό Του μήνυμα κηρύττουσα μεταφυσικές «γενετησίους ἱκανοποιήσεις» μεσούσης τῆς διασαλπιζομένης οἰκονομικῆς κρίσεως «ἀβαντάρει» ἡ κ. Διαμαντοπούλου.


Καί τό κρίσιμο ἐρώτημα πού τελικά τίθεται εἶναι: Ἡ κ. Διαμαντοπούλου εὐθύνεται γι’ αὐτό ἤ ἐκεῖνοι πού μέ τήν ψῆφο τους τῆς ἔδωσαν αὐτή τήν δυνατότητα;

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ: ΜΠΗΤΕ ΜΕΣΑ

ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ


Στο Βόλο παίζεται το κατάπτυστο θεατρικό έργο ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ, το οποίο υβρίζει τα θεία, τον Θεό, κυρίως τον μοναχισμό (τις μοναχές υποδύονται οι ηθοποιοί και τις παρουσιάζουν ως πόρνες) και γενικά την ορθόδοξη πίστη μας, αφού γίνεται λόγος για τον ξυλουργό που αναστήθηκε κλπ.κλπ. φρικτά και απαίσια.

Δυστυχώς επικοινωνήσαμε με τα μοναστήρια της περιοχής και με την Μητρόπολη αλλά δεν είδαμε κάποια αντίδραση ή κάποια κίνηση έστω που να εμποδίσει να παιχθεί το έργο σήμερα το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο του Βόλου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Όσοι διαβάσουν το σχόλιο πρέπει με κάθε τρόπο να διαμαρτυρηθούν και να αντιδράσουν στον εμπαιγμό της πίστεώς μας.
Φθάνει πια.
OI ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ

της Σερβιας

...εισερχονται

και στον Στρατο























Τους βλεπετε τους εικονιζομενους επιορκους εξομωτες ρασοφορους της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ Συνοδου της Σερβιας;

Πηραν την εγκρισι να εισελθουν και στον στρατο για να ....κατηχησουν, λεει, τους Σερβοπαιδας!!!
Ποιοι;

Οι τρεις παραπανω εμφανιζομενοι, (απαξιουμε να ψελισουμε και τα ονοματα τους), που πρωτοστατουν σε ολες τις ανεντιμες και κακουργηματικες και εγκληματικες πραξεις εναντιον του αθωοτατου ΑΡΤΕΜΙΟΥ του αγιου και απλου και ρακενδυτου, των εκατονταδων ιερεων και μοναχων του και των χιλιαδων ακολουθουντων πιστων, αλλα και των δικαιων Κυριου Παντοκρατορος στις μαγαρισμενες Χαβρες και στους Παπικους ναους, πηραν μια τετοια ...πρωτοβουλια και μονον για το θεαμα και για τα ματια, γιατι ειναι ανικανοι για μια τετοια ιερη αποστολη.
Ειναι ικανοι μονον για ατιμες και βρωμερες πραξεις.

Αυτοι αρνηθηκαν την Ορθοδοξη Πιστι και προσχωρησαν στην Εβραϊκη Αιρεσι και στην Φραγκολατινικη Αιρεσι και κατασκευαζουν μεθοδευμενα και μελετημενα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ του Αντιχριστου.
Τι "ορθοδοξια" μπορουν να διδαξουν οι Ξεφτισμενοι και οι Ξεφτιλισμενοι;
Την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ;

Στην Σερβια δεν εκκλησιαζεται ουτε το 1%.

Οι ναοι ειναι σχεδον αδειοι.
Τοσο επηρεαζουν τον λαο.
Μηδενικα.
Αυτοι και οι ...ανυπαρκτοι ομοιοι τους αποτελουν μια ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ και μια ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ "ορθοδοξιας".
Αυτο και τιποτα περισσοτερο.
Δυστυχισμενη Σερβια!!!

Ευτυχως ομως που και εκει δεν υπαρχουν μονον οι Κακουργοι αυτοι ρασοφοροι και οι μεμιασμενοι αυτοι Προδοτες.
Υπαρχει και εκει η Ελπιδα.
Ειναι ο Αγιωτατος, Ευλογημενος και Κεχαριτωμενος ΑΡΤΕΜΙΟΣ.
Που κραταει την Ορθοδοξη Πιστι και το Ορθοδοξο Ηθος.
Που και με ενα βλεμμα του, ειναι ικανος να συνεγειρει και να παρηγορει τα πληθη και να τα οδηγη, ως Γνησιος Προφητης του Θεου, εις νομας Σωτηριους...
Δοξα τω Θεω.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ




“16.1 Περὶ δὲ τῆς λογείας τῆς εἰς τοὺς ἁγίους͵ ὥσπερ διέταξα ταῖς ἐκκλησίαις τῆς Γαλατίας͵ οὕτως καὶ ὑμεῖς ποιήσατε. 16.2 κατὰ μίαν σαββάτου ἕκαστος ὑμῶν παρ΄ ἑαυτῷ τιθέτω θησαυρίζων ὅ τι ἐὰν εὐοδῶται͵ ἵνα μὴ ὅταν ἔλθω τότε λογεῖαι γίνωνται.” (Α’ Κορ. ιστ’ 1-2).


Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη

=================


i. Ένα Ρωμαίικο περιμένει κοιμισμένο, απέναντί μας, δεξιά στο χάρτη της Ελλάδος (και άλλο αριστερά πέρα από την Αδριατική)!

ii. Εκεί βρίσκεται μέρος από το αίμα μας, την ψυχή μας (πολιτισμό) και την πίστη μας.

iii. Ο Ελληνοχριστιανισμός έχει μία ανεξάντλητη, κατά Θεόν δύναμη. Τα παιδιά του!

iv. Πώς πρέπει να μεταβούν οι Μητροπολίτες της Ανατολής στη θέση τους;


Μα έχουν πίσω τους τον ευσεβή λαό πού θα τους βοηθήσει και θα τους παράσχει κάθε ασφάλεια.


Το ποίμνιο της Νέας Σμύρνης είναι σίγουρα πρόθυμο να βοηθήσει τον Μητροπολίτη της Νέας Σμύρνης.


Το ποίμνιο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας είναι έτοιμο για τη δική του προσφορά στις αντίστοιχες Μικρασιατικές Μητροπόλεις


Το ποίμνιο των Ποντίων, με όλους τους συλλόγους και σε όλο τον κόσμο, πού ακμάζει, φλέγεται από τον πόθο της βοηθείας προς τους Μητροπολίτες του Πόντου.


[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Όλοι οι Μητροπολίτες να μεταβούν στις Μητροπόλεις τους” και “Σήμερα χαράσσεται η “Νέα Γεωγραφία” και χρειάζεται Η “Νέα Αγιογραφία”” και “Οι Προφητείες λένε για στρατό που θα πιστεύει Χριστό, χωρίς εμείς να το ξέρουμε” και “Να χειροτονηθούν Μητροπολίτες Σμύρνης, Τραπεζούντος, Σαμψούντος, Κερασούντος κ.τ.λ..”.].


  1. Ρώτησαν Μητροπολίτη σε περιοχή προσφύγων


Υπάρχουν άνθρωποι πού κρύωσε η ψυχή τους. Έσβησε η φωτιά πού είχαν μέσα τους.


Κάποιοι μετέβησαν σε περιοχές της Μικράς Ασίας πού έχουν αντίστοιχο σφύζοντα Ελληνισμό στην ελεύθερη Ελλάδα. Ήλθαν σε επαφή με τον αντίστοιχο Μητροπολίτη της Ελλάδος. Τον παρεκάλεσαν να παράσχει στοιχεία για την μητρική Ασιατική Πατρίδα της Μητροπόλεώς του. Να τους καθοδηγήσει σχετικά με τα μνημεία, με τους Ναούς, με τους εκεί χριστιανούς. Και τι απάντηση έλαβαν; Είναι να θλίβεται κανείς.!


-“Δεν γνωρίζω τίποτε”, και φαινόταν μέσα στα μάτια του η δειλία και ο φόβος.! “Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα”, προσέθεσε..!

Πλήρης ψυχρότης και αδιαφορία και ανικανότης για πνευματικά πετάγματα.!


2. Ζητήθηκε από Μοναστήρι να δοθούν στοιχεία, για το προσκύνημά μας στον Πόντο της Ρωμιοσύνης.


Ανάλογη αντιμετώπιση υπήρξε και από Μοναστήρι πού δεν θέλησε να παράσχει στοιχεία για ένα προσκύνημα στον Πόντο.!


Αναρωτιέται κανείς· γιατί άραγε εκδηλώνεται μία τέτοια συμπεριφορά; Γιατί προβάλλει η κυριαρχία του φόβου, παίρνοντας την απατηλή μορφή της συνέσεως;


Μερικοί σκέπτονται σαν φοβισμένοι δούλοι. Είναι γνωστό πώς, “κανένας δεν μπορεί να γίνει αφεντικό, εάν δεν συγκατατεθεί σ’ αυτό ο δούλος του”, και ακόμη, “το αφεντικό είναι τόσο αφεντικό, όσο θέλει ο δούλος του”.


Δυστυχώς, μερικοί ρασοφόροι της Εκκλησίας μας νικώνται από το φόβο, πριν ακόμη δώσουν την μάχη.

Ας γνωρίζουμε πώς, “κατά την ώρα της μάχης ο φόβος πρέπει να φεύγει μακριά”.


Οι σοφοί έχουν κάνει μια βαθειά ψυχολογική ανάλυση στο ζήτημα του φόβου: “Ο δειλός (λένε) φοβάται πριν από τη μάχη. Ο άνανδρος τρέμει κατά τη διάρκεια τής μάχης. Και ανδρείος φοβάται…, αλλά …, πάντοτε μετά τη μάχη”!!!


Μία υπέροχη αφυπνιστική τοποθέτηση, για όσους δειλιάζουν.


3. Ζητήθηκε βοήθεια από τον τότε Πρέσβυ μας στην Άγκυρα.


Κάποιοι, πριν να επισκεφθούν τον Πόντο πέρασαν από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα. Συνάντησαν τον τότε Πρέσβη και τον ρώτησαν τι έπρεπε να κάνουν ή να προσέξουν στα μέρη πού πηγαίνουν.


Εκείνος συνεβούλευσε με πολλή περίσκεψη και σύνεση. Έδωσε όλα εκείνα πού χρειάζονται οι προσκυνητές της σκλαβωμένης Ρωμιοσύνης για να καταλάβουν τι συμβαίνει στα μέρη τα πονεμένα και αγιασμένα.


Συνάμα, ο διπλωμάτης εκείνος, με τον τρόπο του, πέρασε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελευθερίας. Τη σιγουριά ότι, τα Ρωμαίϊκα μέρη ξαναζωντανεύουν, ξανααναπνέουν, ξαναανασταίνονται!


4. Να κινητοποιηθούν ποίμνια, ποιμένες και σύλλογοι των Νέων Περιοχών των Ελλήνων της Μ. Ασίας, πού έχουν εγκατασταθεί, στην ελεύθερη Ελλάδα μας.


Στην Ελλάδα υπάρχουν Μητροπολιτικές περιοχές πού κατοικούνται κυρίως τους αδελφούς μας της Μικράς Ασίας. Υπάρχουν και Μητροπόλεις πού έχουν τά Ασιατικά ονόματα με την προσθήκη του Νέου, όπως, Νέας Σμύρνης, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείς, Νέας Κρήνης.


Αυτές οι Μητροπόλεις να συμπαρασταθούν με έμψυχο και άψυχο υλικό στους νέους Μητροπολίτες πού θα μεταβούν στις Μητροπόλεις τους στην Μικρά Ασία. Σ’ αυτούς πού ήδη υπάρχουν και σ’ αυτους πού θα χειροτονηθούν.


Είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν, έμψυχο κυρίως υλικό με λαϊκούς, με Κληρικούς, με μοναχούς και με μοναχές.


Επιπροσθέτως οι σύλλογοι και οι διάφοροι φορείς να κινηθούν στους δικούς τους τομείς με πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές πού είναι αρκετά εύκολες και προσιτές, αλλά και με άλλους τρόπους, πού θα τους εμπνεύσει η πυρίφλεκτη καρδιά τους!!!


6. Να αδελφοποιηθούν οι αντίστοιχοι Δήμοι, Σμύρνης-Ν. Σμύρνης- Φιλαδελφείας-Ν. Φιλαδελφείας, Περγάμου-Ν. Ιωνίας κ.τ.λ..


Πριν ή παράλληλα προς τις χειροτονίες των Μητροπολιτών και τους ορισμούς των Μοναστικών Αδελφοτήτων για την Μ. Ασία και για τον Πόντο, πρέπει να γίνει και μία άλλη απλή κίνηση.


Σ’ αυτή την προσπάθεια, να αδελφοποιηθούν μερικοί Δήμοι με τους αντιστοίχους στην Τουρκία. Π.χ. Σμύρνη-Ν. Σμύρνη, Φιλαδέλφεια-Ν. Φιλαδέλφεια, Πέργαμος-Ν. Ιωνία κ.τ.λ..


Περιττό να τονίσουμε με πόση προσοχή πρέπει να γίνουν οι δύο κινήσεις, ώστε έχομε το ευτυχές αποτέλεσμα!


7. “Ιδού πέμπω υμάς ως άρνας εν μέσω λύκων” (Λουκ. ι’ 3).


Για τους αληθείς Ποιμένες δεν έχουν ξεθωριάσει τά λόγια, τά εντάλματα του Κυρίου, πού λέγει: “Ὑπάγετε· ἰδοὺ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς ἄρνας ἐν μέσῳ λύκων.” (Λουκ. ι’ 3).


Αφουγκράζονται μέσα στην ψυχή τους τον αντίλαλο της εντολής του Κυρίου: “Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός· ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων·” (Ιωάνν. ι’ 11).


Κανείς δεν επιθυμεί να βρεθεί κάτω από τα ελεγκτικά λόγια του Μεγάλου Κριτού: “10.12 Ὁ μισθωτὸς καὶ οὐκ ὢν ποιμήν͵ οὗ οὐκ ἔστιν τὰ πρόβατα ἴδια͵ θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησιν τὰ πρόβατα καὶ φεύγει καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει 10.13 ὅτι μισθωτός ἐστιν καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων.” (Ιωάνν. ι’12-13).


Ακούμε την διαβεβαίωση ότι δεν πρέπει να φοβούμεθα: “10.17 προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· παραδώσουσιν γὰρ ὑμᾶς εἰς συνέδρια͵ καὶ ἐν ταῖς συνα γωγαῖς αὐτῶν μαστιγώσουσιν ὑμᾶς· 10.18 καὶ ἐπὶ ἡγεμόνας δὲ καὶ βασιλεῖς ἀχθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς καὶ τοῖς ἔθνεσιν. 10.19 ὅταν δὲ παραδῶσιν ὑμᾶς͵ μὴ μεριμνήσητε πῶς ἢ τί λαλήσητε· δοθήσεται γὰρ ὑμῖν ἐν ἐκείνῃ τῇ ὥρᾳ τί λαλήσητε· 10.20 οὐ γὰρ ὑμεῖς ἐστε οἱ λαλοῦντες ἀλλὰ τὸ πνεῦμα τοῦ πατρὸς ὑμῶν τὸ λαλοῦν ἐν ὑμῖν.” (Ματθ. ι’ 17-20).


Οι Επίσκοποι, πού δεν είναι διατεθειμένοι να μεταβούν στις Μητροπόλεις τους, ας παραιτηθούν. Δεν έλαβαν τους τίτλους των Αγιοπνευματικά, αλλά ως κοσμικά έπαθλα.!


Μήπως η επιστροφή των Μητροπολιτών στις θέσεις τους, μετά από πολυχρόνιο απουσία στη “Δύση”, δεν θα σημάνει την Ανάσταση του Χριστιανισμού στην καθ’ ημάς Ανατολή;


Μήπως η επιστροφή των Επισκόπων δεν θα σημάνει το ξανάναμα της Επταφώτου λυχνίας της Μ. Ασίας;


Ναι!!! Νομίζουμε ότι ήλθε η ώρα! Έφθασε η ώρα, καί ο Κύριος θέλει(!),εάν οι εντεταλμένοι Υπηρέτες και Υπήκοοί Του αναλάβουν το έργο της συνεργασίας με την Θεία Βουλή, ταπεινά και με πνεύμα αυτοθυσίας!!!


Διαβάζουμε στο Ιερό Βιβλίο της Αποκαλύψεως: “Τὸ μυστήριον τῶν ἑπτὰ ἀστέρων οὓς εἶδες ἐπὶ τῆς δεξιᾶς μου͵ καὶ τὰς ἑπτὰ λυχνίας τὰς χρυσᾶς· οἱ ἑπτὰ ἀστέρες ἄγγελοι τῶν ἑπτὰ ἐκκλησιῶν εἰσιν͵ καὶ αἱ λυχνίαι αἱ ἑπτὰ ἑπτὰ ἐκκλησίαι εἰσίν.” (Αποκ. β’ 20). Μακάρι, Πραγματικοί Άγγελλοι, να ανάψουν τις επί ενενήντα χρόνια, σβησμένες λυχνίες!


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου