Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

4o. Οργιο των αναίσχυντων Οικουμενιστών. ΞΥΠΝΑ ΠΑΠΑ. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ. ΞΥΠΝΑ.

3 σχόλια:

  1. Ατέλειωτη συνέχεια τα οικουμενιστικά ρεζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. And the Ethiopian Orthodox Church!!! Το ακούσατε; Μπράβο σας. Ευχαριστηθήκατε με το "Η Παρθένος σήμερον" σε Βυζαντινό μέλος, έτσι; Ωραία. Τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υπήρχε βιντεοκάμερα τον 13ο αιώνα, θα βλέπαμε σχεδόν του ίδιου τύπου καραγκιοζιλίκια μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων.

    Δυστυχώς, 200 χρόνια μετά το Σχίσμα, τα συλλείτουργα έδιναν και έπαιρναν, στη κατατμημένη αυτοκρατορία:
    Ενώ η Κων/πολη ήταν υπόδουλη στον Λατίνο κατακτητή, από το 1204 και ενώ είχε Λατίνο αυτοκράτορα, τον Βαλδουϊνο Β΄ και Λατίνο Πατριάρχη, στην ελεύθερη αυτοκρατορία της Νίκαιας, ο αυτοκράτορας Νικαίας Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης (1222-1254) με τη συνεπικουρία του Πατριάρχη Κων/πόλεως (στη Νίκαια) Μανουήλ Β΄ (1244-1255), επέτρεψε στους Ορθοδόξους Επισκόπους να συλλειτουργήσουν μετά των Λατίνων (άγιος Νεκτάριος, τα αίτια του Σχίσματος, τ. Β΄, σελ. 129).
    Αυτό επικαλέστηκε ο αυτοκράτορας Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος (1261-1282), από την ελεύθερη Κων/πολη και σε επιστολή του προς τον Πάπα Ουρβανό Δ΄ μεταξύ άλλων αναφέρει: «….. ενώ είσθε ο πρώτος κατά τον βαθμόν μεταξύ των επισκόπων, προτιμάτε τον πόλεμον αντί της ειρήνης και της αγάπης μεταξύ των Χριστιανών….. Ανήκει ημίν, όστις εστέ ημέτερος πατήρ, να προλάβητε ημάς…..» και ταύτα 200 χρόνια μετά το Σχίσμα. Σε αυτό το ύφος είναι και η επιστολή του προς τον Πάπα Κλήμη Δ΄ (αγ. Νεκταρίου, ως ανωτέρω, σελ. 123 και 127). Προς επίτευξη της εύνοιας από τον Κλήμη, έστειλε χρήματα στους Καρδιναλίους. Υπέγραψε τον ενωτικό όρο της συνόδου της Λυών του 1274, δια του υιού του Ανδρόνικου, που είναι και η πρώτη επίσημη αναγνώριση του πρωτείου του Πάπα.
    Όσον αφορά δε τις επιγαμίες των αυτοκρατόρων μετά το Σχίσμα του 1054 με γερμανίδες ή λατίνες πριγκήπισσες, αυτές είναι ουκ ολίγες, τρεις δε από αυτούς ήταν Ρ/Καθολικοί στο δόγμα (Ανδρόνικος Γ, Ιωάννης Ε΄ και Ανδρόνικος Δ΄ Παλαιολόγοι) και όλοι αυτοί, υποτίθεται, προστάτες της Ορθοδόξου Πίστεως!
    Το τραγικότερο όλων είναι, ότι ο Μανουήλ Α΄ Κομνηνός (1143-1180), το 1169, πρόσφερε στον πάπα Αλέξανδρο Γ΄ (1159-1181) την ένωση των Εκκλησιών και τη θέση του Πατριάρχη Κων/πόλεως (που χήρευε, λόγω θανάτου του Λουκά Χρυσοβέργη), με αντάλλαγμα τη στέψη του στη Ρώμη, ως αυτοκράτορα της Δύσης! (Ράνσιμαν, Δύση και Ανατολή σε Σχίσμα, σελ. 170, 174).

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου