Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο πρωτοπρεσβύτερος

π. Βασίλειος Βολουδάκης

περί ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ










9 σχόλια:

  1. Κύριε Οδυσσέα, Ευχαριστούμε!

    πάτερ Βασίλειε. Ευχαριστούμε!

    Τόσα χρόνια προφανώς εσείς και μερικοί άλλοι τα λέγατε αλλά εμείς δεν τα γνωρίζαμε... μας είχαν τρομοκρατήσει ...

    Ο Θεός να σας ενισχύση, για να στηρίζετε τον τρομοκρατούμενο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυπάκουε Κε Οδυσσέα!
    Ανυπάκουε σεβαστέ πάτερ Β.Βολουδάκη!!!

    Που υπακούετε; στον Χριστό; Στο Ευαγγέλιο; Στην αλήθεια της Αποκαλύψεως; Στην επιστημονική αλήθεια ότι δεν υπάρχουν 666 σε barcode και κάρτες;

    Α΄πα πα πα πα .....

    Μα ... γιατί δεν υπακούτε στη φωνή blogger θεολόγου εξ αλλοδαπής; Διαβάστε τον:

    "Σας παρακαλώ πάρα πολύ, σεβαστοί πατέρες, μην τον αφήνετε να σας παρασύρει άμεσα ή έμμεσα σε... συζητήσεις εκτός θέματος.
    Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ελευθερία του ανθρώπου. Κινδυνεύουμε θανάσιμο κίνδυνο να μας κλείσουν σε ηλεκτρονική φυλακή. Οι συζητήσεις περί του 666, του Αντιχρίστου, της επιστολής του π. Παισίου, κτλ. δεν είναι της ώρας να συζητηθούν"

    "Εκτός θέματος;" Αφού ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ μας κατατρομοκράτησαν με 666άρια και σφραγίσματα σε ΑΜΚΑ, τρόφιμα με barcode, κάρτες τραπεζών και δεν ζητούν συγγνώμη και επιμένουν με σφράγισμα αντίχριστου στην κάρτα του πολίτη;

    Ο θεολόγος θεωρεί "εκτός θέματος" το τι λέει ο λόγος του Θεού, όταν εδώ και χρόνια αλλά και τη στιγμή αυτή οι εσχατολογούντες, διαστρεβλώνουν την Αγία Γραφή και την Τεχνολογία και μας εξαπατούν πως στα barcode και κάρτες υπάρχει το σφράγισμα του αντιχρίστου! Και πως η κάρτα του πολίτη είναι όργανο της παγκοσμιοποίησης του αντιχρίστου !!!

    (ενώ κανείς δεν ξέρει αν ο αντίχριστος έρθει σε 28 αιώνες και 453 παγκοσμιοποιήσεις και διαλύσεις τους).

    Οι Ορθόδοξοι, όπως και στις ομιλίες ο π.Βασίλειος Βολουδάκης, πρώτα ενδιαφέρονται για την Αλήθεια και σωστή Ερμηνεία της Αγ.Γραφής, παράλληλα με την Επιστημονική Αλήθεια και δευτερευόντως και με τα "φακελώματα" τα οποία είναι πολιτικά ζητήματα και ο καθένας τα αντιμετωπίζει κατά το δοκούν χωρίς να εμλέκει διαστρέφοντας την Αγία Γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σας π.Βασίλειε για την προσήλωσή σας στην αλήθεια του Χριστού. Που ήτανε "κρυμμένες" οι απόψεις σας; Κάποιοι εκτός Αθηνών πρώτη φορά τις ακούμε. Ιστότοποι, περιοδικά, μέσα, ορθόδοξοι δηθεν σύλλογοι, σας έχουν αποκλείσει, οτι υπάρχετε. Δεν μας ενημερώνουν.

    Άκουσα τις ομιλίες, τα λέτε Ορθοδοξα. Μοναδική διαφωνία μου: Μερικοί, όπως και εσείς αγιοκατατάξατε ήδη κοιμηθέντα γέροντα, για τον οποίον υπάρχουν και ενστάσεις. Δεν τολμάμε να πούμε τη λέξη άγιος για τον επίσκοπο Αυγουστίνο, ας αφήσουμε τον Θεό να αποφασίση για τον καθένα ή, έστω, ας αφήσουμε την Εκκλησία πρώτα να αγιοκατατάξη (!) κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημαντικές οι τοποθετήσεις του π.Βασιλείου! Προσέξτε πως τοποθετείται για την β΄έλευση του Κυρίου. Και όταν ερωτήθηκε για σφράγισμα του θηρίου σε κάρτα" απάντησε: "όχι "σφράγισμα", αλλά το ίδιο το θηρίο να είναι στην κάρτα, δεν έχει καμιά εξουσία να κάνει κακό σε όποιον δεν απαρνήθηκε το Χριστό" για να την πάρει".

    Στο θέμα του "φακελώματος", τρομερές απαντήσεις: Το κινητό, που άλλοι καταγράφουν τι λέμε, με ποιον μιλάμε και που πάμε, ακόμα και όταν είναι κλειστό, δεν μας ενοχλεί! και αν και ξέρουμε ότι μας φακελώνει, το παίρνουμε μαζί μας! συμπληρώνω - και τα κομπιούτερ, και οι δορυφόροι, και οι καταδότες, άρα υποκριτική η αντίδραση...

    Σωστή η σκέψη ότι οι κρατούντες δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να βάζουν 666άρια. Και κυρίως, ότι τα 666άρια, ακόμα και εάν τα βάλει κάποιος άτιμος κρυφά, και στα ιερά άμφια, και στις κάρτες, και παντού, είναι ακίνδυνα, αυτή είναι η ορθόδοξη προσέγγιση!!!

    Αν δεν αποκηρύξουμε τον Χριστό, για να πάρουμε το μπαρκόουντ, την κάρτα, τα τσιπάκια, δεν έχει καμιά εξουσία ο πονηρός. Βέβαια ο π.Δανιήλ Αεράκης αποβάλλει τελείως το δίλημμα, και την εξ αυτού αίσθηση ενοχής, λέγοντας ότι είναι αόρατα τα σφραγίσματα του Θεού και του αντιχρίστου, και συμβολικά, και όχι σε κάρτες. Ο π.Βασίλειος επίσης με εντυπωσίασε για τις τοποθετήσεις ότι το σφράγισμα του Θεού όπως και του "θηρίου" δεν είναι μόνιμο και ανεξίτηλο!

    Ο π.Βασίλειος είναι ήπιος και καλοκάγαθος. Δεν διαμαρτύρεται για το "θάψιμο" των απόψεών του, που μόλις τώρα με τον Ο.Τ. και την αποτείχιση, αναδείχθηκαν μερικώς.

    Όπως και οι προλαλήσαντες διαμαρτύρομαι διότι κάποια "χριστιανικά περιβάλλοντα" αφενός τρομοκρατούν λέγοντας ψεύδη ότι η κάρτα κρύβει το "σφράγισμα", όπως το έλεγαν για το barcode, αφετέρου αποκρύπτουν τις Ορθόδοξες θέσεις ευσεβών κληρικών και λαϊκών.

    Αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναφέρονται και αντικρούονται, σε δύο ομιλίες τα αναγραφόμενα σε χειρόγραφο γέροντος.
    Δεν αναφέρεται όμως οτι ο ίδιος, άλλα έλεγε προφορικά, πρωτύτερα, στο Αγιο Όρος, δημοσίως, πράγμα που εγείρει σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδικημένος και από τον π.Βασίλειο Βολουδάκη ο π.Πορφύριος, αν και έχουν τις ίδιες Ορθόδοξες απόψεις. Δίνει ο σεβαστός πατήρ Βασίλειος τον λόγο, σε δυο ομιλίες στον γέροντα Παϊσιο, και καλώς πράττει διότι η επιστολή θεωρείται "θεοπνευστότερη της Αγίας Γραφής", αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν αφιερώνει στον π.Πορφύριο.

    Ας αφιερωθούν στην ιερά μνήμη του π.Πορφυρίου τα κάτωθι:

    Μια μέρα τον ρώτησα στο κελί του:

    “Γέροντα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντιχρίστου, που πλησιάζει -μερικά μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς τι λέτε γι’ αυτά;”.

    Ο Γέροντας απάντησε:

    “Τι να πω; ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ότι θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Ξέρω ότι θα έρθει ο αντίχριστος, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά πότε δεν ξέρω. Αύριο; μετά χίλια χρόνια; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Όμως ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ γι’ αυτό. Διότι ξέρω ότι η ώρα του θανάτου είναι για τον καθένα η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το ανθολόγιον Γέροντος Πορφυρίου

    Το 666 και ο αντίχριστος

    Μου είχε πει:
    “Πατέρα Αθανάσιε (με πήρε από το χέρι έτσι σφικτά), εγώ είμαι τυφλός τώρα, τα μάτια μου τα σωματικά δεν λειτουργούν, γιατί έχω καρκίνο στην υπόφυση, έχω όμως τα πνευματικά μάτια και βλέπω. Πριν φύγεις, θέλω να μου πεις....
    ...Και με ρώτησε:
    “Για πες μου, παιδί μου, τι λέει ο Γέροντας Αιμιλιανός για το 666 και τον αντίχριστο;”.

    Του λέω: “Γέροντα, μας είπε σε μια σύναξη προχθές να μην ανησυχούμε. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με τον Χριστό και του αντιχρίστου να μην του δίνουμε πολλή σημασία, γιατί εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός”.

    Αμέσως χτύπησε τα χεράκια του στο κρεβάτι και είπε:

    “Τι λες παιδί μου, τι λες παιδί μου, δόξα σοι ο Θεός που βρήκα κι έναν πνευματικό να συμφωνεί μαζί μου!

    Ρε παιδί μου, αυτοί οι πνευματικοί, εδώ στον κόσμο, τι έχουν κάνει! Έχουν αναστατώσει τις ψυχές, δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα, οικογενειακά και ψυχολογικά με το 666!

    Δεν μπορεί ο κόσμος να κοιμηθεί και άρχισαν να παίρνουν ψυχοφάρμακα και υπνωτικά χαπάκια για να μπορούν να κοιμηθούν. Τι είναι αυτό το πράγμα; Δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα ο Χριστός, παιδί μου. Και να σου πω κάτι;”.

    Του λέω: “Γέροντα, τι;” Μου λέει:

    “Για μας τους χριστιανούς, για μας όταν βιώνουμε το Χριστό δεν υπάρχει αντίχριστος. Δε μου λες; Εδώ που κάθομαι στο κρεβάτι μπορείς να καθίσεις εσύ;” . Του λέω: “Όχι, Γέροντα” . Μου λέει: “Γιατί;”. Του απάντησα: “Διότι, εάν καθίσω πάνω σας, θα σας πλακώσω”. Μου λέει: “Πότε μπορείς να καθίσεις;”. Του λέω: “Όταν φύγετε εσείς, Γέροντα, μπορώ να καθίσω εγώ”.

    Μου λέει: “Ακριβώς, παιδί μου, έτσι συμβαίνει και με την ψυχή μας. Όταν έχουμε μέσα μας τον Χριστό μας, μπορεί να έρθει ο αντίχριστος; Μπορεί να μπει καμιά άλλη αντίθετη ύπαρξη μέσα στην ψυχή μας; Γι’ αυτό σήμερα, παιδί μου, δεν έχουμε τον Χριστό μέσα μας και γι’ αυτό ανησυχούμε για τον αντίχριστο. Όταν βάλουμε τον Χριστό μέσα μας, τα πάντα γίνονται Παράδεισος. Ο Χριστός είναι το παν κι έτσι πάντοτε, παιδί μου, να λες στους ανθρώπους, και τον αντίθετο δεν τον φοβόμαστε....

    απο http://fdathanasiou.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάτερ Βασίλειε, ευλογείτε.

    Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, αναδεικνύετε την πραγματική διάσταση, όχι φαντασιώσεις και αναμασήματα της προτεστάντισας. Τα της πίστεως δεν είναι "παιχνίδια" για να παίζουμε ασεβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδού η απορία!

    Πως, έναν τόσο μεγάλο -υποτίθεται- άγιο, τον Αυγουστίνο, περίμενε η Εκκλησία σχεδόν 1600 χρόνια μετά την κοίμησή του, για να προβεί στην αγιοκατάταξή του; Και ποιά Σύνοδος της Εκκλησίας τον ανακήρυξε ως οικουμενικό διδάσκαλο, αφού οι βασικές δογματικές θέσεις του είναι τελείως αντίθετες με εκείνες ενός άλλου οικουμενικού διδασκάλου, του Μ. Βασιλείου;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου