Σάββατο 6 Αυγούστου 2011


Ο αφιλος συκοφαντης

.... Μεθυσμενος

..."Αμεθυστος"!


Ο ...αλκοολικος ...Αμεθυστος παραληρει.
Παραληρει πραγματικα οταν παραπατα και τρικλιζει και περιφερεται τηδε κακεισε απο τους παραλογισμους της ...μεθης του.
"Ο Οδυσσεας", αποφαινεται ο ...παντογνωστης και ψυχοδιαγνωστης, που μενει σε αποστασι χιλια μετρα απο τον ταφο του π. Παϊσιου, " ειναι εναντιον του γεροντος π. Παϊσιου".
Το γραφει αυτο και δεν ντρεπεται.
Ομως γιατι να ντραπη;
Αυτος ειναι ενας... βερος φονταμενταλιστης και στο φρονημα και στα λογια του.
Και εν τω ονοματι του ...Μωαμεθ, - του Χριστου ηθελα να πω! - ειναι ικανος να σκοτωση ανθρωπο που δεν πιστευει στις ανοησιες που πιστευει αυτος, απο τις οποιες ...βριθει το ιστολογιο του και ζαλιζει τους αναγνωστες του με τις ...αμπελοφιλοσοφιες του!!!!

Ουδεις αλανθαστος, ουδεις αναμαρτητος και ουδεις ανεξελεγκτος, μεσα στην Ορθοδοξια, ...Μεθυσμενε!
Το αλαθητο των αγιων, υποστηριξαν πρωτοι οι αιρετικοι φραγκοι και αυτο για να ισχυροποιησουν τη διδασκαλια του φιλιοκβε.
Αυτους ακολουθεις.
Εγω στη ζωη μου δεν εμαθα να λατρευω ανθρωπους, ακομα και αγιους, αλλα να τους ερευνω και να τους αποφευγω στα οσα - ακομα και αυτοι οι αγιοι - δεν ορθοδοξουν αλλα....κακοδοξουν!!!
Δεν ειναι δικη μου η αποψι, αλλα αυτων τουτων των Αγιων Πατερων.
Λεγει ο Μεγας Φωτιος:

"Επιλειψει με η ημερα τους ανδρας απαριθμουμενον, ους τη μεν των Πατερων τιμη σεμνυνομεν.
Εν οις δε της αληθειας παρηνεχθησαν, ου μιμουμεθα" (Μιν 102κ,
813κ)

Θελεις, λεγει ο Μεγας Φωτιος, να βρης την αληθεια;

"Τον Δεσποτην αυτον εχεις,
των οικουμενικων συνοδων τας ψηφους,
χορον θεοφορων Πατερων αριθμου κρειττονα"(102κ,817κ).


Δεν το λεγω εγω αυτα. Ο Μεγας Φωτιος τα λεγει.

Να προσκομισω τι λεγει και ο αγιος Νικοδημος;

" Ημιν, ου μελει τι ειπον ή τι εφρονησαν μερικοι Πατερες.
Αλλα τι λεγει η Αγια Γραφη
και αι αγιαι Οικουμενικαι Συνοδοι
και η κοινη των Αγιων πατερων δοξα.

Ου γαρ δογμα συνιστα
η γνωμη τινων εν τη Εκκλησια" (Πηδαλιον σελ. 7β υποσημ.2κ).


"Τινας γαρ αυτων τας ρησεις ουκ αποδεχομεθα,
καιτοι τάλλα σφοδρα θαυμαζοντες" (Μ.Φωτιος ΕΠΕ 4κ,440κ).


Αυτα οσον αφορα ...ρησεις τινας του π. Παϊσιου ειχα υπ' οψιν μου και δεν περιμενα τα βιντεο για να ισχυροποιησω την γνωμη μου.
Στα αλλα φληναφηματα του ...Μεθυσμενου, θα απαντησω αλλοτε.
Μονο για την ασχετοσυνη μου λεγω κατι του π. Παϊσιου:

"Θεε μου ειμαι ενα κτηνος.
Ελεησε και μενα και ολον τον κοσμο"(π. Παϊσιος, π. Ισαακ, σελ. 558κ).

Την ευλογια σου ναχω ...ΑΜΕΘΥΣΤΕ!!!!
Παρακατω καταχωρω το κειμενο του αμεθυστου.

Blogger Ο amethystos είπε...

Ο Οδυσσέας της "αποτείχισης" είναι εναντίον του γέροντος Παϊσίου, όπως είναι και οι παλαιοημερολογίτες εναντίον του Παϊσίου, διότι ο Οδυσσέας της "αποτείχισης" είναι υπέρμαχος ενός δευτέρου σχίσματος μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, άνευ ουσίας και αυτό, του σχίσματος των Ιερωνυμικών επισκόπων με τους Σεραφειμικούς. Διότι όπως είναι γνωστό ο Σεραφείμ κυνήγησε τις οργανώσεις, χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα και αυτή του την αποτυχία την πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
Οι οργανώσεις ενστάλαξαν μέσα στην χριστιανική κοινωνία την βεβαιότητα ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι χριστιανοί. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι παλαιοημερολογίτες.
Και οι διαμάχες αυτές, εκτός του ότι χωρίζουν τους χριστιανούς, είναι άσχετες με την αληθινή χριστιανική ζωή. Όπως είναι και ο Οδυσσέας άσχετος χριστιανός.
Όσον αφορά το χριστιανικό σου φρόνημα θα παρατηρήσουμε ότι αυτοαναφέρεσαι, ότι σε πολλά σημεία ταυτίζεσαι με τον Κύριο και ότι με τα τσιτάτα που χρησιμοποιείς δεν διαφέρει το στυλ σου σε τίποτα από εκείνο του Τρεμπέλα. Η αυτοαναφορά και ο εγωκεντρισμός είναι εξάλλου ο σκοπός και των οργανωσιακών και των παλαιοημερολογιτών.

16 σχόλια:

  1. Οδυσσέα, ο άνθρωπος είναι φανερά κομπλεξικός, πνευματικά ανάπηρος, τον περιποιήθηκε και άλλο ιστολόγιο, διότι συκοφαντεί τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Ο Θεός να τον λυπηθεί και να τον φωτίσει να απαλλαγεί από τον αντιοργανωσιακό του φονταμενταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας κύριε Οδυσσέα, Χρόνια Πολλά, (μεγάλη γιορτή σήμερα, με το Νέο).

    Γιατί όμως εκπλήσσεστε;

    Είναι οι μοντέρνοι Χριστιανοί! Καλά παιδιά, αλλά έτσι τους δίδαξαν και τους καθοδηγούν οι γεροντάδες τους και θέλουν να τα επιβάλλουν δικτατορικώ τω τρόπω σε όλους μας. Σεντόνια ολόκληρα, βιβλία, άρθρα, φιλοσοφιών, θεοτικών, ευλαβικών, οραματιστικών, αλλά ούτε λέξη από το Λόγο του Θεού όπως διασώζεται στις Γραφές και ερμηνεύεται από την Εκκλησία. Δεν τιμούν μόνο, τους αγίους! Κάποιους τους θεοποιούν! Θεοποιούν ανθρώπους! Θεωρούν αλάνθαστα τα λόγια κάποιων επιλεγμένων "θεών" τους, και υπεράνω της Αγίας Γραφής και της διδασκαλίας της Εκκλησίας.

    Θεοποιούν και τους εαυτούς τους, παίρνοντας αυτοβούλως τις αρμοδιότητες του αποκλειστικού Κριτού και ουαί κι' αλοίμονο και τρισαλοίμονο σε όποιον δεν συμπλεύση με τις φανφάρες τους. Δεν ειναι χριστιανός!!!!!!!!!!!
    Εκτός αν είναι φίλος, τότε είναι χριστιανός αλλά ..."άσχετος".

    Φίλος μεν ... φιλτάτη δε η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο Σεραφείμ κυνήγησε τις οργανώσεις, χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα και αυτή του την αποτυχία την πληρώνουμε μέχρι σήμερα".

    Λόγια χριστιανικής αγάπης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδελφε, Αμεθυστε
    Οι παλαιοημερολογιτες φαινετε οτι ενοχλουν παρα πολλους,και οσοι πραγματικα μπαινουν στο στοχαστρο οπως λενε πολλοι γεροντες, πρεπει να πηγαινουν καλα διοτι ο μισοκαλος δεν τους παει, θα ηθελα να πω κατι σαν ενας ασχετος που ειμαι, εφαγα ξυλο απο την μανα μου για να μαθω αυτα τα ελληνικα, που ισως με το ζορι μπορω να εκφρασω αυτο που θελω να πω.
    Ειχε ποτε κανεις ρωτηση τον εναρετο γεροντα εαν μετα τον θανατο του, ηθελε τοση ""Διαφημηση""που πραγματι και λογικα να το παρης δεν χρειζοταν τοση!!!
    Και πραγματι ενας τοσο Διορατικος Γεοντας, πως ανοιξε τον Ταφο του στο Αγιο ορος και εταφη εξω;;; μηπως εχοντας την διορατικοτητα οτι θα γινοταν αυτο, το εκαμε για να πληροφορηση αυτους που τον Διαφημηζουν τωρα, χρησιμοποιηστε το μυαλο σας και δειτε το, δεν παει η Διορατικοτητα με αυτην την αντιθεση!!!!
    Ενας παλιοημερολογιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα είναι δυνατόν;

    Ο Θεός θα κρίνει ατομικά τον καθένα μας. Και ένας καθολικός, και ένα προτεστάντης, και ένας μουσουλμάνος που έτσι γεννήθηκε, γαλουχήθηκε από την οικογένειά του, το σχολείο του, δεν είχε την ευκαιρία να διδαχτεί την ορθόδοξη διδασκαλία, τέλεσε το καθήκον του απέναντι στη συνείδησή του, στον εσωτερικό νόμο που έβαλε ο Θεός, μπορούν να σωθούν. Και δεν μπορεί να σωθεί ένας Ορθόδοξος, επειδή είναι οργανωσιακός, ή φιλομόναχος, ή παλαιοημερολογίτης, ή νεοημετρολογίτης, ή εν προκειμένω δεν είναι ... Παϊσιακός;

    Πού καταντήσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρες ένα σχόλιο που απευθυνόταν προσωπικά σε κάποιον και το έβαλες πρώτη σελίδα;

    Από τη Μεταμόρφωση επέστρεφες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεολόγος των θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ερμηνευτής των ερμηνευτών της Αγίας Γραφής, Μάρτυς Χριστού, Μεγάλος Πατέρας των Εκκλησιαστικών Πατέρων, στόμα μεν Χριστού Παύλος, στόμα δε Παύλου: ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος και Θεολόγος!

    Κάποιος όμως, στο ιστολόγιό του γράφει: "Εμείς λοιπόν θα θυμήσουμε στον π. Ζ... (και με αυτόν τα έβαλε) πως ακόμη και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δέν είναι Θεολόγος της Εκκλησίας... Θα σας μεταφέρουμε την διδασκαλία στο προκείμενο ενός των Θεολόγων της Εκκλησίας, του Συμεών του Νέου Θεολόγου..."

    Φυσικά, αφού ΔΕΝ αποδέχεται ως Θεολόγο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Θεολόγο των Θεολόγων, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, πώς θα ήταν δυνατόν να παραδεχτεί τον θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο και τον θεολόγο Παναγιώτη Τρεμπέλα;

    Κατά τα άλλα, διαβάζουμε Α Τιμ.1,4 και Τίτ.3,9-10. Γιγνώσκουμε ά αναγιγνώσκουμε; Είθε να γίνει εφικτή η συμφιλίωση όλων. Ας διατυπώνουμε ελεύθερα όλες τις απόψεις, και ας μην ερίζουμε στις μη δογματικές διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβα καλα, δηλαδη οταν ασχολεισαι με καποιον και απαντωντας σε καποιον αλλο, αναφερεσαι σε αυτον, δεν ειναι το ιδιο;
    Σε τι διαφερει;
    Εισαι καλα;
    Απλουστατα, αν απαντουσες στον ιδιο, ισως να τον περιελουες με περισσοτερα επιθετα.
    Εσυ που δεν επεστρεψες απο την μεταμορφωσι,
    αλλα απο την παραμορφωσι των ...αμπελοφιλοσοφιων σου, ποτε θα μας ξανοιχτης και παλι με τους κυκεωνες σου, για να σε ....απολαυσουμε;
    Α, ξεχασα, μας εφερες το ακτιστο φως της διατρητης ...επιστολης του π. Παϊσιου που αποτελει το Ευαγγελιο των Ευαγγελιων των σημερινων ....νοσηρων και μεμεστωμενων γλευκης!!!χριστιανουληδων των γερονταδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά... δεν είναι θεολόγος ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος; ...

    Στώμεν καλώς!!!

    Όσο για τους άλλους, τους σημερινούς, δικαίωμά μας να τους ακολουθούμε ή όχι. Και όπως πολλοί έχουν άποψη και θεωρούν άγιο και περίπου θεό τον γέροντα Παϊσιο, άλλοι έχουν δικαίωμα επίσης να έχουν αντίθετες απόψεις διαφορετικών διαβαθμίσεων, πάντως δικαιούνται να θεωρούν ότι δεν είναι αλάθητος ο γέροντας, του οποίου χειρόγραφα έχουν αρκετά λάθη και ορθογραφικά και συντακτικά και θεολογικά όπως θεολόγοι καταθέτουν, και ας μην τους στείλει και αυτούς ο Αμέθυστος στο πυρ το εξώτερον γιατί δεν είναι ο Κριτής της οικουμένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος ειναι αυτος που ειπε οτι ο αγιος Χρυσοστομος δεν ειναι Θεολογος;
    Παρακαλω θελω διευκρινισεις θετικες.
    Παρακαλω οποιος εχει δει μια τετοια ανοησια πρωτου μεγεθους και βεβαιοτατα καποιου ηλιθιου θελω να μας δωση τα αναλογα στοιχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αμέθυστος φυσικά, στο περισπούδαστο ιστολόγιό του.

    http://amethystosbooks.blogspot.com/2011/05/blog-post_7904.html

    Γράφει : "Εμείς λοιπόν θα θυμήσουμε στον π .Ζήση πως ακόμη και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δέν είναι Θεόλόγος της Εκκλησίας, πόσο μάλλον ο Αλιβιζάτος, ο Ανδρούτσος , ο Καρμίρης. Θα σας μεταφέρουμε την διδασκαλία στο προκείμενο ενός των Θεολόγων της Εκκλησίας, του Συμεών του Νέου Θεολόγου..."

    Δικαίωμά του να μην τον θεωρεί θεολόγο, αλλά και δικαίωμά μας να θεωρούμε τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο Θεολόγο με Θ κεφαλαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μας διαφωτίσει ο πρώτος σχολιαστής ποιο είναι το ιστολόγιο που υπερασπίστηκε τον Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αδελφέ παλαιοημερολογίτη από που προκύπτει ότι άνοιξε τον τάφο του στο αγιώνυμο όρος και ετάφη στη Σουρωτή; Υπάρχει μαρτυρία σε κάποιο βιβλίο; πληροφόρησε και εμάς τους επισκέπτες. Αν είναι αλήθεια, τότε καταπίπτει όλη η διορατικότητά του ή έστω μέρος αυτής.

    Επίσης κατά τη γνώμη σου πού (σε ποια παράταξη; ή σε όλες;) είναι η αλήθεια στο παλαιό, αν θέλεις πες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aδελφέ Οδυσσέα
    δεν ξέρω άν είδες ότι ο Αμέθυστος σας εξωπέταξε από το ιστολόγιό του μόνον εσάς από όλα τα άλλα.
    Αυτό έγινε από την ημέρα που γράψατε γιά τον π. Παϊσιο.
    Δέν θέλι ούτε να σας δεί ούτε να σας ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάντηση στον αγαπητό ανώνυμο 6 Αυγ. 2011 8:24 μ.μ.
    Το ιστολόγιο που υπερασπίσθηκε σθεναρώς τον κ. Σωτηρόπουλο απέναντι στις συκοφαντίες του ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ είναι το εξής:
    www.niksotiropoulos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε ήδη καταθέσαμε σχόλιο εκτίμησης και συμπαράστασης στον κ.Σωτηρόπουλο, στο http://niksotiropoulos.blogspot.com και θα το επισκεπτόμαστε,

    αλλά ψάχνοντας βρήκαμε και το http://nikolaossotiropoulos.blogspot.com που προφανώς είναι παλαιότερο και σταμάτησε να έχει αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου