Σάββατο 16 Μαΐου 2009









Ω, ΚΑΪΝ…….ΚΑΪΝ…..



Επιτελους, οι φωνες πληθαίνουν. Και ολο αυξανουν και συνεχως διαμαρτυρονται:
Ότι ο «εγκεφαλικος θανατος» δεν είναι θανατος. Είναι καθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.
Μέχρι και οι κακοδοξοι παπικοι σκεπτονται ορθοδοξα σε επιστημονικα θεματα. Δολοφονουνται καθημερινα, εν μεση μεσημβρια, χιλιαδες ζωντανοι άνθρωποι.
Ενω ειναι ζωντανοι, τους πετσοκοβουν οι σφαγεις γιατροι και τους παιρνουν τα οργανα τους και τα βαζουν σε αλλους. "Σκοτωστε και σωστε". Ωραια ανηθικη ηθικη της βιοηθικης. Ωραια η απανθρωπη σημερινη "επιστημη".
Που είναι η Εκκλησία να ομιληση; Φωνην δεν εχει; Λογον δεν εχει; Σαλπιγγες δεν εχει;
Που είναι ο αρχιεπισκοπος να συγκαλεση την Ιεραρχια με μοναδικο θέμα τον λεγομενο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ «ΘΑΝΑΤΟ»;
Δεν μας εφθαναν οι ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, μας προεκυψαν και οι ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ; .
Ωμες και αποτροπαιες δολοφονιες των εμβρυων οι μεν.
Ωμες και αποτροπαιες δολοφονιες των ανερωτητων ασθενων και οι δε.
Φριξον Ηλιε και στεναξον γη!!!
Ντροπη και αίσχος, για την πολιτισμενη κοινωνια του 2009.
Στη συνεχεια δημοσιευουμε ένα νέο κειμενο περί του «εγκεφαλικου θανατου» του καθηγητου Εμ. Παναγοπουλου που αποκαλυπτει ότι οι Παπικοι προτρεχουν και ομολογουν ορθοδοξια, ενώ οι δικοι μας, υπνουν υπνον Βαρουχιον….


ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

(Εμ. Παναγοπουλου, Αν.Επ.Καθηγητης της Χειρουργικης, Διευθυντης Χειρουργικης ΕΣΥ).

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008, στην επίσημη εφημερίδα του Βατικανού, «L’ Osservartore Romano», δημοσιεύθηκε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο: I segni della morte. Aquarantanni del rapporto di Harvard (Τα σημεία του θανάτου. 40 χρόνια από την ανακοίνωση του Harvard).

Το άρθρο υπογράφεται από την Lucetta Scaraffia, τακτική συνεργάτιδα της εφημερίδος, καθηγήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, αντιπρόεδρο του Ιταλικού Συνδέσμου για την Επιστήμη και τη Ζωή και μέλος της Εθνικής Ιταλικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Στο άρθρο αυτό, η Scaraffia υποστηρίζει ότι ο εγκεφαλικός θάνατος (Ε.Θ.) δεν μπορεί, υπό το φως της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, να θεωρηθεί το τέλος της ζωής.
Αυτό που την ανησυχεί είναι το ότι οι ανάγκες για όργανα αυξάνονται, οι ιατροί βρίσκονται κάτω από πίεση να μεταθέσουν τη γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο, ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν όργανα για μεταμόσχευση, σε χρόνο που αυτά θα είναι υγιή και βιώσιμα.

Είναι καιρός, υποστηρίζει, να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα του Ε.Θ., αφού πολλά μέλη της Ρωμαιοκαθολικής «Εκκλησίας», έχουν διατυπώσει πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις και στην πόλη του Βατικανού δεν είναι σε χρήση το πιστοποιητικό του Ε.Θ.

Θεωρεί απόδειξη του ότι ο εγκεφαλικά νεκρός δεν είναι όντως νεκρός,
τα περιστατικά των εγκεφαλικά νεκρών εγκύων γυναικών, στα οποία με την υποστήριξη της «νεκρής μητέρας», συνεχίζεται η κύηση για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα.
Η αποδοχή του Ε.Θ. εγείρει πολλά ηθικά ζητήματα και η αποδοχή της παύσης της εγκεφαλικής δραστηριότητας ως θανάτου εξισώνει το ανθρώπινο πρόσωπο με μόνες τις εγκεφαλικές λειτουργίες του και αντιτίθεται στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα, που θέλει την απόλυτη και ολοκληρωτική υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής.
Κατά την Scaraffia, στην 40ή επέτειο του νέου ορισμού του θανάτου, το θέμα του Ε.Θ. ανοίγει εκ νέου.

Όπως ήταν φυσικό, το άρθρο της Scaraffia ξεσήκωσε μεγάλη θύελλα στο Βατικανό και όχι μόνο.
O «Economist» της 4 Οκτωβρίου 2008 ασχολήθηκε εκτενώς, με κύριο άρθρο του στο τμήμα «Science and Technology», ενώ η «Le Monde» της 2-3 Νοεμβρίου 2008 φιλοξένησε ανάλυση της Jean Yves Nau, εκδότριας του Science Section της εφημερίδος.
Ακόμη η Ιταλική «Corriere della Sera» δημοσίευσε σχόλιο του καθηγητού Marco Ventura, στο φύλλο της 3ης Νοεμβρίου 2008.
Το Βατικανό αντέδρασε με αμηχανία και ανησυχία, που προφανώς οφειλόταν και στο ότι το άρθρο της Scaraffia δημοσιεύθηκε δυο μόλις μήνες πριν από την έναρξη Συνεδρίου με θέμα: «Ένα δώρο για την ζωή. Εκτιμήσεις για την δωρεά οργάνων».

Το Συνέδριο διοργανωνόταν στις αρχές Νοεμβρίου του 2008, στην πόλη του Βατικανού από την Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή (PAV), τη Διεθνή Ομοσπονδία των Καθολικών Ιατρικών Εταιρειών και το Εθνικό Ιταλικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων (CVT) και στόχο είχε την προβολή και προώθηση της δωρεάς οργάνων και είχε γενναία επιχορήγηση από το Βατικανό.

Η Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία», συνοδοιπορούσα με τις περισσότερες δυτικές χώρες, έκανε δεκτό τον Ε.Θ. με επίσημη δήλωση της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών (PAS) το 1985 και 1989, ενώ ο πάπας Karol Woytyla, σε ομιλία του στο παγκόσμιο Συνέδριο της Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, τον Αύγουστο του 2000, επιβεβαίωσε τη θέση του Βατικανού σχετικά με τον Ε.Θ.
Όμως η Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών το 2005 συζήτησε εκ νέου το θέμα των «σημείων του θανάτου».
Τα τότε παρόντα μέλη της Ακαδημίας — φιλόσοφοι, νομικοί και νευρολόγοι από διάφορες χώρες — συμφώνησαν ότι ο Ε.Θ. δεν συνιστά τον θάνατο του ατόμου και τα κριτήρια του Ε.Θ., μη όντας επιστημονικά αξιόπιστα, πρέπει να εγκαταληφθούν.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής σόκαρε τους αξιωματούχους του Βατικανού και ο επίσκοπος Marcelo Sorondo, κοσμήτορας της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών, απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών στο site του Βατικανού.
Ένας σημαντικός αριθμός από τους συμμετασχόντας, έδωσαν τα κείμενά τους στον εκδοτικό οίκο Rubbettino και το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση ενός βιβλίου το 2006 από τον καθηγητή Roberto de Mattei με τον λατινικό τίτλο Finis Vitae.

Το βιβλίο εκδόθηκε στα Ιταλικά και στα Αγγλικά και περιείχε 18 κείμενα, τα μισά των οποίων ήταν κείμενα των μελών της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών του 2005.
Η Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών επανήλθε στο θέμα το 2006, αφού απέκλεισε τη συμμετοχή όσων το 2005 είχαν αντιταχθεί στην υιοθέτηση του Ε.Θ., και με δήλωσή της υιοθέτησε εκ νέου τον Ε.Θ.
Το 2008, από τον εκδοτικό οίκο Morcelliano, εκδίδεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο: «Εγκεφαλικός θάνατος και όργανα μοσχεύματα. Μια ερώτηση νομικής ηθικής» (Brain death and organ transplant. A question of legal ethics).
Συγγραφέας του ήταν ο καθηγητής της φιλοσοφίας του δικαίου Paolo Becchi.

Τα δύο αυτά βιβλία αποτέλεσαν την αφορμή για την επαναφορά της συζήτησης για τον Ε.Θ. από την Scaraffia μέσω των στηλών του «L’ Osservartore Romano».

Ο σημερινός πάπας Βενέδικτος XVI ουδέποτε έθιξε άμεσα το θέμα του Ε.Θ.
Όμως το 1991 σε ομιλία του σε συγκέντρωση καρδιναλίων με θέμα: «Οι κίνδυνοι απέναντι στη ζωή» είπε:
«Η προγεννητική διάγνωση χρησιμοποιείται ως ρουτίνα στην αποκαλούμενη γυναίκα σε κίνδυνο, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα έμβρυα με σωματική αναπηρία ή νόσο.
Όσα έμβρυα είχαν την τύχη να γεννηθούν με κάποια αναπηρία, κινδυνεύουν να θανατωθούν αμέσως μετά τη γέννησή τους ή να στερηθούν την τροφή και τη βασική φροντίδα.
Αργότερα εκείνοι που πέφτουν σε μη αναστρέψιμο κώμα από νόσο ή τραυματισμό, συχνά οδηγούνται στον θάνατο για να ικανοποιήσουν την απαίτηση για όργανα ή χρησιμοποιούνται σε ιατρικά πειράματα.
Τελικά όταν ο θάνατος φαίνεται να πλησιάζει, πολλοί πέφτουν στον πειρασμό να τον επιταχύνουν μέσω της ευθανασίας».

Η μη αποδοχή του Ε.Θ., κατά τη γνώμη πολλών, θα δημιουργήσει στη Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία» διπλό πρόβλημα, ηθικό και οικονομικό.
Στις ΗΠΑ η Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία» έχει υπό την εποπτεία της 600 περίπου νοσηλευτικά ιδρύματα, στα οποία γίνονται μεταμοσχεύσεις.
Η μη αποδοχή του Ε.Θ. σημαίνει ότι τα νοσοκομεία αυτά όχι μόνο θα πρέπει να σταματήσουν τις μεταμοσχεύσεις, αλλά και να ζητήσουν συγγνώμη για την μέχρι τώρα μεταμοσχευτική τους δραστηριότητα και επιπλέον να στερηθούν μία, πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, δραστηριότητα.

Έτσι το Βατικανό πίεζε και ανέμενε ο πάπας Βενέδικτος XVI, στην ομιλία του στο Συνέδριο του Νοεμβρίου 2008 για τη δωρεά οργάνων να επιβεβαιώσει τη θέση του Βατικανού για τον Ε.Θ.
Όμως ο Πάπας είπε άλλα πράγματα. Υποδεχόμενος τους συνέδρους στις 7 Νοεμβρίου του 2008 είπε μεταξύ άλλων:

«...Είναι βοηθητικό να θυμόμαστε ότι τα ατομικά όργανα δεν μπορούν να αφαιρεθούν, εκτός ex cadavere, δηλ. από πτώμα, το οποίο διαθέτει τη δική του αξιοπρέπεια, την οποία πρέπει να σεβαστούμε.
Στα χρόνια αυτά, η επιστήμη πέτυχε περαιτέρω πρόοδο στην πιστοποίηση του θανάτου.
Είναι, επομένως, καλό τα επιτευχθέντα αποτελέσματα να τύχουν της συγκατάθεσης του συνόλου της επιστημονικής κοινότητος, με στόχο την περαιτέρω έρευνα για λύσεις που θα δίνουν βεβαιότητα σε όλα.
Σε μια τέτοια περιοχή, όπως αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει και η ελάχιστη υπόνοια αυθαιρεσίας και όπου η βεβαιότητα δεν έχει επιτευχθεί, η αρχή της προφύλαξης πρέπει να πρυτανεύσει.
Αυτό οδηγεί στη χρησιμότητα της προώθησης της έρευνας για να θέσει την κοινή γνώμη ενώπιον της πλέον διαφανούς αλήθειας στις ανθρωπολογικές, κοινωνικές, ηθικές και νομικές συνέπειες της πρακτικής των μεταμοσχεύσεων.
Όμως στις περιπτώσεις αυτές, τα ουσιώδη κριτήρια του σεβασμού της ζωής του δότη πρέπει πάντοτε να πρυτανεύουν, ώστε η αφαίρεση των οργάνων να γίνεται μόνο στην περίπτωση του αληθούς θανάτου του δότη...».


Η ομιλία του πάπα Βενέδικτου XVI, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε την εγκυρότητα των απόψεων της Scaraffia στον «L’ Osservartore Romano», αλλά και των απόψεων των επιστημόνων της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημόνων, που το 2005 κατά πλειοψηφία πήραν θέση εναντίον του κριτηρίου του Ε.Θ.
Απόδειξη της ανησυχίας του Βατικανού είναι και το γεγονός ότι ο κοσμήτορας της Ακαδημίας, επίσκοπος Sorondo, που απέτρεψε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών το 2005, έσπευσε να αναρτήσει στην κορυφή της λίστας των κειμένων της Ακαδημίας, μόνον τις απόψεις των επιστημόνων εκείνων που συμφώνησαν μαζί του για την αποδοχή του Ε.Θ. το 2006.

Αναμφίβολα, το άρθρο της Lucetta Scaraffia στον «L’ Osservartore Romano» τάραξε τα νερά στο χώρο της Ρωμαιοκαθο¬λικής «Εκκλησίας» και επανέφερε το θέμα της αξιοπιστίας του Ε.Θ.

Στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο, το ζήτημα έχει περίπου τεθεί στο περιθώριο και όσοι εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στον Ε.Θ. χαρακτηρίζονται σχολαστικιστές και στερούμενοι αγάπης.
Πάντως ένα είναι βέβαιο.
Το θέμα του Ε.Θ. θα παραμείνει ανοιχτό, έως ότου η αλήθεια τελικά λάμψει.
Το ερώτημα είναι πόσος χρόνος θα απαιτηθεί ακόμη.


(Πηγή: «Η Δράσις μας», Μάιος 2009)










...το χριστιανικό νησί Ιόνα


Η Ιόνα είναι ένα μικρό νησί στη Σκωτία (ΒΔ Βρετανία), φημισμένο για την μεγάλη και σπουδαία εκκλησιαστική του ιστορία, και γνωστό επίσης για τις φυσικές του ομορφιές.

Θεωρείται ως το λίκνο του Κέλτικου Χριστιανισμού της Σκωτίας.


Στο όμορφο αυτό νησί έφτασε ο τοπικός Άγιος Κολούμπα στα 563 μ.Χ., επικεφαλής ομάδας μοναχών και ίδρυσαν μοναστήρι και ιεραποστολική μονάδα.


Το Συναξαρι του αγιου λεει τα εξης:

Ο άγιος Κολόμπα, Ιρλανδός πρεσβύτερος (Ντόνεγκαλ 521-Αϊόνα 597) φοίτησε στη μοναστηριακή σχολή του Κλονάρ και περιόδευσε την Ιρλανδία ιδρύοντας νέα μοναστήρια.
Το 563 αποβιβάστηκε με πιστούς στην Αϊόνα (Εβρίδες) όπου ίδρυσε Αββαείο, το οποίο έγινε μεγάλο εθνικό αποστολικό και πολιτιστικό κέντρο των Ιρλανδών χριστιανών.
Το 597 εκοιμηθη ο Αγιος Κολουμπα.
Είναι ο περισσότερο τιμώμενος άπο τους αγίους της Ιρλανδίας (9 Ιουνίου), μετά τον άγιο Πατρίκιο.
Στα κατοπινά χρόνια επιτέθηκαν στο μοναστήρι οι Βίκινγκς και υπέβαλαν σε βασανιστήρια και μαρτύριο πολλούς μοναχούς, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η τοπική μοναστική αδελφότητα.


Από τους ντόπιους σημερινούς Ορθόδοξους αδελφούς μας, και ειδικά από τον Αναγνώστη Ιγνάτιο Bacon, πληροφορούμαστε με χαρά πως γίνεται προσπάθεια να συσταθεί τοπική κοινότητα και πάλι.

Μάλιστα δε, γίνονται προσπάθειες να ιδρυθεί ένα Ορθόδοξο Κέντρο, όπου επισκέπτες, Ορθόδοξοι και άλλοι, θα μπορούν να πηγαίνουν, να μένουν για κάποιο διάστημα, για ανάπαυση, προσευχή και περισυλλογή.

Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία Ορθόδοξης Σκήτης.


Αϊόνα της καρδιάς μου, Αϊόνα της αγάπης μου,
αντί για τις φωνές των μοναχών θα χαμηλώσουν τα κάστρα,
ακόμη και αν ο κόσμος καταστραφεί,
η Αϊόνα θα είναι, όπως ήταν.

Σημαίνει αυτό άραγε ότι κάποια μέρα θα οργανωθεί Ορθόδοξη μοναστική παρουσία στην Ιόνα;

Ο Θεός θα δείξει.


Πάντως, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συστασθεί στην Ιόνα μια προσωρινή Ορθόδοξη Κοινότητα και Κέντρο Μελέτης και Περισυλλογής.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται στο παρεκκλήσι του Αγ. Οράν, όπου έχουν ενταφιασθεί Σκωτζέζοι, Ιρλανδοί και Νορβηγοί βασιλείς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του οργανισμού Iona Orthodox Retreats.

Και κλεινουμε αυτην την αναφορα μας, με μια προσευχη του αγιου Κολουμπα:


Άναψε στις καρδιές μας, ω Θεέ,
τη φλόγα αυτής της αγάπης, που ποτέ δεν σβύνει,
που φωτίζοντας εμάς, δίνει το φως στους άλλους.
Ίσως να ανάβουμε για πάντα, στον άγιο Ναό σου,
στείλε τη φλόγα με το ατέλειωτο Φως,
ακόμη και τον Υιό σου, τον Ιησού Χριστό,
το Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009




Αμετανόητος ο Καλαβρύτων


συνεχίζει τις

Συνωμοσιολογίες


Εδώ και ένα 10ημερο ο δεσπότης του Αιγίου Αμβροσιος ενέπλεξε το blog του, αλλα ενεπλάκη και ο ίδιος, σε μία παράδοξη και ατέρμονη περιπέτεια. Καταχωρεί και δηλώνει ότι αποδεχεται αλλά και συνυπογράφει συνωμοσιολογικά κείμενα νοσηρών και εξτρεμιστικών ατόμων εντεταγμένων κυρίως στις τάξεις του σχισματικού παλαιοημερολογιτισμού, (γιατί υπάρχει και ο μη σχισματικός παλαιοημερολογιτισμός), που στο εγγύς παρελθόν αναστάτωσαν την ελληνική κοινωνία και επανέρχονται συνεχώς και αδιαλλείπτως δριμύτεροι και φανατικότεροι να αντιδρούν και να δαιμονοποιούν κάθε τι το καινούργιο που πάει να νομοθετήση το ελληνικο Κρατος.
Και ιδου πως συνεχιζεται η φρικτη Συνωμοσιολογικη πτωσι του μητροπολιτη Καλαβρυτων με τα «πολλά ενδιαφεροντα πράγματα», όπως μας λεει..
Ξεκιναει ως εξης την σημερινη του καταχωρισι:


Τρίτη, 12 Μάϊος 2009
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ κας ΘΑΤΣΕΡ
Αγαπητός επισκέπτης μας εντυπωσιάσθηκε από τα λόγια της τέως Πρωθυπουργού της Αγγλίας κας Μάργκρετ ΘΑΤΣΕΡ και μας εζήτησε το σχετικό σύνδεσμο. Εμείς εδώ σ'ημερα μεταφέρουμε όλο σχεδόν το κείμενο από τό Blog:
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/shmeiatwnkairwn.htm#pagosmia , όπου περιέχονται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Για την αντιγραφή
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Συνεχιζει δε με συνωμοσιολογικη περιγραφη για την Παγκοσμια Κυριαρχία την λεγομενη φανταστικη Παγκοσμιοποιησι του Αντιχριστου, με την επιστρατευση όλων, μικρων και μεγαλων για την κατασκευη αυτης της Παγκοσμιοποιησης. Την συνδεει με την Λέσχη Μπιλντερμπεργκ και την κυρια Θατσερ οπου την παρουσιάζει να δηλωνη ότι την γκρεμισε από την εξουσια η Λεσχη Μπιλντερμπεργκ (που ; πως ; ποτε ; Αραγε, το ιδιο ισχυριζονται και οι Αγγλοι ψηφοφοροι της ; Δηλαδη, αν εδώ σ’ εμας δεν βγη ο κυριος Καραμανλης, θα φταιη η Λεσχη Μπιλντερμπεργκ και όχι ο ελληνικος λαός που ψηφιζει;) .

Προχωραει ο «αγιος» Αιγιου και μας μεταφερει στα κλιματολογικα φαινόμενα, στο οζον, στις μολυνσεις, στο νερο, στις ξηρασιες, στις παγωνιες και στις ζεστες, στα ναρκωτικα, στο εϊτζ, στις διαστροφες, στην αναρχια, στις αιρεσεις, στους εμπρησμους, στο Σατανισμο, στις εκτρωσεις, στην ανεργια....

Και ξαφνικα μας μεταφερει στο τεμενος του Ομαρ και στον Αντιχριστο με τον αραπικο αριθμο 666 που βρισκεται σημειωμενος εδώ και 3000 χρονια στο οικονομικο συστημα του Σολομωντος, αλλα αναποδα, που σημαινει 999 δηλαδη τριαδικος Θεός, ενώ ο Αντιχριστος εμφανιζεται με το αναποδο 999 δηλαδη το 666. Καταλαβατε;

Και ευθυς αμεσως, μας μεταφερει από το Αλ Ακτσα στο Λουξεμβουργο με τον Υπερυπολογιστη του Βελγιου. Και, ώ του θαυματος, να και ο ΚΙΝΜΑΝκος το τεκνο της μανταμ ΡΕΛΦ με το βιβλιο του ΅Ο τελευταιος Παγκοσμιος Δικτατορας΅, οπου περιγραφεται πως προσπαθησαν να φωτογραφησουν το ΘΗΡΙΟ και στην αρχη δεν το καταφεραν μετα όταν μεθυσαν από ….κρασι, όλοι οι υπαλληλοι, το καταφεραν και φωτογραφησαν το ΘΗΡΙΟ που βρισκεται τρια πατωματα κατω από τη γη. Αυτό το ΘΗΡΙΟ του Λουξεμβουργου {ο π. Παϊσιος έλεγε οτι βρισκεται στις Βρυξελες, μας πληροφορει ότι, θα τροφοδοτηθη από τις ταυτοτητες, όχι αυτές, αλλά τις επομενες τις ηλεκτρονικες που έρχονται, αυτες θα είναι η καθημερινη τροφη του ΘΗΡΙΟΥ.

Και τώρα θα μας ξεναγηση στην περιεργη προφητεια Maxwel .
Να και ο αγιος Κοσμας ο Αιτωλος και ο αγιορειτης γεροντας, όχι ο Παϊσιος, ο άλλος.
Η προφητεια είναι : Θα ερθει καιρος που δεν θα ακουτε και δεν θα μαθαινετε τιποτα…
Και ο προφητολογος γεροντας ο αγνωστος ασκητης δινει την δικη του συνωμοσιολογική ερμηνεία ότι ζουμε σε ημερες Αντιχριστου. (ποιος του τοπε αληθεια; Ο Θεός ή ο Αντιχριστος;). Γεμίσαμε από γερονταδες προφητολογους… Και όλα τα παραπανω τα παιρνει από ένα ανωνυμο φυλλαδιο. Αντιγραφη: από Ορθοδοξο Χριστιανικο εντυπο, θα μας πη.

Και αφού φυγουμε από τον ένα ασκητη, μας παει στον άλλο, στον π. Παϊσιο. Για να μας πη για τη Χυτρα Ταχυτητος, τον Αρμαγεδωνα και τους Τουρκους. Και εδώ καταχωρειται ο διάλογος των δολιοεκμαιευτων για να υφαρπασουν λογια από τον π. ΠαΪσιο. Ακουστε το κολπο: ---Γεροντα για ποιο λογο βαζουν το γρμμωτο κωδικα 666, που αναφερει η Άγια Γραφη, και παρα τις διαμαρτυριες δεν θελουν την αλλαγη του;

Και εμεις ρωτουμε: Αναφερει η Άγια Γραφη κατι για τον γραμμωτο κωδικα;
Και μάλιστα ότι περιεχει το 666;

Και, ω του νεου θαυματος των θαυματων. Ιδου, τας χειρας κροτησατε…Ιδου και η μεγαλοπροφητης η Μαρια Ρελφ προ των θυρών… Ιδου και η μεγάλη δασκαλα και προφηταποστολος μετα Χριστον.
Ακουστε τις σοφιες της και τις προφητειες της, όπως μας τις εκθετει ο «αγιος Καλαβρυτων», ακουστε αυτα που εμαθε από τον συζυγο της τον ...Ιησου Χριστο!!!
Εδώ καταχωρω ολοκληρο το παρατιθεμενο από τον σεβασμιωτατο Αμβροσιο, κομματι. Απολαυστε το:
THE NEW MONEY SYSTEM - ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο, να «περάσουν» το Νέο Οικονομικό Σύστημα, στους Χριστιανούς, και να τους παγιδεύσουν.
Στην Αμερική, μόνο τό 1982 , χαράχθηκαν με ακτίνες Λέϊζερ, 3.000 άνθρωποι, στο μέτωπο ή στο χέρι .
Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :
- Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό, για τό οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια ) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, στενοχωριέμαι γιατί πολλοί, ακόμη καί ιερείς και επίσκοποι, δεν βλέπουν τό θέμα πνευματικά, αλλά καθαρά κοσμικά.Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι΄ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες… (από το βιβλίο του ιερομόναχου π. Χριστοδούλου – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ).
Σχετικά με την τηλεόραση έλεγε: Ή τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, νά μή τήν παρακολουθείτε .Τις ειδήσεις νά τίς μαθαίνετε από το ράδιο .
Είπε ο γέροντας : Τώρα ο διάβολος αγρίεψε. Έγινε εξουσία, κι΄έχει κυκλοφορήσει ( με τους ανθρώπους του ), ειδικές κάρτες με τον αριθμό 666 ( κάρτες Τραπεζών, ΙΚΑ , ΟΑΕΔ , κλπ ).
Από το 1987 ο π.Παϊσιος ανησυχούσε για το επικείμενο σφράγισμα τών Χριστιανών με τον μυστηριώδη αυτόν αριθμό .
Κατά την επίσκεψή μου στην καλύβα του, το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, μου είπε χαρακτηριστικά :
" Ό Αντίχριστος άρχισε την δουλειά του. Να τώρα μας ήρθε και το 666 . Θα το κάνουν από εδώ, θα το κάνουν από εκεί, και θα καταλήγουν όλοι ότι πρέπει να σφραγισθούμε, γιατί δεν γίνεται αλλοιώς . Όλα αυτά σιγά – σιγά. Η Εκκλησία πρέπει νά μάς πεί τι θα κάνουμε ..."
Η αγωνία του Γέροντος ήταν μεγάλη, γι΄αυτό καί είχε γράψει ένα κείμενο, που μοίραζε για ενημέρωση στούς επισκέπτες.
==================================================================

Ο συνεργατης του Ορθοδοξου Θεολογικου Εργαστηριου κ. Ι. Καρδασης σχολιαζει :

Σχετικά με τις αναφορές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, στον ιστοχώρο του, για την εισβολή του 666 στη ζωή μας, θέματος που είχε τεθεί πριν 25 χρόνια με αφορμή την εισαγωγή του ΕΚΑΜ στη ζωή μας, παραθέτουμε μια απάντηση, ενός άλλου Μητροπολίτη, αυτή του Νικοπόλεως Μελετίου, που κατέγραψε τα κατωτέρω αναφερόμενα, στο βιβλίο του: «Το χάραγμα του Αντιχρίστου» στην Ορθόδοξη Παράδοση, 1997, σελ. 8-16:

«Όμως από το 1981 άρχισαν να κυκλοφορούν απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τις ορθόδοξες. Σύμφωνα με αυτές, το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου, όσοι το δέχονται, έστω και με την μορφή του γραμμωτού κώδικα (bar code), μεταμορφώνονται σε δαιμονικές προσωπικότητες, το 666 σαν κωδικός στις ταυτότητες είναι ισόβια και ανεξάλειπτη σφραγίδα του αντίχριστου κατ’ ενέργεια του σατανά.

Από που μας ήλθαν αυτές οι απόψεις, αφού δεν είναι πατερικές; Όχι εξ εώας. Αλλά εκ δυσμών. Από την Αμερική! Από την χώρα, όχι της σοφίας του Θεού, αλλά της πανσπερμίας των αιρέσεων, του παραλόγου και του δαιμονικού. Προέρχονται από μία κυρία Mary Stewart Relfe. Η κυρία αυτή έγραψε τελευταία δύο βιβλία: α/ When your money fails και β/ The new money system, που είχαν καταπληκτική εκδοτική επιτυχία (best-sellers)!

Στα βιβλία της αυτά η κ. Relfe: θεωρητικά, αναπτύσσει την άποψη, ότι το χάραγμα του αντίχριστου, το όνομα του αντίχριστου και ο αριθμός του ονόματός του, το 666, αλληλοεπιχωρούνται και ταυτίζονται, πρακτικά, καταγγέλλει το νέο οικονομικό σύστημα συναλλαγών (με κομπιούτερ και με το bar code), ότι εισάγει στην ζωή των συγχρόνων μας το σφράγισμα του αντίχριστου. Και, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε φοβερή αναστάτωση σε πολύ κόσμο.

Τα μοτίβα αυτά της κ. Relfe επαναλαμβάνονται στερεότυπα! Ακόμη και από ανθρώπους, που έχουν επισύρει βαθειά εκτίμηση και αναγνώριση σαν καλοί θεολόγοι και εξαίρετοι πνευματικοί καθοδηγητές. Δεν τους κακίζω. Γιατί πρόκειται για θέμα πολύ ευαίσθητο. Πρόκειται για την αιώνια σωτηρία. Πρόκειται για κάτι, που άμα απειληθή, το μυαλό του ανθρώπου εύκολα μπλοκάρει.

Για να τεκμηριώσει τις θέσεις της, η κ. Relfe παραπέμπει τους αναγνώστες της στις προσωπικές της «πνευματικές» εμπειρίες. Έτσι η κ. M. S. Relfe μας λέγει, ότι: ο John H. Sheperd της «αποκάλυψε» κατά θέλημα και φωτισμό Χριστού, ότι το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου, το «Άγιο Πνεύμα» της «αποκάλυψε», ότι ο γραμμωτός κώδιξ (bar code) έχει το 666 και κατά συνέπεια, όποιος το δέχεται και το χρησιμοποιεί, παίρνει χωρίς άλλο το χάραγμα του αντίχριστου».

Με βάση τις εμπειρίες της αυτές (και άλλες!) η κ. Relfe κάνει για τον εαυτό της την διαπίστωση, ότι είναι «προφήτης» (!), με αποστολή να προφυλάξει τον κόσμο από την απειλή της νέας τεχνολογίας των κομπιούτερς που εξαπλώνεται στον κόσμο αλματωδώς!

Ας παρακολουθήσωμε, πως ήλθε στην χώρα μας το καινούργιο φρούτο της Αμερικής, και πως προχωρεί.

Ένας αγιορείτης, ο μοναχός Παρθένιος, μετέφρασε και εξέδωκε κομμάτια από τα έργα της Relfe. «Ανησυχητικά Σημεία των Καιρών» τιτλοφορεί το βιβλίο του. Από τα λόγια του φαίνεται, ότι ο ίδιος εφοβείτο την πλάνη. Και γι’ αυτό λέει: «Δεν προσπαθώ να δώσω λύσεις», «αρμόδιος φορέας, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα αυτά, που δημιουργούνται από αυτήν την παρουσίαση, είναι η Εκκλησία. Γι’ αυτό κατά πρώτον και κύριον λόγον την υποβάλλω σ’ Αυτήν. Και παρακαλώ τον Θεό, να φωτίσει τους υπευθύνους Της, να φωτίζουν και εμάς».

Λάθη του μοναχού Παρθένιου:

α. Δεν προβληματίσθηκε από το «προφητικό» χάρισμα και τις «αποκαλύψεις» της κ. Relfe, που αποδεικνύουν την δαιμονική προέλευση (ή όχι;) των συνθημάτων της. Μικρό λάθος είναι αυτό; Έχει Άγιο Πνεύμα αιρετικός; Είναι δυνατόν να έχει πνεύμα προφητείας αιρετικός; Και αν μέσα του δεν μιλάει το Άγιο Πνεύμα, αλλά πνεύμα πλάνης, πως εγώ θα εμπιστευθώ λόγια πλανεμένου; Κατ’ επιλογήν; Με ποιό κριτήριο θα κάμω την επιλογή; Με ποιό κριτήριο αλλοιώθηκε το κριτήριο της ορθοδοξίας, που είναι η απόλυτη εμμονή στην παράδοση των Πατέρων μας;

β. Δεν υπέβαλε το βιβλίο του στην Εκκλησία να τύχει επικυρώσεως, πριν εκδοθή. (Η πληροφορία από την Ιερά Σύνοδο). Εξεδόθη, άναψε η φωτιά, την φύσηξε ο άνεμος ψυχικού ζήλου ου κατ’ επίγνωσιν, και να, τώρα έχομε πυρκαϊά.

Εξεδόθησαν βιβλία πολλά. Τόσα πολλά, που είναι δύσκολο να τα απαριθμήσει κανείς. Όλα γεμάτα με τα λόγια, τα παραδείγματα και τα σκίτσα, που παραθέτει στα βιβλία της η κ. Relfe. Και το τρισχειρότερο: Όσιοι μοναχοί του Αγίου Όρους γύριζαν με τα βιβλία της κ. Relfe στα χέρια! Τα κρατούσαν σαν ιερά ντοκουμέντα! Εξ U.S.A. το φως!

Γράφουν και σκορπίζουν παντού το σύνθημα: Όποιος δεν πολεμάει το 666 είναι όργανο του αντιχρίστου! - Έτσι ο διάβολος ανάβει πόλεμο μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Λένε και γράφουν ότι: οι αρχιερείς και οι ιερείς μας, αφού μισθοδοτούνται από το κράτος και έτσι μιά ημέρα ο εργοδότης τους θα είναι (σαν παγκόσμιος μονάρχης!) ο αντίχριστος, όταν θα έλθει η ώρα, οι πιό πολλοί θα τον λιβανίζουν, θα τον πολυχρονίζουν και θα τον προσκυνούν! - Με άλλα λόγια: Ο διάβολος χορεύει! Βαράτε βιολιτζήδες! Σ’ αυτό το σημείο έχει οδηγήσει την Εκκλησία μας η άκριτη χρήση των απόψεων της κ. Relfe.

Σε κείμενο τους-απολογία τους μοναχοί γράφουν «Η ανησυχία για το 666 είναι υγιής λειτουργία του ορθόδοξου αισθητηρίου... και είναι θέμα στοιχειώδους λογικής, να αποδεσμεύσει κανείς το πρόβλημα του 666 και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τις πεποιθήσεις οποιασδήποτε συγγραφέως» (Σημ. Μελέτη Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου, Σεπτέμβριος 1997).

Με τα λόγια αυτά ομολογούν, ότι το θέμα προκλήθηκε από τα βιβλία της M. S. Relfe. Τώρα συνειδητοποιούν την ανάγκη να το «απoδεσμεύουν» από την M. S. Relfe. Αποδέσμευση είναι μία: Η επιστροφή στην πατερική θεολογία, όπως εκφράζεται σε όλα τα βιβλία Ορθοδόξων Πατέρων και θεολόγων, από την εποχή της Καινής Διαθήκης, μέχρι που μας ήλθε «περισσότερο φως» μέσω των βιβλίων της M. S. Relfe!».

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, τα γραφόμενα στο βιβλίο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως, είναι τα ακριβώς αντίθετα, από τα αναφερόμενα στον ιστοχώρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Οι πιστοί όμως, πως θα ποιμανθούν και ποιόν θα ακολουθήσουν; Ή η κάθε Μητρόπολη έχει τη δική της ερμηνεία πάνω στα Εσχατολογικά θέματα; Είναι αυτό εικόνα διδασκαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή ο καθένας έχει τη δική του διδασκαλία;


.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009





Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ


Ξαναασχοληθηκαμε στο παρελθον με τον μητροπολιτη Αιγιου κ. Αμβροσιο. Κυριως με το ανελευθερο και φασιστικο blog του. Μεσα απο το οποιο προσπαθησε να συκοφαντηση τον εκλεκτο αγωνιστη της πιστεως, Θεολογο κυριο Παναγιώτη Σημάτη.
Ο κυριος Αμβροσιος εχει μια δικη του λογικη σε ολα τα πραγματα. Την ιδια λογικη χρησιμοποιει και μεσα στο blog του.
Τωρα μας κουβαλησε ενα βιντεο καποιων νοσηρων παλαιοημερολογιτων απο το οποιο μας ειπε, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ. Και επειδη μας εκανε εντυπωσι να δουμε από τι συγκλονιστηκε, ειδαμε καποιους φαιδρους τυπους που χρονια τωρα μεταφερουν συνεχεια τις ιδιες φαιδροτητες τους περι το 666 για να προκαλεσουν φοβο και τρομο στους ευαισθητους. Απο αυτους συγκλονιστηκε ο κ. Αμβροσιος. Οντως, ου μονον το γηρας ερχεται…
Ο κυριος Αμβροσιος Λενης στο blog του, δεν αφηνει στον καθενα να εκφραση ελευθερα και αμεσα την γνωμη του. Εβαλε εκει, ανυστακτη ….κουστωδια!!! Και ολους τους εξαναγκαζη να διερχονται απο λογοκρισια. Κανενας δεν εισερχεται μεσα αν δεν ελεγχθη «πατοκορφα». Εφαρμοζει ο ανθρωπος την «Νέα Τάξι Πραγμάτων». Θεωρει τους αλλους τεκνα της παιδισκης και οχι της ελευθερας.
Επιθυμει επισης, να τον κολακευουν και να τον επαινουν. Οσοι τον ελεγχουν και τον επικρινουν ή τους κλεινη ερμητικα τις πορτες ή τους κακοφερεται, τους κακοχαρακτηριζει, τους αποδοκιμάζει και τους αποπεμπει.
Και αυτο μεχρις οτου εμφανισθουν τα …λαγωνικα του. Απο εκεινη τη στιγμη αναλαμβανουν ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ να δωσουν τη συνεχεια με αγρια εφορμησι και κατα μετωπον επιθεσι.
Αυτο επαθε και ενας τακτικος επισκεπτης του και επισκεπτης μας. Ο Γιωργος απο τον Πολυγυρο. Ο οποιος και μονο που ζητησε περισσσοτερες πληροφοριες στα λεγομενα του κ. Αμβροσιου κηρυχθηκε «δογματιστης», οχι ο κ. Αμβροσιος που πραγματικα ΕΔΟΓΜΑΤΙΣΕ, αλλα ο επισκεπτης του, που απλα ζητησε τις περισσοτερες πληροφοριες.
Ο επισκεπτης μας ο Γιωργος απο τον Πολυγυρο, μας εστειλε ολοκληρη την συζητηση που διεξηγαγε στο blog του κ. Αμβροσιου και ζητησε να την δημοσιοποιησουμε για να δουμε ολοι μας το πραγματικο προσωπο του κ. Αμβροσιου Λενη εκ των τελευταιων γονων της περιβοητης «Χρυσοπηγης» και γραμματεως του αθυροστομου «Γουλιμη» ή αλλως μακαριτη Σεραφειμ Τικα.
Και επεται η συνεχεια…



4 Μάϊος 2009 - Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
Ελάβαμε ένα μήνυμα και μια παραπομπή σε ένα video.
To Video μπορείτε να το δήτε στη διεύθυνση:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8833192989146987319&hl=el
Θεωρούμε χρέος μας να τα παράθέσουμε, έτσι όπωως τά ελάβαμε με την παράκληση να ανατρέξετε στο video και να το δήτε ΟΛΟΙ.
Είναι συγκλονιστικό!
Από την πλευρά μας δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, όσα παρουσιάζονται, ούτε όμως και να τα διαψεύσουμε. Έχουν λογική ενότητα και συνοχή. Ο Αντίχριστος και τα όργανά του εργάζονται μεθοδικά και με προοπτική σε βάθος χρόνου. Ευχαριστούμε τον αποστολέα.
Τα σχόλια δικά σας.
Με αγάπη Χριστού
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
04 Μαου 2009

________ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ____________________

Γεια σας πατέρα Αμβρόσιε:
Θα ήθελα να σας δείξω ένα βίντεο αυτό εδώ---->
http://video.google.com/videoplay?docid=-8833192989146987319&hl=el
και να σας ρωτήσω γιατί η εκκλησία δεν ενημερώνει τον κόσμο γιαυτά τα θέματα...έχω ακούσει κάποιες δικαιολογίες όπως για να μην πανικοβληθεί ο κόσμος...όμως κατα την δική μου γνώμη αυτό πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθεί ο κόσμος μην μας πιάσουν στον ύπνο.....
Κάντε κάτι αν μπορείτε. Μιλήστε στα κηρύγματα σας γιαυτό το θέμα, η ενημερώστε την μητρόπολη ότι πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος γιατί πρέπει εξασφαλίσουμε την ελευθερία μας πριν είναι αυτό αδύνατον...οι ποιο πολύς κόσμος δεν ξέρει τί είναι καν το τσιπάκι και όταν τους λέω τι είναι αυτό το πράγμα μου λένε ευτηχώς που υπάρχεις και εσύ για να μας ξυπνάς.... με λίγα λογια είμαστε σε ένα λήθαργο....Με όσο θάρρος μου απέμεινε.....Ν... Π.......
Αναρτήθηκε από ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΙ και ΓΡΑΦΩ...... στις 11:14 μμ 31 σχόλια
Ετικέτες ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ κλπ

Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε...

Λυπουμαι Σεβασμιωτατε
που παρασυρθηκατε και σεις απο τους οψιμους συνωμοσιολοτγους της εποχης μας, που γυροφερνουν στον εκκλησιαστικο χωρο και πανικοβαλλουν το λαο με τα παραμυθια τους.
Η Εκκλησια επι του θεματος εχει αποφανθη και εσεις προσωπικα
εχετε ενημερωθει αρμοδιως.
Γιατι επομενως δεν υπακουετε στις επισημες εκκλησιαστικες αρχες και δεν παρουσιαζετε την εγκυκλιο που σας εχει αποσταλη και ειναι σχετικη με το ζητημα αυτο; 5/5/2009 12:41 μμ


Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε...

Δεν απαντησατε σεβασμιωτατε, σε οσα σας εγραψα παραπανω.
Γιατι; Γιατι επαυξανετε και υποδαυλιζετε τις συνωμοσιολογιες των γνωστων ψευδολογων του ειδους και επιτρεπετε να διαχεεται η εντυπωσι οτι ή ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ ή αλλοι τροποι που επιβαλλει το Ελληνικο Κρατος γιατι ετσι το θελει, για την καλυτερη παρακολουθησι προσωπων και πραγματων, εσεις δημιουργειτε την εντυπωσι, αφου αφηνετε καποιους να μπλεκουν τα προφητευομενα της Αποκαλυψεως με αυτα, και σε λιγο θα ξεσηκωθουν οι 3εξαρηδες να φωναζουν και να προκαλουν και ετσι να γελοιοποιειται η Εκκλησια και το Ευαγγελιο; Τι χαλια ειναι αυτα;
Ο π. Παϊσιος μιλησε και για κομπιουτερ, εσεις και ολοι αυτοι οι 3εξαρηδες, γιατι χρησιμοποιειτε τα κομπιουτερ;
Η δικη σας η χρησι των κομπιουτερ δεν επιταχυνει την ελευσι του αντιχριστου;
Θα απαντησετε τιποτα;
Η θα παιζετε με τις αρρωστημενες ευαισθησιες των ανθρωπων και των τεκνων σας;
6/5/2009 3:40 μμ

Ο/Η ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΙ και ΓΡΑΦΩ...... είπε...
ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ.
Τό γεγονός, ότι προέβην σε ανάρτηση του επικριτικού σχολίου σας, αποδεικνύει τό πνεύμα της πολυφωνίας, το οποίο διέπει τον παρόντα ιστότοπο. Διαβάζοντας ο επισκέπτης τις απόψεις σας, τις οποίες κατά βάση δεν αντιμάχομαι, μπορεί να σχηματίσει την δική του άποψη.
Αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε παντελώς την παντοειδή και μεθοδευμένη εισβολή του αριθμού 666 στην καθημερινή ζωή μας. Όσοι εργάζονται στο παρασκήνιο, επεξεργάζονται προγράμματα και τρόπους εισαγωγής του αριθμού αυτού στη ζωή μας. Αυτή λοιπόν η επιμονή μερικών αφανών και αδιαφανών κέντρων εξουσίας είναι ό,τι με ανησυχεί. Περιδιαβάζοντας τη Νέα Υόρκη έχω δεί με τα μάτια μου σε κτίρια τον αριθμό 666 να προβάλλεται με εντυπωσιακό τρόπο σε μεγαλοπρεπή κτίρια! Γιατί άραγε αυτή η υπερβολή; Ασφλαώς όχι για να προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα των διερχομένων, αλλά για να εξοικειώνεταιο διαβάτης με τον αριθμό του Αντιχρίστου.
Προσωπικά καταδικάζω τις υπερβολές και της μιάς πλευράς, που εμφανίζει υπερβολικό φόβο μπροστά στο 666, όπως επίσης και της άλλης πλευράς που δεν δέχεται να τίθεται σεσυζήτηση το ζήτημα τούτο.
Ψυχραιμία λοιπόν και εγρήγορση είναι αυτό που θα συμβούλευα πρός πάσαν κατεύθυνση.
Με αγάπη Χριστού
+ Ο Κ & Αι Α 6/5/2009 11:14 μμ

Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε..
.

Μου απαντήσατε, σεβασμιωτατε,
στα γραφομενα μου, πολυ περιεργα πραγματα.
Θα παρακαλουσα, για περισσοτερες διευκρινισεις.
Βλεπετε "παντοειδη και μεθοδευμενη εισβολη του 666 στην καθημερινη ζωη μας".
Εγω προσωπικα δεν τη βλεπω.
Που βρισκεται αυτη η εισβολη και εγω δεν την αντιληφθηκα;
Δεν σας το κρυβω οτι ειμαι ...αστακος.
Λετε οτι "καποιοι που εργαζονται στο παρασκηνιο επεξεργαζονται προγραμματα και τροπους εισαγωγης του αριθμου 666 στη ζωη μας".
Εγω δεν βλεπω τιποτα.
Και τυφλος δεν ειμαι.
Και ειμαι χριστιανος.
Τι γινεται, λοιπον;
Ποιος χρειαζεται ...κολλυριο;
Βλεπετε παντου αφανη και εμφανη κεντρα εξουσιας.
Γιατι δεν γινεστε σαφεστερος και ευκρινεστερος;
Τι γενικοτητες ειναι αυτες;
Υπαρχουν τετοια κεντρα που εργαζονται εναντιον της πιστης, της πατριδος και του ανθρωπου και δεν τα καταγγελετε;
Γιατι;
Το Ευαγγελιο μιλαει και απαιτει να μιλαμε με ΝΑΙ ΝΑΙ και ΟΥ ΟΥ.
Με μισολογα να μην μιλαμε.
Ειδατε λετε κτιρια στην Αμερικη που γραφουν το 666.
Πολλα ειναι αυτα τα κτιρια ή ενα που το εχει και η Ρελφ στο βιβλιο της;
Εχω και μια αλλη ενστασι:
Το αραπικο 666 ειναι ερμηνεια του χξστ΄ή οχι;
Πως τολμαμε και ερμηνευουμε το συμβολικο βιβλιο της Ιερας Αποκαλυψεως και δεν φοβομαστε μηπως την παρερμηνευουμε και δημιουργουμε στους ανθρωπους ψυχολογικα προβληματα;
Θα εχω, παρακαλω, την απαντησι σας; 8/5/2009 7:06 μμ

Ο/Η ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΙ και ΓΡΑΦΩ...... είπε...
ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Αγαπητέ μου, γιατί επιμένετε;
Τα θέματα, για τα οποία ομιλεί η Αποκάλυψις, δεν μπορούν να ερμηνευθούν αυθεντικά εκ των προτέρων. Μόνο μετα την πραγματοποίηση των προφητευομένων, μπορούμε να τά κατανοήσουμε. Επομένως και οι δικές σας απόψεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΧΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ!
Γνώμες λοιπόν διατυπώνονται, ώστε να προϊδεάζεται η Κοινή Γνώμη και να δέχεται ερεθίσματα γιια στοχασμό. Συνεπώς δεν μπορούμε να αγνοούμε τα περί του Αντιχρίστου, ΟΥΤΕ όμως και να κυριαρχηθούμε από φόβο. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΑΣ!
+ Ο Κ & Αι Α 08.05.200

Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε.
..
Επανερχομαι, σεβασμιωτατε,
γιατι δεν ικανοποιηθηκα από τις εξηγησεις σας,
γιατι ήταν ημιτελεις,
ή μαλλον διαφορετικες από ότι τις περιμενα.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Ειστε κατηγορηματικος ότι υπαρχει παντοειδης και μεθοδευμενη εισβολη του 666 στην καθημερινη ζωή μας.
Που την βλεπετε, σεβασμιωτατε;
Γινετε, παρακαλω, σαφεστερος, για να ξερουμε τι και ποιους να προσεξουμε.
Μας διαβεβαιωνετε κατηγορηματικα, ότι καποιοι εργαζονται στο παρασκηνιο και επεξεργαζονται προγραμματα και τροπους εισαγωγης του αριθμου 666 στη ζωή μας.
Και εδώ ενώ ειστε κατηγορηματικοτατος, δεν δινετε όμως καμμια άλλη επεξηγησι.
Ρωτησα, ποσα κτιρια στην Αμερικη εχουν το 666; Ένα ή πολλά;
Δεν πηρα απαντησι.
Γιατί οι αντιθετες αποψεις δεν απορριπτονται,
ακόμα και από μονες τους,
οταν δεν στηριζονται πουθενα και δεν προσκομιζονται καποια στοιχεια;
Γιατί με τα αυθαιρετα λεγομενα σας, ερεθιζετε τους χριστιανους με τα γραφομενα σας, για να ….στοχαζωνται;
Στοχαστες, να γινουμε;
Οι στοχασμοι οδηγουν σε κοσμους φανταστικους.
Ο Χριστος μας, μας ομιλησε μονο για κοσμους πραγματικους,
ειτε της νυν ζωής μας ,
ειτε της μελλουσης.
9/5/2009 6:30 πμ

Ο ΚΟΛΙΡΙΟ ειπε:
Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε...
Μου απαντήσατε, σεβασμιωτατε,
στα γραφομενα μου, πολυ περιεργα πραγματα.
Θα παρακαλουσα, για περισσοτερες διευκρινισεις.
Βλεπετε παντοειδη και μεθοδευμενη εισβολη του 666 στην καθημερινη ζωη μας,
Εγω προσωπικα δεν τη βλεπω.
Που βρισκεται αυτη η εισβολη και εγω δεν την αντιληφθηκα;
Δεν σας το κρυβω οτι ειμαι ...αστακος.
Λετε οτι καποιοι που εργαζονται στο παρασκηνιο επεξεργαζονται προγραμματα και τροπους εισαγωγης του αριθμου 666 στη ζωη μας.
Εγω δεν βλεπω τιποτα.
Και τυφλος δεν ειμαι.
Και ειμαι χριστιανος.
Τι γινεται, λοιπον;
Ποιος χρειαζεται ...κολλυριο;
Βλεπετε παντου αφανη και εμφανη κεντρα εξουσιας.

=======
αγαπητέ μου άν διάβαζες το ευαγγέλιο μας και τον λόγο του σωτίρος μας Ιησου χριστού..

θα έυλεπες με το κολίριο των ματιών της αλήθειας και όχι του ψεύδους και του σκότους που έχεις εσύ! ! !

πές μας με τα γραματιζούμενά σου γράματα ο λαός που δέν πίστεψε πως ο Κυριος του άλφα και του ωμέγα των γραφών είναι ο μεσσίας..
σήμερα Αυτοί τί ρόλο παίζουν στην συνηδιτοτητα της παιδείας των ελλήνων???

άν το παρερμινεύουν το ευαγγέλιο πές μου σε παρακαλώ ...

με ποιό δηκαίωμα του εσύ σήμερα ανερής τα λόγια του κυρίγματος του γέροντα της πίστης μου?
στο όνομα του πατρός και του υιού και του αγίου πνεύματος του φωτός του ανθρώπου ...
είσαι στα μάτια μου πλανεμένος.
ταπινόσου αδελφέ διο και άλλοι πολοί σε ληπούντε εκτός απο εμέ.

δέν είσαι ακόμα χριστιανός ο λόγος σου είναι κάλπικος.
9/5/2009 1:49 μμ

Ο/Η ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΙ και ΓΡΑΦΩ...... είπε...
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

'Ο,τι καταλάβατε απο τα γραφόμενά μου, καταλάβατε. Εδώ δεν κάνουμε πραγματείες. Πηγαίνετε στούς ειδήμονες για περαιτέρω πληροφορίες.
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΤΗΣ.
Μου θυμίζετε την διήγηση του Ευαγγελίου: "Νομικός προσήλθεν τω Ιησού πειράζων αυτόν καί λέγων....
Ο Νομικός δέν πήγε στον Κύριο για να μάθει ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ!!!!
Σας χαιρετώ με πατρική αγάπη, την αγάπη του Χριστού μας.
+ Ο Κ & Αι Α

Ο/Η Γιώργος από Πολύγυρο είπε..
.

Λυπούμαι, σεβασμιώτατε,
που με ανακηρυξατε «κακοπιστο συζητητη».
Και αλήθεια, γιατι ειμαι κακοπιστος συζητητης;
Σας μιλησα ευγενικοτατα.
Σας παρακαλεσα να μου διευκρινισετε καποια δικα σας λεγομενα.
Απο τα οποια, όπως λετε, σ υ γ κ λ ο ν ι σ θ η κ α τ ε.
Συγκλονισθηκατε από τους γνωστους παλαιοημερολογιτες συνωμοσιολογους;
Τον «αρχιεπισκοπο Αθηνών και πασης Ελλαδος Μακαριο»;
Τον γνωστοτατο πρωην αστυνομικο Θεοδωριδη, με τις γελοιοτητες του;
Και τους αλλους φανατικους φονταμεταλιστες παλαιοημερολογιτες;

1) Εσεις δεν γραψατε στο κειμενο του θεματολογιου ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ότι «ο Αντιχριστος και τα οργανα του εργαζονται μεθοδικα και με προοπτικη σε βαθος χρονου»;
ΤΕΛΕΙΑ, βαλατε στο κειμενο σας. Δεν βαλατε ούτε ερωτηματικο, ούτε θαυμαστικο.
Αυτό σημαινει, κατηγορηματικοτατη δικη σας διαβεβαιωσι.
Οτι γνωριζετε αυτά τα σκοτεινα οργανα.
Η δεν τα γνωριζετε; Αν δεν τα γνωριζετε, μας λετε ψεμματα;
Έτσι δεν είναι;
Δεν είναι δυνατον να σημαινουν απλο προβληματισμο.
Αλλα ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
Κανω λαθος, σεβασμιωτατε;
Σας ζητησα να μας τους αποκαλυψετε αυτους.
Και σεις αρνηθηκατε να μου δωσετε περισσοτερες πληροφορίες.
Εχετε τετοιες πληροφορίες; Η δεν εχετε τιποτα;
Εάν εχετε, γιατι σιωπατε και αποφευγετε να απαντησετε;
Ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσόστομος, ο μεγαλυτερος ερμηνευτης της Γραφής, δεν τολμησε να ερμηνευση το αλληγορικο βιβλιο της Ιερας Αποκαλυψεως.Γιατι;
Ο ίδιος μας ειπε: « Ότι τον εαυτον μη αδικουντα, ουδεις παραβλαψαι δυναται».
Διαβαστε αυτην την ομιλια του ιερου Πατρος. Βρισκεται στον 31 τομο της ΕΠΕ.

2) Γραψατε , επιπλεον, στην απαντησι ΣΑΣ, προς εμενα:
«Δεν μπορουμε να αγνοησουμε παντελως την παντοειδη και μεθοδευμενη επιβολη του αριθμού 666 στην καθημερινη ζωή μας.
Όσοι εργαζονται στο παρασκηνιο, επεξεργαζονται προγραμματα και τροπους εισαγωγης του αριθμου 666 στη ζωή μας.
Αυτή λοιπόν η επιμονη μερικων αφανων και αδιαφανων κεντρων εξιουσιας είναι αυτό που με ανησυχει».

Τι σημαινουν όλα τα παραπανω, σεβασμιωτατε; Ξαναδιαβαστε τα, σας παρακαλω. Δεν σημαινουν, βεβαια 100%, ρητη, κατηγορηματικη, σιγουρη, πραγματικη, εμφανεστατη, βεβαιοτατη διαβεβαιωσι ΣΑΣ ότι όλοι αυτοί και όλα αυτά υπαρχουν και ετοιμαζονται ;
Σας ζητησα, λοιπόν, να γινετε σαφεστερος.
Γιατί, λοιπόν, χανετε την ψυχραιμια σας και με αποπεμπετε;
Αυτό σημαινει καλο και αγαθο συζητητη;
Και αυτός ειστε εσεις, σεβασμιωτατε;
Παρακαλω, απαντηστε στα απλά ερωτηματα μου, γιατι δεν απαντατε;
Δεν μπορειτε να λετε ότι θέλετε και κατοπιν να λακιζετε, δεν το καταλαβαινετε;

3) Στην επομένη, προς εμενα, απαντησι σας, υποχωρειτε και συστρεφεσθε ολιγον και λετε ότι οι προφητειες θα ερμηνευθουν όταν θα πραγματοποιηθουν.
Μα, αν αυτό το πιστευετε, τοτε γιατι μιλατε για 666 σημερα;
Αν υπαρχη 666 σημερα, τοτε η προφητεια εκπληρωνετε σημερα, αν όχι, τοτε γιατι σημερα μιλατε για 666;
Όταν, λοιπόν, μας βεβαιωνετε ότι καποιοι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ή καποιος ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «παντοειδως και μεθοδευμενα» μας επιβαλλει το 666 στην καθημερινη ζωή μας, δεν νομιζετε ότι αυτοβούλως οφειλετε να μας δωσετε περισσοτερες εξηγησεις και πληροφοριες;
Αλλοιως, σεβασμιωτατε, εμφανιζονται ως νοσηρες συνωμοσιολογιες, ή όχι;
Τελος, αφού χαρακτηριζετε τον εαυτο σας ΑΝΑΞΙΟ, ενώ ΕΣΕΙΣ γραψατε όλα τα παραπανω, με αποστελλετε στους ειδημονες για περαιτερω πληροφορίες.
Και με παρομοιαζετε με τον νομικο του Ευαγγελιου, που ηλθα στο ιστολογιο σας να σας πειραξω.
Μα, σεβασμιωτατε, ο Κυριος και με τον κακοβουλο νομικο του Ευαγγελιου δεν αρνηθηκε τον διαλογο. Εκανε διαλογο και μάλιστα μακροσκελεστατο και θαυμασιοτατο διαλογο.
Εσεις γιατι τον αποφευγετε;
Θέλετε να σας πω, σεβασμιωτατε, γιατι τον αποφευγετε; Να το πω;
«Θου, Κυριε, φυλακην τω στοματί μου».

Και ένα ακροτελευτιο ερωτημα: Θα τολμησετε να δημοσιευσετε την απαντησι μου αυτή; Η θα την ….πνιξετε;
Ευχομαι να μην το κανετε, γιατι τοτε θα μεινη χρεωστουμενο και οφειλομενο, ανεξομολογητο πραγματικο ....αμαρτημα.
Την ευχη σας, σεβασμιωτατε.
10/5/2009 7:44 πμ

Ο PRESS ειπε
Αγαπητέ από τον Πολύγυρο.
Γιατί υποβιβάζεις τη νοημοσύνη του Σεβασμιωτάτου αλλά και των υπολοίπων?

Γιατί δεν ικανοποιείσαι με τις επανηλλειμένες απαντήσεις του στις δικές σου αλλεπάλληλες προκλήσεις -ερωτήσεις?

Γιατί δε σε ικανοποιεί το γεγονός ότι αναρτά ενα κείμενο προς συζήτηση (γιατί γι αυτό το κάνει, αναρτώντας το στο μπλογκ) και ψάχνεις να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι κάνοντας διαρκώς επιτειδευμένα follow-ups?

Ενας άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει την άποψή του και είναι προς τιμήν του ότι δεν είναι δογματικός και θέλει να ακούσει και τη δική σου. Γιατί δεν του το αναγνωρίζεις, ότι ασχολείται κατ επανάληψη μαζί σου, διαλεγόμενος αλλά αντιθέτως τον κατηγορείς και απο πάνω ότι δε το κάνει?

Ξεχνάς ότι η μοναδική του ασχολία δεν είναι το μπλογκ?

Οπως εσύ δικαιούσαι στην απόψή σου και να την διατυπώνεις, άλλο τόσο και εκείνος. Η διαφορά η δική σου με τον Σεβασμιώτατο είναι ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ως προς την αντιμετώπιση των δικών του θέσεων και των δικών σου ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ως προς τις δικές του θέσεις. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ που δεν αμφιβάλεις αλλα΄παρουσιάζεις ΩΣ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ...

Ούτε στο υπουργείο Απασχόλησης και κοινωνικής Ασφάλισης να δούλευες....για να υπερασπίζεις με τόση ζεση και επιχειρηματολογία επικοινωνιολόγου, τον ΑΜΚΑ ή τον καθε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δίχως να εξετάζεις το ενδεχόμενο ότι καποια απ αυτά που ακούγονται για ηλεκτρονικό και όχι μονο φακέλωμα έχουν μια γερή δόση αλήθειας.

Στην Εθνική Τράπεζα έχεις πάει?Την ανάγνωση της ίριδας του ματιού την έχεις προσέξει? Σου ζητήθηκε ποτέ η άδεια γι αυτό? Σου αρέσει να είσαι ένα "νουμερο" ?

Ενας "αριθμός" και οχι μια προσωπικότητα με ονοματεπώνυμο που χαρακτηρίζει κατα βάσιν και προσδιορίζει την οντότητά σου?

Μήπως να γίνεις λίγο πιο ανοιχτόμυαλος ΕΣΥ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΣ και ΕΙΔΙΚΟΣ σε κάτι που αρνείσαι πεισματικά να εξετάσεις και την άλλη του όψη? Γιατί φίλε μου ποτέ αυτά που ΄φαίνονται δεν είναι μόνο αυτά! Κρύβονται πολλά περισσότερα από πίσω για τον έλεγχο των μαζών. Και μη βιαστείς να με πεις "συνομωσιολόγο" γιατί αυτή την καραμέλα την καθιέρωσαν ως κατηγόρια των άλλων, κατεξοχήν εκείνοι που έχουν λάβει χρόνια τώρα μέρος στην διεθνή συνωμοσία εις βάρος της ανθρωπότητας. Κι αν δεν σε πείθει ο Σεβασμιώτατος, ή εγώ ή οι άλλοι αξιολόγοι συνομιλητές εδώ, μήπως να πειστείς από τους Scorpions? Για ακούσε το τραγουδάκι τους "Hummanity goodbye" και έλα μετα να μας πείς τι εννοούν όταν λένε "δεν είσαι πια προσωπικότητα παρα ένα νούμερο, ανθρωπιά -ανθρωπότητα αντίο"....
10/5/2009 4:30 μμ

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στον κ. «Γιώργο από Πολύγυρο»

Σχολίασα στις 9/5/2009 10:48 μμ. Έχω πεισθεί ότι το 666 απλώνεται παντού και ότι έχει σχέση με αυτά που έγραψε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, αλλά δεν θέλω να σας μιλήσω γι’ αυτό.

Θεωρώ την όλη συμπεριφορά σας πολύ ύποπτη. Δεν έχετε απλώς αντίθετη άποψη στο θέμα, αλλά κάνετε πόλεμο και αποκαλείτε ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟ (!) όποιον έχει αντίθετη άποψη. Γι’ αυτό εσείς δεν θα μπορέσετε ποτέ να με πείσετε, διότι νομίζω πολύ απλά ότι «συμφέροντα» καθοδηγούν την επιθετική στάση σας.

Να δούμε και τις επιπτώσεις:

1. Πες ότι οι από σας αποκαλούμενοι «συνομωσιολόγοι» τελικά έχουν δίκιο και εγώ επειδή δεν ήθελα να αγωνισθώ ακολούθησα εσάς και σφραγίστηκα. ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ! Διότι λέει η Αποκάλυψη:

9 Και αλλος αγγελος τριτος ηκολουθησεν αυτοις λεγων εν φωνη μεγαλη· ει τις προσκυνει το θηριον και την εικονα αυτου, και λαμβανει χαραγμα επι του μετωπου αυτου η επι την χειρα αυτου, 10 και αυτος πιεται εκ του οινου του θυμου του Θεου του κεκερασμενου ακρατου εν τω ποτηριω της οργης αυτου, και βασανισθησεται εν πυρι και θειω ενωπιον αγγελων αγιων και ενωπιον του αρνιου. 11 και ο καπνος του βασανισμου αυτων εις αιωνας αιωνων αναβαινει, και ουκ εχουσιν αναπαυσιν ημερας και νυκτος οι προσκυνουντες το θηριον και την εικονα αυτου, και ει τις λαμβανει το χαραγμα του ονοματος αυτου. 12 Ωδε η υπομονη των αγιων εστιν, οι τηρουντες τας εντολας του Θεου και την πιστιν Ιησου.
13 Και ηκουσα φωνης εκ του ουρανου λεγουσης· γραψον, μακαριοι οι νεκροι οι εν Κυριω αποθνησκοντες απ αρτι. Ναι, λεγει το Πνευμα, ινα αναπαησονται εκ των κοπων αυτων· τα δε εργα αυτων ακολουθει μετ’ αυτων.

2. Πες ότι εσείς τελικά έχετε δίκιο και εγώ δεν σφραγίστηκα επειδή ακολούθησα τους «συνομωσιολόγους». ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ! Θα πω: τελικά δεν υπήρχε κίνδυνος για την σωτηρία της ψυχής μου, αλλά για τον Χριστό και από φόβο να Τον αρνηθώ και να αρνηθώ το Σφράγισμα του Αγίου Βαπτίσματος, ακολούθησα αυτή την γραμμή και αγωνίσθηκα (χωρίς σφράγισμα).
Τότε ο Χριστός, πού ξέρει τί έχω στην καρδιά μου, δεν θα το εκτιμήσει;

Αυτά είναι απλά πράγματα αγαπητέ κ. Γιώργο και αν ήσουν «αστακός», όπως λες ότι είσαι, θα τα είχες σκεφτεί και εσύ.

Τέλος, άκουσα κάποτε στο ραδιόφωνο (στο σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας) ότι ο π. Παΐσιος είχε πει ότι ο Θεός θα βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν θα πάρουν το σφράγισμα του διαβόλου, ότι δεν θα τους αφήσει αβοήθητους.

Οπότε, κάνε εσύ ότι θέλεις, σφραγίσου αν θέλεις (αν δεν σφραγίστηκες ήδη), και άφησε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν αυτοί.
10/5/2009 10:10 μμ

Τρίτη 12 Μαΐου 2009








ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ;

Ο γνωστος Θεολογος κ. Νικ. Σαββοπουλος, αποφευγοντας να απαντηση στα ερωτηματα που του υποβαλαμε, μας εστειλε καποια κειμενα με διαβιβαστικο.

Ας μας επιτρεψη ο κ. Σαββοπουλος να πιστευουμε ότι η αναμενομενη απαντησι απο τον μοναχο Προδρομο Γρηγοριατη, θα μεινη…. αναμενομενη!
Οσον αφορα τη διαβεβαιωσι του, ότι τα κείμενα που μας εστειλε είναι σχετικα επί του θεματος - υποθετουμε να εννοει οτι είναι σχετικα με τον ΑΜΚΑ και το αραπικο 666 – αυτο εμεις δεν το βλέπουμε.

Παντως, την ανυπογραφη «επιστημονικη» μελετη που μας εστειλε ο κ. Σαββοπουλος και την καταχωρει στο βιβλιο «ΑΝΗΣΥΧΙΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» ο ταλαιπωρος εκεινος μοναχος Παρθενιος (Γιωργος Τουρουτογλου) ενθερμος θιασωτης και οπαδος της δαιμονισμενης Αμερικανας ΡΕΛΦ, δεν παρουσιασθηκε ούτε ένας επιστημονας εδώ και 21 χρονια, που να την πατροναρε.

21 χρονια μενει ανυπογραφη και αρα αναξιοπιστη και μαλλον πλαστογραφημενη.

Το αλλο συνωμοσιολογικο κειμενο καποιας ομαδας χριστιανων είναι και αυτο ανυπογραφο και γεματο με αυθαιρετα και αναποδεικτα συμπερασματα.
Αρα, εκ προοιμίου, απορριπτεο.
Τελος, παραθετει ένα απομαγνητοφωνημενο προφορικο διαλογο του π. Παϊσιου, τον οποιο και συνεργατης του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ μας κριτικαρει και καταχωρει τις παρατηρησεις του. Θα θελαμε, βεβαια, να μην υπηρχαν οι παρεμβασεις τριτων, οποιοι και αν ειναι αυτοι, διοτι δεν εμπιστευομαστε καθολου οσους εχουν την τασι της συνωμοσιολογιας.

Τελος καμνουμε μια συστασι στον κ. Σαββοπουλο. Να μην αρεσκεται να χρησιμοποιει ανωνυμα κείμενα. Κάθε τι το ανωνυμο είναι εκ προοιμιου απορριπτεο. Δεν το γνωριζει αυτό; Θεολογος καθηγητης είναι και οφειλει να το γνωριζει.

Τελος, βαζει στην προμετωπιδα του αποσταλεντος διαβιβαστικου εγγραφου του, τον τιτλο «Απαντησι στο παραπονο και στους κακους χειρισμους».
Η εκφρασι θελει περισσοτερες διευκρινισεις. Τον παρακαλουμε να μας τις δωσει.



Σαββόπουλος Νικόλαος είπε...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ:

Αποστολή : Πεμ 7/5/2009 10:41 μμ Προς: otsol@otenet.gr
Θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητέ κ. Οδυσσέα, Χριστός Ανέστη.
Μέχρι νά λάβω απάντηση από τόν π. Πρόδρομο, σάς στέλνω σχετικά επί τού θέματος.
Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος


ΑΠΑΝΤΗΣΙ μελους του Ο.Θ.Ε

Με την καθιέρωση του ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) βγήκαν στο φως, οι παλαιές αιτιάσεις του 1986, περί αριθμοποιήσεων, σφραγισμάτων, Barcodes, 666 κ.λπ. και ξεθάβονται πάλιν οι προφητείες Δανιήλ και Ιωάννη, για να αποδειχτεί (;) άλλη μια φορά, ότι σφραγιζόμαστε και αριθμοποιούμαστε με τα νέα -υποτίθεται- συστήμτα καταγραφών.
Μέσα σ' αυτή την παραζάλη, γίνεται πάλι της μόδας ο γ. Παϊσιος, τον οποίον κάποιοι φαίνεται εκμεταλλέυτηκαν, δίνοντάς του το αγγλικό βιβλίο της Relfe, του πιπίλισαν κάποια πράγματα και εκείνος στην αφέλειά του και αγνοώντας παντελώς τη λειτουργία όλων αυτών των συστημάτων, αναπαρήγαγε τα λεχθέντα σ' αυτόν, με πειστήρια από αυτό το βιβλίο, αλλά και από άλλα βιβλία, που στηρίζονταν σ' αυτό.
Έτσι αναπτύσσεται πάλι μια παραφιλολογία, που στηρίζεται σε πολλά ανεύθυνα λόγια, χωρίς νόημα και χωρίς ντοκουμέντα, που να αποδεικνύουν, έστω και κατ' ελάχιστον, ότι υπάρχει κάποιου είδους σφράγισμα.
Όλα αυτά ρίχνονται σε μια αποκαλυπτική κατσαρόλα και δημιουργείται έτσι μια σούπα, που δεν ξέρει κανείς τι έχει μέσα.
Αυτή η σούπα, ξαναζεσταίνεται μετά από 23 χρόνια και σερβίρεται σαν κάτι καινούργιο, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των αδαών, που αρχίζουν και αυτοί να μιλούν, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς, για τι πράγμα μιλάνε.
Από την άλλη, διάφοροι υποκινητές ξεσηκώνουν τον κόσμο σε ένα είδους επανάσταση κατά της Πολιτείας, προτρέποντες τους πολίτες να αρνηθούν να παραλάβουν έναν αριθμό, που σκοπό έχει να τους διευκολύνει στις σχέσεις τους με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία, που υφίστανται.
Τελικά, για έναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ, ο επταψήφιος αριθμός ΑΜΙΚΑ, γίνεται ενδεκαψήφιος αριθμός ΑΜΚΑ. Ε, και λοιπόν, που είναι το πρόβλημα;
Ή ποιό ήταν το πρόβλημα, όταν ο οκταψήφιος ΑΦΜ έγινε εννεαψήφιος;
Και εν τοιαύτη περιπτώσει, αν κάποιος θεωρεί, ότι θίγεται η θρησκευτική του συνείδησει, ας μη δεχτεί κανέναν αριθμό, ας μην αγοράζει τίποτε, ας μην πραγματοποιεί συναλλαγές, ας μη δεχτεί καμία περίθαλψη και ας ετοιμαστεί να παραδώσει την ψυχή του στον Κύριο, γρηγορώτερα από τους άλλους, οι οποίοι -υποτίθεται- θα ταλαιπωρούνται με σφραγίσματα και τέτοιου είδους πράγματα, μέχρι συντελείας του αιώνος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πάνω στις απαντήσεις του γ. Παϊσιου, τις σχετικές με το σφράγισμα
(Νικου Ζουρνατζογλου - Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, σελ. 93-102)

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: (στό εξής Γ.Π.:) ...Μάλλον δίνουμε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ’ αυτά τά δύσκολα χρόνια, τί κάνουμε ο καθένας. Καί βλέπω αδιαφορία προπαντός. Νά μή (θέλουν νά) μάθουν οι άνθρωποι ότι θά γίνει η Δευτέρα Παρουσία, γιατί στενοχωρούνται (καί) δέν μπορούν νά γλεντήσουν. Κατάλαβες τί γίνεται; Εδώ είναι ...[ενν: αυτός είναι ο λόγος]. Νά μήν ακούσουν κάτι...
Παλαιά, νά πούμε, άκουγαν (π.χ.): «Θά περάσει ένας κομήτης». Ένα καί ένα [ενν: αμέσως] οι άνθρωποι συγκλονίζονταν. Σού λέγει: «Γιά νά δούμε• μπορεί νά πεθάνουμε. (Λοιπόν) νά ετοιμαστούμε, νά εξομολογηθούμε, νά κάνουμε καί μιά καλωσύνη...». Άρχιζαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν... Ή (άκουγαν): «Θά γίνει πόλεμος». Ετοιμάζονταν...
Τώρα νά μήν ακούσουν (γιά) Δευτέρα Παρουσία, νά μήν ακούσουν ότι θά ‘ρθεί καμμιά φορά [ενν: κάποτε] ο Αντίχριστος... Λοιπόν; Γιά νά γλεντάνε. Κατάλαβες τί γίνεται; Γιατί [ενν: διότι] δέν μπορούν? τούς χαλάει αυτό... (τή διάθεση). Δέν τά αξιοποιούν (τά διάφορα γεγονότα) οι άνθρωποι γιά τή σωτηρία τους, βλέπεις...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (στο εξής Π): Βεβαίως δίνουμε πάντοτε εξετάσεις μέχρι της τελευταίας μας πνοής και κυρίως στα δύσκολα χρόνια. Οι άνθρωποι πάντα φοβόντουσαν τη συντέλεια του κόσμου. Μόνον οι αληθινά πιστοί δεν φοβούνται, αντίθετα μάλιστα επιδιώκουν την ταχύτερη έλευση του Κυρίου.
Τώρα, ξέρουμε αν και πότε θα περάσει κομήτης και η Επιστήμη μπορεί να τον εκτρέψει, ώστε να μην κτυπήσει τη γη και έρθει η συντέλεια. Ο ύπουλος εχθρός δεν είναι πλέον ο κομήτης, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος, που θα καταστρέψει τον πλανήτη με την αδηφάγα συμπεριφορά του.
Το να περιμένει βέβαια κάποιος τη Β΄ Παρουσία, για την τελική κρίση δείχνει πόσο αποίμαντοι είναι οι πιστοί, καθώς της τελικής κρίσης προηγείται η μερική, κατά τη στιγμή της εξόδου της ψυχής από το σώμα, οπότε η ψυχή μπαίνει στον προθάλαμο της Βασιλείας των Ουρανών ή της Κόλασης, δηλ. αρραβωνιάζεται. Για να γνωρίζουν όμως, ότι πριν την έλευση του Χριστού, θα προηγηθεί η έλευση του Αντιχρίστου, θα πρέπει να το έχουν διδαχθεί και αμφιβάλουμε αν το γνωρίζουν. Για να ασχοληθείς με το ζήτημα της σωτηρίας σου, πρέπει να γνωρίζεις τι είναι αυτό κι’ ας το λέει και το τραγούδι: «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα…..».

Γ.Π.: Κοίταξε... Αυτή τώρα η Ε.Ο.Κ. είναι, άς υποθέσουμε, ...Πίσω από κεί κρύβεται η δικτατορία τών αυτών... τών Σιωνιστών! Κατάλαβες τί γίνεται; Αλλά ο Θεός θά τό αξιοποιήσει στό καλό (τό κακό πού σχεδιάζουνε νά κάνουν). Δηλαδή, θά πάνε [ενν: θά διαλυθούνε] καί αυτοί. Καί οι κομμουνιστές [ενν: στήν Σοβιετικήν Ένωσιν] κράτησαν, πόσα χρόνια δηλαδή; Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια καί δέν κράτησαν ούτε 70-72 χρόνια... Οι Σιωνισταί δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; Καί 250! Αυτοί ούτε 7 χρόνια δέν θά κρατήσουν!...

Π: Πίσω από την Ευρώπη δεν βρίσκεται καμιά δικτατορία Σιωνιστών, αλλά και εάν βρίσκεται, τους πιστούς τι τους ενδιαφέρει; Το Χριστό και τους αποστόλους δεν τους ενδιέφεραν η δικτατορία του Τιβέριου στη Ρώμη. Αυτά τα περί δικτατορίας τα αναφέρει η Relfe στο βιβλίο, που είχαν δώσει στον γέροντα και σύμφωνα με το οποίο, αυτή της τα είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Χριστός στο όραμα του Δανιήλ και σύμφωνα με αυτό, από την Ευρώπη (από την ΕΟΚ με τη συμφωνία ίδρυσής της στη Ρώμη) θα προέλθει ο Αντίχριστος. Τότε η Ευρώπη είχε 10 μέλη, να και τα 10 κέρατα της προφητείας του Ιωάννη!
Παρένθεση: Αλλά και όλη αυτή η πολεμική εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ως απογόνου της πόρνης Βαβυλώνας, δηλ. της Ρώμης -μιας και η ΕΟΚ δημιουργήθηκε με την συμφωνία της Ρώμης! – από την οποία, σύμφωνα με τις προφητείες του Δανιήλ και του Ιωάννη, θα προέλθει ο Αντίχριστος) ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Εξ άλλου και η θεωρία για το «θηρίο» των Βρυξελλών, που αλλού θα μπορούσε να έχει την πηγή της παρά στις ΗΠΑ, όπου βλέπουμε οργανωμένη την αμερικανική «νέα δεξιά» να βάλει εναντίον της Ε.Ε.
Όλη αυτή η πολεμική εντάσσεται μέσα στην γενικότερη πολεμική των ΗΠΑ εναντίον της ΕΕ, που την θεωρεί αντίπαλο οικονομικό οργανισμό, που πρέπει να πληγεί με κάθε πρόσφορο μέσο (μιας και δεν μπορεί να πληγεί στρατιωτικά) οικονομικό ή ακόμη –και γιατί όχι– και θρησκευτικό.
Από τον χώρο των φανατικών Διαμαρτυρομένων των ΗΠΑ προήλθε ο όρος «φουνταμενταλισμός» (“fundamentalismus”), από το μανιφέστο τους “The Fundamentals of the Christian Faith”) («Οι Βασικές Αρχές της Χριστιανικής Πίστης») που εκδόθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Δυναμική μετάλλαξη του φουνταμενταλισμού αποτελεί η πουριτανική «Νέα Χριστιανική Δεξιά» και αποτελεί το ενοποιητικό ιδεολογικό στοιχείο των εκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών ομάδων Βαπτιστών, Μεθοδιστών, Πεντηκοστιανών και «αναγεννημένων» Χριστιανών (“Born-again” Christians) με σύνολο πιστών πάνω από 20.000.000 άτομα.
Βασικό ενοποιητικό στοιχείο αυτών των ομάδων είναι επίσης το «Αποκαλυπτικό εσχατολογικό δόγμα». Όπως συστηματοποιείται το δόγμα αυτό, ο «Αντίχριστος», ο οποίος θα «σημαδέψει» όλους τους ανθρώπους με τον αριθμό 666, θα είναι είτε ο Πάπας της Ρώμης –ο εκάστοτε Πάπας (το ίδιο πίστευαν οι Άγγλοι και Αγγλοαμερικανοί Πουριτανοί και Βαπτιστές)- είτε κάποιος μελλοντικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην δεύτερη περίπτωση, ο Πάπας θα είναι ο ισχυρότερος συνεργάτης του «Αντιχρίστου».
Η ιδέα αυτή έχει προσβάλει και την Ελλάδα, σαν ιός μέσω των Ελληνοαμερικανών.
Η άποψη αυτή ταυτίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ή «Ευρώπη» με το «Θηρίο» και το «Κράτος του Αντιχρίστου» της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Αναρίθμητα βιβλία, φυλλάδια και κηρύγματα των φουνταμενταλιστικών εκκλησιών στις ΗΠΑ επαναλαμβάνουν το θέμα της «Ευρώπης ως «Αντιχρίστου» και «Θηρίου», συνδυάζοντάς το με την παραδοσιακή αντιπαλότητα των Αμερικανών Διαμαρτυρομένων κατά του Πάπα και των Καθολικών. Το θέμα παρουσιάζεται ως μια παγκόσμια συνωμοσία, στην οποία είναι αναμεμιγμένος και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (κλείνει η παρένθεση).
Ασφαλώς, τα 7 χρόνια που θα κρατήσουν οι Σιωνιστές, θα είναι τα χρόνια του Αντιχρίστου, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι 7 γήινα χρόνια ή «εβδομηκοντάκις επτά», δηλ. 490 χρόνια ή κάποια άλλα χρόνια. Αλλά αυτά αφορούν τις «πέντε μωρές παρθένες» και όχι τις άλλες πέντε τις «φρόνιμες» Ματθ. 25. 2). .

Γ.Π.: Ποιός σ’ ακούει εσένα καί μένα; (Γελώντας) Είτε σέ συμφέρει είτε δέν σέ συμφέρει, ποιός σ’ ακούει;

Π: Σωστά. Ποιος μας ακούει εμάς; Αλλά και γιατί σώνει και καλά να μας ακούει; «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω». Όποιος δεν έχει «ώτα», πώς να ακούσει;

Γ.Π.: Κοίταξε. Ξέρεις τί γίνεται; Τό κακό είναι τό εξής: Δέν είναι ότι θά σ’ αφήσουν εκεί πέρα... (ελεύθερο νά κάνης ό,τι θέλεις). Θά τά στριμώξουν τά πράγματα.
Λοιπόν... Θά σού πούν: «Πίστευε ό,τι θέλεις», αλλά σέ βάζουν στό καλάθι τό δικό τους (καί) σέ πάνε εκεί πού θέλουνε. Ε... εσύ έμπα στό καλάθι τό δικό τους καί πίστευε ό,τι θέλεις. (Γελώντας). Έ..., τί...; Εγώ σέ πάω εκεί πού θέλω καί σύ πίστευε ό,τι θέλεις! Ναί! Ναί! Γιατί [ενν: Διότι], βλέπεις, αργότερα θά τά στριμώξουν (τά πράγματα)! Αυτό τό σατανικό σύστημα! Πίσω από κεί κρύβεται η δικτατορία τών Σιωνιστών! Οι Σιωνισταί χρόνια δούλευαν εκεί πέρα νά κυβερνήσουν τόν κόσμον όλον! Οπότε... μέ τή Μασωνία κ.λ.π., αυτά όλα...
Καλά... Μέχρι τώρα καλά, άς υποθέσουμε... [ενν: Οι άνθρωποι δικαιολογούνταν λίγο πού δέν έπαιρναν χαμπάρι, γιατί οι Σιωνισταί δούλευαν κρυφά]. Τώρα (όμως μέ τήν φανερή εξάπλωσι τού 666 καί μέ όλα όσα απροκάλυπτα γίνονται) δέν προβληματίζονται λίγο;... Γιατί, [ενν: διότι] βλέπεις, αυτά [ενν: τά bar-code] καί τά εξάρια πόχουνε, δέν είναι, άς υποθέσουμε, (όπως προφασίζονται), ότι τούς βοηθάει στό κομπιούτερ? (ότι δήθεν) τό 6 γίνεται καί 9. Εδώ οι Ιάπωνες βρήκαν ένα κύβο, (πού) έχει πενταπλάσια απόδοση στό κομπιούτερ... (Παρ’ όλα αυτά κάνουν ότι) δέν τούς συμφέρει...
Γιατί [ενν: Διότι] τώρα, τά εξάρια, τά τρία εξάρια, καί νά μήν τόγραφε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι είναι τού Αντιχρίστου κ.λ.π., ένας πιστός, έχοντας υπ’ όψιν του καί τή γενική κατάσταση, θά καταλάβαινε [ενν: έπρεπε νά καταλάβη] τί γίνεται...
Αυτοί [ενν: οι Σιωνισταί] τώρα, πάνε νά πάρουνε όλη τήν οικονομία στό χέρι τους! Μέ τό μέν φακέλλωμα -στίς Βρυξέλλες έχουν αυτό τό «θηρίο», πού τό ονομάζουν καί οι ίδιοι «θηρίο», καί έχουν (δυνατότητα) γιά νά φακελλώσουν έξι δισεκατομμύρια κόσμο? τέσσερα-πέντε, πόσα είναι (τώρα) ο κόσμος; Αυτοί έχουν καί περιθώριο-. Μέ τό μέν φακέλλωμα (λοιπόν), (θά) μάς έχουν όλους φακελλωμένους, -(θά έχουν καί) όλη τήν οικονομία στό χέρι τους- μέ τό (δέ) σφράγισμα πού πάνε νά κάνουν σιγά-σιγά, λοιπόν (θά) μάς παρακολουθούν. 30 πόντους ψάρι τό παρακολουθούν από τό δορυφόρο σέ ποιόν ωκεανό βρίσκεται. Μέχρι (καί) 30 πόντους ψάρι! Οπότε, τόν κάθε άνθρωπo (θά) τόν παρακολουθούν πού βρίσκεται, απ’ όλα τά στοιχεία του, (από) όλη τήν οικονομία του. [ενν: από όλες τίς δοσοληψίες του]. Τέτοια δικτατορία πού σκέφτονται νά κάνουν, μόνον ο διάβολος μπορούσε νά τήν είχε σκεφθεί! Κατάλαβες τί γίνεται;
Τελικά (ο Αντίχριστος) θά φάει μία σφαλιάρα (από τόν Χριστό καί) θά πάει στήν άκρη! (Μόνον) τριάμισυ χρόνια θά είναι τά δύσκολα. Τά (πρώτα) τριάμισυ χρόνια (τής εξουσίας του) θά είναι τά εύκολα. (Τελικά, μετά τά επτά χρόνια) θά πάει περίπατο!...

Π: Ποτέ δεν ήμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε και ειδικά στην καταγραφή των προσωπικών μας στοιχείων. Δεν πρέπει όμως να είμαστε και ουτοπιστές. Η καταγραφή των προσωπικών μας στοιχείων χρονολογείται, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον από «Αυγούστου μοναρχήσαντος» που και τότε «υπό μιαν βασιλείαν εγκόσμιον αι πόλεις γεγένηνται» και «απεγράφησαν οι λαοί τω δόγματι του Καίσαρος» (και κατά ορισμένους ιστορικούς αποτελούσε, συν τοις άλλοις, και ομολογία πίστης προς τον αυτοκράτορα). Και της απογραφής δεν εξηρέθη ούτε η Παναγία Θεοτόκος, αλλά ούτε και ο ενανθρωπήσας Θεός μας (δηλ. και αυτοί «στριμωχτήκαν») και δεν αντέδρασαν.
Εσύ πίστευε, ότι θέλεις (σημαντικό αυτό) και αυτοί θα σε βάλουν στο καλάθι που θέλουν, όπως π.χ. οι τρεις παίδες στο καμίνι (πίστευαν ό,τι ήθελαν και τους έβαλαν στο πύρινο καλάθι).
Μην τα φορτώνουμε όλα στους Σιωνιστές, που χρησιμοποιούν τη Μασονία, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Ο Ιούδας ο μαθητής δεν ήταν μασόνος και τέτοιοι μαθητές (παρά τω Χριστώ) είναι πάρα πολλοί στις μέρες μας, χωρίς να είναι Σιωνιστές ή Μασόνοι, αλλ’ όμως είναι χειρότεροι από αυτούς.
Εάν ήταν φανερή η εξάπλωση του 666 δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν το υιοθετείς και τελείωσε το θέμα. Αν όμως είναι καλυμένος ο 666 τι γίνεται; Π.χ. ποιος ξέρει ότι ο αριθμός 1232 (στο οκταδικό σύστημα αρίθμησης) είναι ο αντίστοιχος 666 (στο δεκαδικό σύστημα); Και τι κάνουμε τότε εξωβελίζουμε και τον 1232, αλλά και δισεκατομμύρια άλλους αριθμούς, που είναι ο 666 σε άλλα συστήματα αρίθμησης; Και τι κερδίζουμε τότε με αυτό το παιγνίδι της αποφυγής των αριθμών, τη Βασιλεία των Ουρανών;
Κατ’ αρχήν, ο αριθμός 6 δεν έχει να κάνει με τα κομπιούτερ, αλλά ούτε ο 66, ούτε ο 666, ούτε ο 6666. Τα κομπιούτερ δεν δουλεύουν με το δεκαδικό σύστημα (δηλ. με αριθμούς από το 0 έως το 9). Τα κομπιούτερ δουλεύουν με το δυαδικό σύστημα (δηλ. με τους αριθμούς 0 και 1) ή με το οκταδικό σύστημα (δηλ. με τους αριθμούς 0,1,2,3,4,5,6 και 7) ή με το δεκαεξαδικό σύστημα (δηλ. με τους αριθμούς 0-15) ή με το τριανταδυαδικό σύστημα (δηλ. με τους αριθμούς 0-31) κ.ο.κ. Βέβαια δεν μπορούμε να φανταστούμε μοναχούς να αφήνουν την προσευχή και το κομποσχοίνι και να ασχολούνται με τα συστήματα αυτά και να ψάχνουν στα κομπιούτερ να βρουν το 666 μέσα σ’ αυτά. Αν δεν το κάνουν οι ίδιοι, το κάνουν όμως διάφοροι καλοθελητές, οι οποίοι φροντίζουν να εξάπτουν την φαντασία ευκολόπιστων μοναχών και γενικά αδαών προσώπων, περί τα της πληροφορικής, με όχι πάντοτε αγνούς σκοπούς, αποσκοπούντες να αποσπάσουν από αυτούς (τους μοναχούς) έστω και μια δήλωση για να την κάνουν σημαία. Αυτοί, κατά το πλείστον επιστήμονες, χρησιμοποιούν κυρίως παραποιημένα στοιχεία, για να αποδείξουν, ότι –τάχα- υπάρχει ο 666 στα διάφορα συστήματα και έτσι τα πονήματά τους «βρίθουν τεχνικών παρανοήσεων ή και ευφάνταστων και πάντως όχι επιστημονικών ερμηνειών, μη χρήζοντα περαιτέρω σχολιασμού» (Ι. Τσουκαλάς, Καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ).
Τα συστήματα bar codes δεν έχουν εξάρια. Έχουν όλους τους αριθμούς του δεκαδικού συστήματος (0-9) εκπεφρασμένους στο δυαδικό σύστημα (0-1), για να μπορούν να διαβαστούν από το μηχάνημα του κομπιούτερ, γιατί αυτό διαβάζει αριθμούς μόνο του δυαδικού συστήματος (0-1) και όχι του δεκαδικού. Έτσι, οι αριθμοί του δεκαδικού συστήματος μετατρέπονται σε αριθμούς του δυαδικού ως εξής:

Αξία ψηφίων

Απεικόνιση στην ομάδα Α

Απεικόνιση στην ομάδα Β

Απεικόνιση στην ομάδα C

0

0001101

0100111

1110010

1

0011001

0110011

1100110

2

0010011

0011011

1101100

3

0111101

0100001

1000010

4

0100011

0011101

1011100

5

0110001

0111001

1001110

6

0101111

0000101

1010000

7

0111011

0010001

1000100

8

0110111

0001001

1001000

9

0001011

0010111

1110100










Στον ανωτέρω πίνακα των αριθμών, κάθε αριθμός παριστάνεται με λευκές και μαύρες γραμμές, όπου το 1 παριστάνεται με μαύρη γραμμή και το 0 με λευκή γραμμή, όλοι δε οι αριθμοί παριστάνονται με 7 συνολικά γραμμές (λευκές και μαύρες)

Για να διαβαστεί ο γραμμωτός κωδικός και από τις δυο πλευρές από το μηχάνημα, δηλ. από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά και από τα δεξιά προς τα αριστερά, χρησιμοποιούνται βοηθητικοί χαρακτήρες, στην αρχή, στη μέση και το τέλος του αριθμού, που παρίστανται ως εξής:

Βοηθητικός χαρακτήρας

Αριθμός μοναδιαίων γραμμών

Απεικόνιση

Ακραίος οριοθέτης

3

101

Μεσαίος οριοθέτης

5

01010









Στον ανωτέρω πίνακα των βοηθητικών χαρακτήρων, κάθε χαρακτήρας αρχής και τέλους παριστάνεται με 3 γραμμές (μαύρη, λευκή, μαύρη) και ο κεντρικός χαρακτήρας με 5 γραμμές (λευκή, μαύρη, λευκή, μαύρη, λευκή).

Το μηχάνημα βλέπει λοιπόν και τις λευκές γραμμές και τις μαύρες, ενώ το ανθρώπινο μάτι βλέπει μόνο τις μαύρες. Οι γραμμές αυτές (λευκές και μαύρες έχουν φτιαχτεί για να βλέπονται από το μηχάνημα, δεν έχουν φτιαχτεί για να βλέπονται από το μάτι. Έτσι, ορισμένοι θέλουν, ντε καλά και σώνει, να διαβάσουν με το μάτι αυτές τις γραμμές, ενώ αυτές δεν είναι φτιαγμένες για το μάτι και έτσι λένε: Εγώ βλέπω, ότι ο αριθμός 6 (στις περιπτώσεις B και C) έχει 2 μαύρες γραμμές, οι χαρακτήρες αρχής, μέσης και τέλους έχουν 2 μαύρες γραμμές, άρα να το 6 στην αρχή, τη μέση και το τέλος! Τι ωραία λογική! Με περισσή ευκολία, παραθεωρούμε τις υπόλοιπες λευκές γραμμές, τις οποίες δεν βλέπει το μάτι μας, αλλά το μάτι του μηχανήματος τις βλέπει και θέλει να τις βλέπει, γιατί αν δεν υπάρχουν, τότε δεν μπορεί να διαβάσει τον αριθμό. Επομένως ο άνθρωπος θέλει να διαβάσει αριθμούς, που δεν είναι φτιαγμένοι για να τους διαβάζει, αλλά είναι φτιαγμένοι για να διαβάζονται από ένα μηχάνημα και μόνον αυτό.
Τώρα, αυτοί που προσπαθούν να εξισώσουν άνθρωπο και μηχάνημα, απλώς χρησιμοποιούν ένα τρυκ και εάν αυτό το τρυκ γίνεται από επιστήμονες, τότε αυτοί χρησιμοποιούν έναν τομέα της Επιστήμης, που αποκαλείται με τη διεθνή ορολογία junkscience (σκουπιδοεπιστήμη).
Στα Μαθηματικά το 6 δεν γίνεται ποτέ 9, ούτε το 9 γίνεται 6, αλλά και ποτέ δεν χρησιμοποιούνται οι έννοιες «ομοιάζει», «είναι και δεν είναι» και τα παρόμοια.
Το 1+1 κάνουν πάντα 2 και το 3 δεν είναι ποτέ ίσο με το 1. Αντίθετα, στη Θεολογία, το 3=1 (Τριάς η εν μονάδι), το «ομοιάζει» προκάλεσε τη δημιουργία αίρεσης και το «είναι και δεν είναι» είναι πολύ σύνηθες: Π.χ. Το σώμα που θα αναστηθεί και θα ενωθεί με την ψυχή του, δεν θα είναι όπως αυτό που είχε εν ζωή, "Το αυτό και ουκ αυτό" (Ιω. Χρυσόστομος). Θα διατηρεί την φύση του, αλλά θα είναι άφθαρτο.


Αυτό, με τους Ιάπωνες, που βρήκαν ένα κύβο, που έχει πενταπλάσια απόδοση στο κομπιούτερ, τι θέλει να ειπεί; Προσπαθούμε να το ανιχνεύσουμε. Προφανώς, ο κύβος στη Γεωμετρία, είναι ένα στερεό σώμα με 6 πλευρές της αυτής πάντοτε επιφάνειας μεταξύ τους. Δεν υπάρχει πενταπλάσιος κύβος! Μάλλον θα πρόκειται, για τον αριθμό 2 στην πέμπτη δύναμη, δηλ. ο αριθμός 2Χ2Χ2Χ2Χ2 = 32. Είπαμε προηγουμένως, ότι οι απλοί υπολογιστές δουλεύουν με το δυαδικό σύστημα (2Χ1 = 2). Ταχύτεροι υπολογιστές δουλεύουν με άλλα συστήματα (2Χ2Χ2 = 8 ή 2Χ2Χ2Χ2 = 16) και οι ταχύτατοι υπολογιστές με τα συστήματα: 2Χ2Χ2Χ2Χ2 = 32 και 2Χ2Χ2Χ2Χ2Χ2 = 64. Πάντως η αναφορά αυτή σε ταχύτητα υπολογιστή δεν έχει να κάνει με αριθμούς και τα τοιαύτα.
Τώρα, αν ο Ιωάννης δεν έγραφε χξς΄ (πάντως δεν έγραψε ποτέ 666, γιατί δεν υπήρχαν τότε αραβικοί αριθμοί), τι να ψάχνει να βρει ο πιστός; Οι αριθμοί είναι άπειροι και δεν θα τρελαθούμε με το ψάξιμο των αριθμών και τους συνδυασμούς τους. Ο Αντίχριστος, ας έρθει με όποιον αριθμό γουστάρει. Γιατί θα μας ρωτήσει, που, πως και πότε θα έρθει; Εμάς, μας ενδιαφέρει Αυτός, που έρχεται μετά από αυτόν και θα αναφωνήσουμε στην πρόσκλησή Του: «Ναι, έρχου Κύριε Ιησού» (Απκ. 22. 20).
Όσον αφορά τις Βρυξέλλες και το επονομαζόμενο θηρίο των Βρυξελλών με το υποτιθέμενο φακέλωμα των 6 δισ. ανθρώπων: Κατ’ αρχήν, υπάρχει μια φωτογραφία του «θηρίου» στο βιβλίο της Relfe, When your money fails, σελ. 46 (του βιβλίου της χιλιάστριας αυτής και «συζύγου» του Χριστού, το οποίον είχε ο γέροντας στο κελί του). Στη λεζάντα της φωτογραφίας λέγει: «Το 3-όροφο κομπιούτερ της ΕΟΚ στο Λουξεμβούργο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, το αποκαλούμενο «Το Θηρίο». Στην επόμενη σελίδα 47 επεξηγείται, η λειτουργία και το φακέλωμα των ανθρώπων, απ’ τον Dr. Patrick Fisher, γνωστό εσχατολόγο, τηλε-ευαγγελιστή της «Ηλεκτρονικής Εκκλησίας» των ΗΠΑ. Απορούμε βέβαια, πως ο γέροντας ασχολείτο με τέτοια αιρετικά χιλιαστικά βιβλία και αντλούσε από αυτά πληροφορίες για το σφράγισμα, το τέλος του κόσμου, την έλευση του Αντιχρίστου, κ.ά.
Το 30 πόντους ψάρι, βρίσκεται σε φωτογραφία, στο ανωτέρω βιβλίο (πάντα στα αγγλικά), όπου υπάρχουν ψάρια τέτοιου μήκους και η λεζάντα λέγει: «Με το laser o Dr. Keith Farell σφράγισε αυτά τα ψάρια στο 1/3 του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου».
Τελικά, βέβαια ο Αντίχριστος θα φάει μια μεγάλη σφαλιάρα από το Χριστό, καθ’ ότι: «μείζων εστίν ο εν υμίν ή ο εν τω κόσμω» (Ιω. Α΄ 4. 4).

Γ.Π.: Τώρα... Κοίταξε... Πότε θά (γίνει) αυτό... Τώρα μή βάζεις χρονολογίες. (Αυτό πού μπορώ μόνο νά σού πώ είναι ότι) τά τριάμισυ (τελευταία) χρόνια (τής εξουσίας τού Αντιχρίστου) θάναι τά δύσκολα.
Νά, στήν Αμερική τώρα, τά σκυλιά, πολλά σκυλιά, τάχουν σφραγισμένα καί τά παρακολουθούν. Τώρα, όσα είναι σφραγισμένα, έχουν πομπό (πού εκπέμπει σήμα): τόκ, τόκ, τόκ... (Έτσι) ξέρουν τό κάθε σκυλί πού βρίσκεται? όποτε θέλουν, μπορούν νά τό σκοτώσουν. Καί στούς ανθρώπους!!!... (τό ίδιο σύστημα θά εφαρμόσουν.) Καί θά ξέρουν ο κάθε (σφραγισμένος) άνθρωπος πού βρίσκεται, γιατί θάχει πομπό ή στό χέρι ή στό μέτωπο (πού θά στέλνει σήμα) : τόκ, τόκ, τόκ. Οπότε τά στοιχεία του (κάθε ανθρώπου) στό φάκελλο από δώ, πομπό από κεί... [ενν: θά γνωρίζουν κάθε ενέργειά του, καί πού βρίσκεται ανά πάσαν στιγμήν]. Τέτοια δικτατορία μόνον ο διάβολος μπορούσε νά τήν είχε σκεφθεί.
Καί πάνε μ’ όλο αυτό τό σύστημα, τό γραμμωτό (νά σέ αναγκάσουν), λοιπόν, νά μήν μπορής μετά (άν δέν σφραγισθής), πού λέει καί ο Ευαγγελιστής (Ιωάννης), ούτε νά πουλάς, ούτε νά αγοράζης.
(Στήν αρχή) θά καταργήσουν καί τά χρήματα. Δουλεύεις; Τάκ (θά πατάς) ένα κουμπί νά πάρης λογαριασμό καί από κεί στό λογαριασμό... [ενν: θά γίνωνται αυτομάτως οι μεταβολές στόν λογαριασμό σου: καταθέσεις μισθών καί αναλήψεις εξόδων, χωρίς νά περνούν χρήματα από τά χέρια σου]. Καί μετά, άς υποθέσουμε, από τήν κάρτα [ενν: όταν θά έχει καθιερωθεί η κάρτα, πού θά έχει αντικαταστήσει τά χρήματα] θά λένε: «Η κάρτα θά χάνεται, τήν κλέβουν, κάνουν... Οπότε πιό καλύτερα (είναι νά βάλωμε τό σφράγισμα μέ τόν κωδικό αριθμό) στό κεφάλι ή στό χέρι. (ώστε νά μήν μπορή ούτε νά χαθή, ούτε νά κλαπή)...

Π: Την ημερομηνία της Β΄ Παρουσίας ουδείς γνωρίζει, «ουδέ ο Υιός», επομένως και τα πριν από αυτό το γεγονός, 7 χρόνια, ουδείς γνωρίζει, άρα, αν μη τι άλλο η ερώτηση προς τον γέροντα ήταν βλακώδης.
Το αν το σύστημα αυτό (του σφραγίσματος) που υπάρχει στα σκυλιά και άλλα ζώα, εφαρμοστεί και στον άνθρωπο, ώστε να παρακολουθείται, δεν το γνωρίζουμε. Πάντως, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι παρακολούθησης του ανθρώπου, χωρίς σφράγισμα, που μάλλον δεν θα είναι απαραίτητο το μικροτσίπ στον άνθρωπο. Π.χ. μπορεί να σκοτώσεις άνθρωπο, μέσω υπολογιστή, αν τον πείσεις, ότι αυτοκτονώντας θα πάει στον Παράδεισο! Δικτατορίες βέβαια υπάρχουν πάμπολλες και δε χρειάζεται η δικατατορία του σφραγίσματος. Η δικτατορία του «πλυσίματος εγκεφάλου» είναι η χειρότερη.
Πάντως με το γραμμωτό σύστημα, κανένα σφράγισμα ανθρώπου ή προϊόντος υπάρχει, καθότι ΔΕΝ υπάρχει ο 666 στο σύστημα αυτό, που αφορά αποκλειστικά τα προϊόντα. Εξ άλλου, η προφητεία (Απκ. 13. 18) μιλάει για σφράγισμα ανθρώπων στο δεξί χέρι και το μέτωπο. Κατά γράμμα, αν σφραγιστεί κανείς στο αριστερό χέρι και το μάγουλο δεν έχει να φοβηθεί τίποτε! Αλλά με την αλληγορική έννοια τι σημαίνει; Ας αφήσουμε τους αγίους να μιλήσουν:

«... εξάλειψον τα γράμματα, μάλλον δε τα χαράγματα, άπερ ο διάβολος ενετύπωσέ σου τη ψυχή ...» (αγ. Ιω. Χρυσόστομος)

«... το άγιον Πνεύμα λαβείν ενοικούν εν ημίν. όπερ σφραγίς βασιλική, εν η τα ίδια πρόβατα σφραγίζει ο Κύριος» (αγ. Ιω. Δαμασκηνός)

«... χάραγμα λέγει περιλαβόν αυτών το ηγεμονικόν και πρακτικόν. του γαρ ηγεμονικού τύπος η κεφαλή, ης μέρος το μέτωπον, η χειρ δε του πρακτικού» (Αγ. Οικουμένιος)

«Η του μετώπου γραφή το απηρυθριασμένον της των πλημμελημάτων δηλοί εκπληρώσεως και της καρδιακής συγχύσεως» (Ανδρέας Καισαρείας)

«Η δε του θηρίου προσκύνησις και το λαβείν αυτού την σφραγίδα, το τον Αντίχριστον ηγήσασθαι Θεόν, και λόγω ή έργω τα καταθύμια τούτω διεξιέναι και κηρύσσειν. Τούτο γαρ το επί του μετώπου και της χειρός χάραγμα σημαίνει, αντί του λόγου του μετώπου, και αντί του έργου της χειρός παραληφθέντων» (Αρέθας Καισαρείας)».

Όσον αφορά τα χρήματα, ήδη αρχίζουν και καταργούνται και αντί αυτών κυκλοφορεί το πλαστικό χρήμα (που δεν έχει βέβαια το 666, ούτε θεωρείται σφράγισμα).
Και εάν αρχίσουν να κλέβονται οι κάρτες, τότε το πιο ασφαλές είναι το δακτυλικό αποτύπωμα, που βέβαια υπήρχε ανέκαθεν, χωρίς καμία αντίδραση (εξ άλλου δεν εμπίπτει το δάκτυλο στην προφητεία και δεν υπάρχει σφράγισμα στο δάκτυλο, αλλά σφράγισμα ΑΠΟ το δάκτυλο) ή η ιριδοσκόπηση (κάτι άσχετο με την προφητεία, που δεν λέει για μάτι, αλλά και εδώ δεν σφραγίζεται το μάτι, αλλά το μάτι σφραγίζει!).
Με τα νέα δεδομένα λοιπόν της τεχνολογίας, ο άνθρωπος ΔΕΝ θα σφραγίζεται, αλλά ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ!

Γ.Π.: Όχι. Κοίταξε... Εδώ, βλέπεις, αυτοί χρησιμοποίησαν μηχανές γιά νά πνίξουν τόν κόσμο! Εδώ, βλέπεις, πάνε νά σφραγίσουν τόν κόσμο! Νά βάλουν τήν σφραγίδα τού Αντιχρίστου!!! Κατάλαβες; Νά τόν επιτάξουν (στόν Αντίχριστο)!!! Όπως, όταν γίνεται πόλεμος, τά μουλάρια, τά άλογα τά επιτάζουν μ’ ένα καυτό σίδερο! Κατάλαβες;

Π: Άλλη μια βλακώδης ερώτηση προς τον γέροντα: Αν οι μηχανές είναι απόδειξη της παρουσίας του Αντιχρίστου! Αποδεικνύεται παραπάνω, ότι η τάση είναι διαφορετική. Όπως λέμε, ο άνθρωπος «σφραγίζει με την παρουσία του», έτσι και ο άνθρωπος ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ με το δάκτυλό του, το χέρι του, το μάτι του, τη φωνή του κ.λπ.

Γ.Π.: Αρνείται (κανείς) τώρα! Μέ τό σφράγισμα αρνείται κανείς! Ακόμα καί (μέ τήν) ταυτότητα! Όταν, άς υποθέσουμε... Άν δέν μου ζητούσαν υπογραφή (στήν ταυτότητα), θέλω νά πώ, καί μούδιναν ένα χαρτί..., σούλεγαν: «Αυτή είναι η ταυτότητά σου», λοιπόν, τέλος πάντων... δέν θά πείραζε. Αλλά όταν, νά πούμε , έχουν τό σύμβολο τού διαβόλου, είναι, λέγεται, ταυτότητά μου, υπογράφω;... Κι αυτό [ενν: η ταυτότητα τοιουτοτρόπως λαμβανομένη] δέν είναι μικρό πράγμα! Δηλαδή, άρα (δείχνω ότι) τό αποδέχομαι αυτό τό πράγμα [ενν: τό σύμβολο τού διαβόλου: 666].
Τότε, δηλαδή, τί λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης; Οι Άγιοι Πατέρες τί λένε; Διάβασες εκεί πέρα καθόλου;... Ξεκάθαρα πράγματα! Είναι άρνηση, δηλαδή!

Π: Μα η υπογραφή οπουδήποτε είναι η σφραγίδα σου, όπως και ο σταυρός που κάνεις είναι η σφραγίδα σου, επικροτείς τα λεγόμενα από τον ιερέα! Σφραγίζεις με την υπογραφή σου την ταυτότητα πιστοποιόντας έτσι, ότι αυτά που γράφονται σ’ αυτήν, αφορούν εσένα και είναι αληθή. Αν δεν έβαζες υπογραφή στην ταυτότητα, τότε δεν θα έβαζες πουθενά, ούτε στα συμβόλαια, ούτε στην παραλαβή χρημάτων, οπότε χορεύετε οι απατεώνες. Η υπογραφή είναι αναγκαστικό αποτέλεσμα της πτωτικής κατάστασης του ανθρώπου. Μακάρι να υπήρχε μόνον ο λόγος, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Αυτά όμως ισχύουν σε μια κοινωνία αναμάρτητων αγγέλων και αγίων και όχι μεταξύ ανθρώπων, όπου κυριαρχεί η απάτη. Βέβαια σε καμία ταυτότητα δεν υπάρχει φανερά ή κρυφά το 666, οπότε τι να πουν οι Πατέρες σε κάτι ανύπαρκτο;

Γ.Π. (έντονα καί μέ πολύ πόνο) : Βρέ παιδάκι μού!... Γιά δές!... (πού δέν καταλαβαίνει). Όταν, άς υποθέσουμε, αυτό [ενν: 666] είναι τό σύμβολο τού διαβόλου, τό λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (ότι είναι) τό χάραγμα αυτό, κι όλα αυτά..., καί όταν εσύ τό βάζεις εκεί πέρα, μού λές τώρα!!... (ότι δήθεν δέν παίζει ρόλο στή σωτηρία σου).
Μέχρι τώρα τό δίναμε σημασία αυτό τό πράγμα; [ενν: ασχολούμαστε καθόλου μέ τήν χρήση τού 666 ως αύξοντος αριθμού;] Αλλά τώρα, όταν βλέπωμε (ότι) τό πάνε εκεί..., τά φέρνουν τά πράγματα (ώστε) ούτε νά μπορείς νά πουλάς, ούτε νά αγοράζης..., θά καταργήσουν τά χρήματα..., όλα αυτά... ετοιμάζουν... (δέν θά δώσωμε καί τώρα σημασία;!!!)
Νά! Πρίν από 2-3 χρόνια έλεγα σέ κάποιον από τήν Αμερική, καθηγητή Πανεπιστημίου, κάτι τόλεγα, καί μάλιστα έγραψα [ενν: είχα γράψει] καί κάτι... κανά-δυό σελίδες, καί τού δίνω κάτι [ενν (μάλλον): ότι τού έδωσε τό γνωστό κείμενό του], καί μού λέει [ενν: μού γράφει] –τώρα πρόσφατα, έχει οκτώ μήνες- μού γράφει ένα γράμμα: «Επέστρεψα από ένα συνέδριο από τήν Ευρώπη», λέει, «καί μόλις έφτασα στό Τορόντο», λέει, «θυμήθηκα αυτά πού μούλεγες πρίν από 2-3 χρόνια. Τώρα μάς ζητάνε αντί γιά κάρτα, μάς ζητάνε αποτυπώματα στό χέρι ή στό μέτωπο», λέει.
Τό ξέρεις αυτό τό πράγμα; Έμ, άμα εκεί πέρα εσύ δέν τά; ξέρεις;... [ενν: γιατί δέν πείθεσαι καί αντιλέγεις;]
Τώρα τά πάν εκεί πέρα... [ενν: τό σχέδιό τους είναι] αυτό πόλεγα (προηγουμένως)... θά δείτε, θά λένε στήν τηλεόραση: «Τώρα χάθηκε η κάρτα τού ενός... τήν έκλεψε ο άλλος... κ.λ.π.» καί οι άνθρωποι (γιά) νά τό βρούν σάν πιό ασφάλεια, νά τρέχουν εκεί πέρα νά τό δεχθούν τό σφράγισμα? δηλαδή, σάν εξυπηρέτηση!!! Κατάλαβες τί γίνεται;
Τά είπε ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης! Πού νά μή τά έγραφε κιόλας!!! [ενν: πόσο περισσότερη άγνοια καί εφησυχασμός θά υπήρχε σέ πολλούς!].
Ω, βρέ παιδάκι μού! Τό σφράγισμα τού διαβόλου!... (θά πάρεις;) (Ξέρεις τί σημαίνει;) Αρνείσαι, άς υποθέσουμε, τό άγιο σφράγισμα! Αυτό τό Βάπτισμα!!! Άς υποθέσουμε, βάζεις άλλη σφραγίδα, βρέ παιδάκι μου! Αρνείσαι τού Χριστού καί παίρνεις τού διαβόλου, βρέ παιδί!!!

Π: Αν υπάρχει το 666, βέβαια υπάρχει σωτηριολογικό θέμα, αλλά ΑΝ υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, τι θέμα να υπάρχει;
Αν θέλει κανείς να χρησιμοποιήσει πράγματι, ντε καλά και σώνει, το 666 στα συστήματα αυτά, δεν θα μπορέσει, γιατί δεν λειτουργούν. Δεν λειτουργούν, όπως θέλουμε εμείς, αλλά όπως θέλουν αυτά. Παράδειγμα: Οι παλιές αριθμομηχανές (αυτές με το χερούλι), που έκαναν τις 4 πράξεις, χρησιμοποιούσαμε το δεκαδικό σύστημα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το δεκαδικό σύστημα (όπου εκεί υπάρχει ο 666 σαν αριθμός) δεν θα μπορούσαμε, γιατί: 1/ ο όγκος του κομπιούτερ θα ήταν τεράστιος, ας πούμε όλη η έκταση του λεκανοπεδίου των Αθηνών, αλλά και η ταχύτητά του απελπιστικά αργή, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε στα κομπιούτερ το δυαδικό σύστημα, με μόνο δυο αριθμούς, το 0 και το 1, όπως ακριβώς και οι διακόπτες της ΔΕΗ στον πίνακα του σπιτιού μας, που δουλεύουν στο δυαδικό σύστημα: 0 για το OFF και 1 για το ΟΝ.
Πάντως αποτυπώματα στο χέρι και στο μέτωπο (όπως λέει ο κ. Καθηγητής) δεν υπάρχουν πουθενά και πάντως τι είναι αυτά;
Ξαναλέμε: Αν περάσει η εποχή της κάρτας, θα έρθει η εποχή, που ο άνθρωπος ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ δεν θα του βάζουν (με το δάκτυλο, το μάτι, τη φωνή κ.λπ.). Έτσι παρακάμπτεται και ο Ιωάννης, που μιλάει για σφράγισμα του ανθρώπου. Εδώ, πράγματι, μήπως ο Αντίχριστος ξεγλύστρισε από την προφητεία; Δεν θα σφραγίζει τον άνθρωπο, θα βάλει τον άνθρωπο να δηλώνει τη θέλησή του και να αγοράζει ή να πουλάει βάζοντας την υπογραφή του (όπως ανωτέρω). Παμπόνηρος ο Αντίχριστος, ξεφεύγει, μένει σ’ εμάς να ξεφύγουμε απ’ αυτόν με άλλους τρόπους. Ας κρατήσουμε το σφράγισμα του Βαπτίσματος και τότε δεν υπάρχει κίνδυνος ή φόβος ή οτιδήποτε άλλο!

Τελειώνοντας, ας αναφέρουμε κάποια πράγματα σχετικά με την αριθμοφοβία, που μας έχει καταλάβει!
Πάρα πολλά επίσης έχουν γραφεί για την αποκαλούμενη αριθμοποίηση του ατόμου και του προσώπου και η ερώτηση που διατυπώνεται από ευσεβείς πιστούς είναι συνήθως: «Διατί θέλουν να μας αποβαπτίσουν και να μας κάνουν νούμερα δίδοντας έναν αριθμό ξεχωριστό για τον καθένα, αγνοώντας το όνομα και το πρόσωπο;».
Δεν ήμαστε παρά ένας αριθμός και πάντοτε ήμαστε ένας αριθμός. Στο ληξιαρχείο, στο σχολείο, στο στρατό, στην εφορία, στην ταυτότητα, στο τηλέφωνο, στον τραπεζικό λογαριασμό, στην κοινωνική ασφάλιση, στην πιστωτική κάρτα, στους εκλογικούς καταλόγους, στην διεύθυνση του σπιτιού, στην πόρτα του διαμερίσματος, στην ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στον ΟΤΕ, στην πινακίδα του αυτοκινήτου, στην θέση του θεάτρου, στην ληξιαρχική πράξη θανάτου, στο νεκροταφείο ακόμη και στο οστεοφυλάκιο!
Όλοι αυτοί οι αριθμοί ήμαστε εμείς και τους κουβαλάμε στην πλάτη μας τόσο στην επίγεια ζωή μας, όσο και μετά θάνατον. Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει το όνομά μας. Με μια νέα ταυτότητα, όλοι αυτοί οι αριθμοί που φέρει ο καθένας από εμάς (11 επίσημοι και σωρεία ανεπίσημων) ενδέχεται να γίνουν ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ και θα πάψουμε πια να ήμαστε διχασμένες αριθμητικά προσωπικότητες και να εξουσιαζόμαστε (υποτίθεται) από πολλούς αριθμούς, αλλά μόνον από ένα. Τελικά μας πειράζει η πολυαριθμία που έχουμε σήμερα, για την οποία κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ή μας πειράζει Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ;
Δίδοντάς μας η Πολιτεία ένα μόνο αριθμό, ζητάει να μας αποβαπτίσει; Μήπως ήμαστε αφελείς; «Νήπιοι κατά τας φρένας», όπως λέγει και ο Απόστολος Παύλος; Εάν πάμε στο Ταχυδρομείο να παραλάβουμε ένα συστημένο, ο υπάλληλος δεν θα μας το δόσει, εάν δεν σημειώσει τον αριθμό της ταυτότητά μας. Γεώργιοι Τσομάκες μπορεί να υπάρχουν πεντακόσιοι στην Ελλάδα, αλλά ο αριθμός ταυτότητας Π 344378 είναι μοναδικός και βεβαιώνει, ότι ο Γεώργιος Τσομάκας που υπέγραψε για την παραλαβή του συστημένου, είναι αυτός, που τον πατέρα του τον λένε Νικόλαο, την μητέρα του Ευαγγελία, γεννήθηκε στην Κύμη το 1940 κ.λπ, κ.λπ. Είναι δηλαδή πληροφορίες, που διασταυρώνουν και εξακριβώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς μας και είναι απαραίτητες για την Πολιτεία.
Όταν όμως πάμε να κοινωνήσουμε, ο ιερέας δεν θα ειπεί: «Μεταλαμβάνει ο δούλος του Θεού Γεώργιος Τσομάκας του Νικολάου και της Ευαγγελίας με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας Π 344378 κ.λπ., κ.λπ.», αλλά θα ειπεί: «Μεταλαμβάνει ο δούλος του Θεού Γεώργιος» και τίποτε περισσότερο. Διότι εκείνη την ώρα, εκείνο το «Γεώργιος» και μόνο είναι ανεπανάληπτο, έστω και εάν το χρησιμοποιούν 500000 Γεώργιοι ανά την Ελλάδα και σημαίνει: «ψήφον λευκήν, και επί την ψήφον όνομα καινόν γεγραμμένον, ό ουδείς οίδεν ει μη ο λαμβάνων» (Απκ. 2. 17). Με εκείνο το «Γεώργιος» και μόνο, ξέρει ο Θεός να εντοπίσει στα δικά του κατάστιχα τον συγκεκριμένο Γεώργιο, χωρίς να ανατρέξει στο Π 344378.
Η καταγραφή των προσωπικών μας στοιχείων (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) χρονολογείται, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον από «Αυγούστου μοναρχήσαντος» που και τότε «υπό μιαν βασιλείαν εγκόσμιον αι πόλεις γεγένηνται» και «απεγράφησαν οι λαοί τω δόγματι του Καίσαρος». Και της απογραφής δεν εξηρέθη ούτε η Παναγία Θεοτόκος, αλλά ούτε και ο ενανθρωπήσας Θεός μας.
Εις την «κοιλάδα του κλαυθμώνος» που βρισκόμαστε «εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης» κατά τον παρόντα τούτον αιώνα τον απατεώνα, προσπαθούμε να προσαρμοσθούμε σ’ ένα σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερα μειονεκτήματα, λατρεύοντες τον Θεόν «μετά συνειδήσεως καθαράς εν πνεύματι και αληθεία», «ειρηνικόν και ησύχιον βίον διάγοντες εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι».
Επομένως, δεν πρέπει να συγχέουμε τις όποιες σχέσεις μας με τον Καίσαρα με τις σχέσεις μας με τον Θεό, να προσδίδουμε στο θέμα θεολογικές και πνευματικές διαστάσεις, εάν δεν υπάρχουν και να χρησιμοποιούμε τον Θεό για επίγειους σκοπούς. Πρέπει να είμαστε τίμιοι με την Ορθοδοξία και την Εκκλησία του Χριστού, αποδίδοντες «τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» (Ματθ. 22. 21).

Ι. ΚΑΡΔΑΣΗΣ, χημικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου