Παρασκευή 10 Απριλίου 2009



Παραθέτω το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την πορεία των ΓΟΧ της Ελληνικής επικράτειας.
Θέλω να πώ και να διευκρινίσω στους αδελφούς του παλαιου, ότι όσα γράφω είτε στα σχόλια, είτε αλλού, είναι μία αντικειμενική άποψι που θα πρέπη να την προσέχουν ιδιαίτερα γιά να αυτοκριτικάρωνται ακριβέστερα. Είναι καλό να ακούν τη γνώμη ενός τρίτου, που δεν ανήκει στις τάξεις τους. Είναι η γνώμη του καθαρότερη και τους καθρεφτίζει όπως είναι και όχι όπως νομίζουν αυτοί ότι είναι. Βλέπω από αυτά που γράφετε ότι όλοι θέλετε να επαινώ την ....στρούγκα σας! Εδώ είναι το πρόβλημα με σας, ότι δεν συναισθάνεσθε και δεν αναγνωρίζετε την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. Οταν αυτό το καταφέρετε και το επιτύχετε τότε υπάρχει η ελπίδα της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΣΑΣ από τους ...τυράννους σας.
Τώρα αυτό το ΑΛΑΛΟΥΜ που παρακατω περιγράφεται και διαζωγραφίζεται (με όλες τις παραμέτρους τους), πότε και πώς θα ξεκαθαρισθή, προς το παρόν είναι ..... άγνωστον!!!



Μνημόνιο πορείας των ΓΟΧ

1. Το 1924 έγινε η αλλαγή του Ημερολογίου. Μετά την αλλαγή, μια βδομάδα μετά συνεστήθη ο «Σύλλογος των Ορθοδόξων» των Παλαιοημερολογιτών, ο οποίος μετεξελίχθη «Ελληνική Θρησκευτική Κοινότητα των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών», παρά την αντίδραση του Χρυσ. Παπαδοπούλου. Η Κοινότητα αυτή μέχρι το 1935 ασκούσε την διοίκηση της Εκκλησίας ΓΟΧ.

2. Το 1935 οι Δημητριάδος Γερμανός, πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος, και Ζακύνθου Χρυσόστομος προσεχώρησαν στους ΓΟΧ και ανέλαβαν την ηγεσία τους. Χειροτόνησαν τέσσερες νέους επισκόπους, τους:

1. Κυκλάδων Γερμανό Βαρυκόπουλο,

2. Μεγαρίδος Χριστοφόρο Χατζή,

3. Διαυλείας Πολύκαρπο Λιώση και

4. Βρεσθένης Ματθαίο Καρπαθάκη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος τους καταδίκασε όλους, Εξ αυτών ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, επέστρεψε στην Εκκλησία του Νέου. Το ίδιο και ο Διαυλείας Πολύκαρπος και Μεγαρίδος Χριστοφόρος, πλην δεν αναγνωρίσθηκε το επισκοπικό τους αξίωμα.


3. Το 1937 έγινε το πρώτο σχίσμα στους ΓΟΧ. μεταξύ του Βρεσθένης Ματθαίου και πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου, εξ αιτίας της άποψης του τελευταίου ότι οι Νεοημερολογίτες είναι δυνάμει σχισματικοί και όχι ενεργεία, διότι έπρεπε να υπάρχει και καταδικαστική απόφαση Συνόδου. Με τον Ματθαίο ήταν ο Κυκλάδων Γερμανός, με τον πρ. Φλωρίνης ήταν ο Δημητριάδος Γερμανός. Το σχίσμα αυτό συνέπεσε σε εποχή που οι ΓΟΧ είχαν μεγάλη εξάπλωση, οι δε Νεοημερολογίτες μεγάλη ελάττωση. Αυτό δημιούργησε την υποψία ότι υποκινητής του σχίσματος ήταν ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος. Συμπίπτει δε με το γεγονός ότι το 1938 ο ιερεύς Ευγένιος Τόμπρος προσχώρησε στην παράταξη του Ματθαίου και απέβη έκτοτε ο ιθύνων νους αυτής. Ο Τόμπρος ήταν παλαιοημερολογίτης ιερεύς στην Κέρκυρα, όπου είχε καταδικαστεί εις φυλάκισιν, επειδή τέλεσε γάμο με το Παλαιό. Ευρισκόμενος στη φυλακή έστειλε επιστολή, που δημοσιεύθηκε, στον Νεοημερολογίτη επίσκοπο Κέρκυρας Αλέξανδρο να μεσολαβήσει να του δοθεί χάρις και να εξυπηρετήσει ως Παλαιοημερολογίτης τα συμφέροντα του Νέου. Όπως και έγινε. Ο Τόμπρος κοντά στον Ματθαίο, τορπίλιζε πάντα κάθε προσπάθεια ένωσης των δύο διεστώτων, υποστηρίζων πάντοτε ακραίες θέσεις, οι οποίες καθιστούσαν ανέφικτη κάθε ένωση μέχρι σήμερα.


4. Το 1944 πέθανε ο Δημητριάδος Γερμανός, οι δύο δε αποσκιρτήσαντες στο Νέο, επίσκοποι Πολύκαρπος και Χριστοφόρος επανέκαμψαν στο Παλαιό.


5. Το 1948 ο Βρεσθένης Ματθαίος προέβη μόνος του σε χειροτονίες επισκόπων. Ο Κυκλάδων Γερμανός, που μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Ματθαίο, έπαυσε την κοινωνία με αυτόν και προσήλθε στην παράταξη του πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου. Το 1950 πέθανε ο Βρεσθένης Ματθαίος.


6. Το 1949 στην εκκλησία του Νέου Αρχιεπίσκοπος έγινε ο Σπυρίδων Βλάχος, που ήγειρε σφοδρούς διωγμούς στους ΓΟΧ. Το 1951 συλλαμβάνεται πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος και εξορίζεται στην Ιερά Μονή Υψηλού Μυτιλήνης. Τον Μάρτιο 1952 πεθαίνει ο Κυκλάδων Γερμανός. Τον Ιούλιο 1952 διακόπτεται η εξορία του πρώην Φλωρίνης, Χρυσόστομου, ο οποίος πέθανε στις 20.9.1955.


7. Για πέντε χρόνια (1955-1960) η Παράταξη του πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου εστερείτο επισκόπων. Την διοίκησή της ανέλαβε εκκλησιαστική επιτροπή, με πρόεδρο τον τότε αρχιμανδρίτη Ακάκιο Παπά, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο ΓΟΧ. Το 1960 ο πιο πάνω Αρχιμ. Ακάκιος Παπάς, μετέβη στην Αμερική, όπου δύο επίσκοποι της Ρωσικής Διασποράς, ο Σικάγου Σεραφείμ και ο Ρουμάνος Θεόφιλος Ιονέσκου, ο οποίος διατηρούσε και ενορίες με το Νέο, τον χειροτόνησαν επίσκοπο Ταλαντίου για τους ΓΟΧ Ελλάδος.


8. Το 1962 ο επίσκοπος Ακάκιος με τον Χιλής Λεόντιο, της Ρωσικής Διασποράς, χειροτόνησαν τρεις νέους επισκόπους,

1. τον Κυκλάδων Παρθένιο Σκουρλή, ιδρυτής της μεγάλης Ιεράς Γυναικείας Μονής «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» Πάρνηθας,

2. τον Γαρδικίου Αυξέντιο Πάστρα,

3. τον Μαγνησίας Χρυσόστομο Νασλίμη.

Εν συνεχεία, οι τρεις νεοχειροτονηθέντες ως άνω επίσκοποι, χειροτόνησαν δύο άλλους επισκόπους, τον Αρχιμ. Ακάκιο Παπά, τον β΄, ο οποίος ήταν ανιψιός του Προκαθημένου της Εκκλησίας των ΓΟΧ, Αρχιεπισκόπου Ακακίου Παπά του Α΄, και τον Σαλαμίνας Γερόντιο Μαργιόλη, μετέπειτα Πειραιώς. Το 1963 πέθαναν ο Κυκλάδων Παρθένιος και ο Αρχιεπίσκοπος Ακάκιος.


9. Στις 7.12. 1963 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας ΓΟΧ ο Γαρδικίου Αυξέντιος. Το 1964 η Ιερά Σύνοδος του Αυξεντίου ανέθεσε σε Επιτροπή τη σύνταξη Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος όμως δεν ενεκρίθη από το Πανελλήνιο συνέδριο κληρικών.


10. Το 1971 ο Αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος, προέβη στη χειροτονία τεσσάρων νέων επισκόπων:

1. τον Ευρίπου Παϊσιο Ευθυμιάδη,

2. Θεσσαλονίκης Χρυσόστομο Κιούση,

3. Θαυμακού Καλλίνικο Χανιώτη και

4. Καναδά Ακάκιο Ντούσκο.


11. Το 1973 ο Αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος χειροτονεί δύο νέους επισκόπους,

1) τον Κυκλάδων Γαβριήλ Καλαμισάκη, εφημέριο της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής και

2) τον Μεγαρίδος Αντώνιο Θανάση.


12. Τον Ιούλιο 1973 πεθαίνει ο Μαγνησίας Χρυσόστομος Νασλίμης.


13. Το 1977 ο Ματθαιϊκός επίσκοπος Κορινθίας Κάλλιστος προσχωρεί στην Παράταξη του Αυξεντίου.


14. Το 1979 ο Κορινθίας Κάλλιστος με τον Μεγαρίδος Αντώνιο, παραπεισθέντες, ότι εκτελούν εντολή του Αυξεντίου, χειροτόνησαν κρυφά στη Μονή του Αγ. Κυπριανού στη Φυλή Αττικής οκτώ Αρχιμανδρίτες σε επισκόπους, ήτοι τους:

1) Φυλής Κυπριανό Κουτσούμπα,

2) Μαγνησίας Μάξιμο Τσιτσιμπάκο,

3) Αχαΐας Καλλίνικο Σαραντόπουλο,

4) Οινόης Ματθαίος Λαγγής,

5) Αιολίας Γερμανός Αθανασίου,

6) Πενταπόλεως Καλλιόπιος Γιαννακουλόπουλος,

7) Κνωσού Μερκούριος Καλοσκάμης και

8) Δωδεκανήσου Καλλίνικος Καραφυλλάκης (Ο Κνωσού Μερκούριος πέθανε το 1980).


15. Ο Αυξέντιος δεν αναγνώρισε τις παραπάνω χειροτονίες και απάντησε με νέες χειροτονίες, οι οποίοι ήταν οι εξής:

1) Σταυρουπόλεως Ευθύμιος Ορφανός (μετέπειτα Θεσσαλονίκης),

2) Γαρδικίου Παϊσιος Λουλουργάς (μετέπειτα Αμερικής),

3) Χριστιανουπόλεως Θεόφιλος Τσίρμπας (μετέπειτα Πατρών, δεν ζει),

4) Πλαταμώνα Αθανάσιο Ποστάλα (μετέπειτα Λαρίσης),

5) Καρδαμύλων Στέφανος, (μετέπειτα Χίου, δεν ζει),

6) Αιγίνης Παϊσιο Φιλοκαλιωτάκη (δεν ζει),

7) Ταλαντίου Γεράσιμο Βράκα (μετέπειτα Θηβών),

8) Γρεβενών Αθανάσιο Χαραλαμπίδη (μετέπειτα Αχαρνών),

9) Κεφαλληνίας Μάξιμο Βαλιανάτο και

10) Ευρίπου Ιουστίνο Κολοτούρο, μετέπειτα Ευβοίας.


16. Έτσι έγινε το δεύτερο σχίσμα στους ΓΟΧ. με δύο Συνόδους. Από τη Σύνοδο του Καλλίστου-Αντωνίου αποσπώνται τρεις επίσκοποι, ο Μαγνησίας Μάξιμος, ο Αιολίας Γερμανός και ο Δωδεκανήσου και μεταπηδούν στη Σύνοδο του Αυξεντίου. Η Σύνοδος του Αυξεντίου διασπάται σε δύο μέρη, ένα υπό τον Αυξέντιο και ένα υπό τον Πειραιώς Γερόντιο, και δημιουργούνται δύο Σύνοδοι. Ο Κορινθίας Κάλλιστος αποκόπτεται το 1985 από τη Σύνοδό του σκανδαλισμένος από την συμπεριφορά του Κυπριανού, που έδιδε τα μυστήριά του σε Νεοημερολογίτες. Στη Σύνοδο πλέον αυτή παρέμειναν

1) Ο Μεγαρίδος Αντώνιος

2) Ο Αχαΐας Καλλίνικος

3) Ο Οινόης Ματθαίος,

4) Ο Πενταπόλεως Καλλιόπιος.

Η Σύνοδος αυτή ενώνεται με τη Σύνοδο του Γεροντίου. Έτσι έσβησε το σχίσμα του Καλλίστου-Αντωνίου του 1979. Εν τω μεταξύ και η Σύνοδος του Αυξεντίου ενώθηκε με τη Σύνοδο του Γεροντίου, οπότε οι ΓΟΧ ήταν πλέον σε τρεις Παρατάξεις:

1) των Αυξεντιανών (η πολυπληθεστέρα)

2) των Ματθαιϊκών και

3) των Ενισταμένων του Κυπριανού.


17. Το 1985 η Σύνοδος της Παρατάξεως Αυξεντίου καθήρεσε τον Αυξέντιο και τους επισκόπους Θηβών Γεράσιμο και Κεφαλληνίας Μάξιμο, γιατί οι δύο τελευταίοι, με εντολή του πρώτου, προέβησαν στην κρυφή χειροτονία του Δωροθέου Τσάκου σε επίσκοπο. Ο Αυξέντιος δεν αποδέχτηκε την καθαίρεσή του και δημιούργησε δική του Παράταξη, με τον Κεφαλληνίας Μάξιμο. Είναι η τρίτη Παράταξη στο χώρο των ΓΟΧ, (μετά τους Ματθαιϊκούς και Φλωρινικούς), με ολιγάριθμους οπαδούς. Μετά την καθαίρεση του Αυξεντίου, η Σύνοδος των Φλωρινικών εξέλεξε νέο Αρχιεπίσκοπο τον Θεσσαλονίκης Χρυσόστομο Κιούση.


18. Το 1986 παραπέμπεται σε εκκλησιαστική δίκη ο επίσκοπος Φυλής Κυπριανός Κουτσούμπας για λόγους πίστεως. Ο Κυπριανός καθαιρείται και δημιουργεί δική του Παράταξη, των Ενισταμένων. Είναι η τέταρτη Παράταξη στους ΓΟΧ.


19. Στις 5 Ιουλίου 1995 έξι επίσκοποι:

1) Θεσσαλονίκης Ευθύμιος,

2) Φθιώτιδος Καλλίνικος,

3) Αμερικής Παϊσιος,

4) Χίου Στέφανος,

5) Ευρίπου Ιουστίνος,

6) Αυλώνος Βικέντιος

με δήλωσή τους ανακοίνωσαν την απόσχισή τους από την Σύνοδο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Κιούση, η οποία συνεκλήθη αμέσως και καθήρεσε τους αποσχισθέντες. Ούτοι, μη αποδειχθέντες την καθαίρεσή τους δημιούργησαν την πέμπτη Παράταξη. Από τους πιο πάνω επισκόπους, δύο, ο Αμερικής Παϊσιος και ο Αυλώνος κατέφυγαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους αποδέχτηκαν ως μοναχούς, εν συνεχεία δε, τους χειροτόνησε διακόνους, ύστερα ιερείς και τέλος επισκόπους του. Άλλοι δύο επίσκοποι από τους καθαιρεθέντες, ο Χίου Στέφανος και Ευρίπου Ιουστίνος επανέκαμψαν στη Σύνοδο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Κιούση, η οποία ήρε τις καθαιρέσεις τους.

20. Οι Ματθαιϊκοί, μετά το σχίσμα του 1937, μέχρι το 1995 παρέμειναν ενωμένοι σε μια Παράταξη. Το έτος αυτό με αφορμή των ζήτημα των εικόνων της Αγίας Τριάδος και της Αναστάσεως του Κυρίου διασπάστηκαν σε δύο παρατάξεις, με δύο Συνόδους. Αυτό είναι το τελευταίο σχίσμα στους ΓΟΧ. με τη δημιουργία Έκτης Παράταξης.

62 σχόλια:

  1. Ρωτω τον φιλο μου κ. Σακαρελο.
    Ειναι αναπαυμενος μεσα σε ολο αυτο το ΑΛΑΛΟΥΜ,
    οπως το χαρακτηριζω;
    Και τι ειναι εκεινο που τον αναπαυει;
    Θα ειπω λογον τολμηρον και ισως ολιγον τι βλασφημον.
    Αν με ρωτουσε ο Χριστος μου αν θα ηθελα μιας τετοιας μορφης εκκλησια θα του ελεγα - ΣΥΓΓΝΩΘΙ ΜΟΙ ΚΥΡΙΕ - ενα μεγαλο ΟΧΙ!!!
    Και νομιζω δικαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΑΓΙΩΤΑΤΟ


    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2313&Itemid=2

    Επιστολή Κύπρου Χρυσόστομου σε Πάπα Βενέδικτο
    Γράφει ο/η Romfea.gr 15:01
    08.04.09
    Επιστολή απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος προς τον Πάπα
    Βενέδικτο 16ο, με αφορμή τον φονικό σεισμό στην περιοχή Ακουϊλα της Κεντρικής Ιταλίας.



    Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:



    Τω Αγιωτάτω Παπα της Πρεσβυτέρας Ρωμης, αγαπητώ αδελφώ, κυρίω Βενεδίκτω ΙϚ´, ασπασμόν άγιον εν Χριστώ Ιησού.



    Βαθύτατα εθλίβημεν πληροφορηθέντες την φοβεράν είδησιν περί του φονικού σεισμού, όστις έπληξε την περιοχήν Λ' Ακουϊλά της Κεντρικής Ιταλίας.



    Προς την Υμετέραν Αγιότητα, και μέσω Αυτής προς τους συγγενείς και τας οικογενείας των τόσων αδίκως φονευθέντων και πληγέντων συνανθρώπων ημών, απευθύνομεν τα βαθύτατα και ειλικρινή ημών συλλυπητήρια.



    Η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ημείς ο ίδιος προσωπικώς, συμμετέχομεν εις την οδύνην και εις το πένθος του Ιταλικού λαού και προσευχόμεθα δια την άνωθεν παρηγορίαν και ανακούφισιν των πληγέντων αδελφών ημών.



    Εις έκφρασιν της βαθυτάτης λύπης ημών, αλλά και της συμμετοχής ημών εις τον βαρύτατον πόνον και εις την φοβεράν δοκιμασίαν των πληγέντων συνανθρώπων ημών, δεχθήτε, παρακαλούμεν, την εσωκλειομένην τραπεζικήν επιταγήν, ύψους πεντήκοντα χιλιάδων ευρώ (₠50.000) ως συμβολικήν βοήθειαν της Εκκλησίας ημών εις τα απαιτούμενα έξοδα επιδιορθώσεως των εκ του σεισμού πληγέντων εκεί Ιερών Ναών.



    Ευχόμεθα όπως ο Κύριος ενισχύη, στηρίζη και παρηγορή τους πληγέντας αδελφούς ημών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λυριε οδυσσεα επειδη με πονεσε το κεφαλι απο ενα σημειο και μετα...οι φλωρινικοι, αυτοι που ηταν εξαρχης με τον φλωρινης, αποσχισθηκαν ποτε μεταξυ τους? ανεξαρτητα με το τι εκαναν οι αλλοι. εχουν κατι το μεμπτο? ρωταω διοτι με ενδιαφερει πολυ να μαθω, αληθεια.παντως το παλαιο ειναι ενα πραγματικο αλλαλουμ.ο Θεος να τους φωτισει.Αν οι επισκοποι τους ηταν πραγματικα ορθοδοξοι και ειχαν καλοι διαθεση,αντι να ζητανε επισκοπες, θα κανανε αγωνα κατα της παν-αιρεσεως

    παναγιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Παναγιωτη Τ.

    ασφαλως αποσχιστηκαν μετα απο δυο χρονια που εμφανιστηκαν δηλαδη το 1937, για το"δυναμει και ενεργεία".
    Αλλη τρελλα τους αυτη.
    Χασαμε τη Χαρι για το ....ημερολογιο!!!
    Θου Κυριε φυλακην τω στοματι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΆ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΧ; εδω μαθαινουμε οτι ειναι εξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με επεισες Οδυσσεα οτι δεν χρειαζεσαι κανενα βιβλιο,αφου το δικο σου που διαβασα μολις τωρα, ειναι τοσο κατατοπιστικο.Τελικα θα ελεγα με βεβαιοτητα οτι εισαι καιροσκοπος,τρομερα αγενης,διγλωσσος,πολεμιος της συνοδου των Γ.Ο.Χ.με αθεμιτα μεσα.Ολα αυτα που γραφεις"σοφε"Οδυσσεα εχουν το καθε ενα και την δικη του ερμηνεια, αν τα δεις μεμωνομενα.Εσυ ομως τα παρουσιαζεις σαν συνολο,ετσι που να νομιζει κανεις οτι ειμασται μπαχαλο.Λυπαμαι αλλα τελικα δεν εχεις να μας πεις τιποτα. Ενω γραφεις κειμενα αγαπωλογιας,απ την αλλη βριζεις ασυστολα αλλους συνανθρωπους, επειδη θελουν να πιστευουν ,διαφορετικα απο σενα. Αυτο εγω το λεω ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Κατσε και σκεψου τι κανεις,ποιους πολεμας,με ποιους θελεις να μονιασεις,ποιοι ειναι οι Χριστιανοι που θελεις να εχεις επικοινωνια,γενικα τι ζητας.Εισαι καλος στα λογια αλλα οχι στα εργα.Τελικα εσυ θα εισαι στο τελος ο γρφικος.Υ.Γ.Ο Πατερ Σταυρος ποιανου χειροτονια ειναι;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υ.Γ.2 Δεν θελω αυτες τις Αγιες μερες που ερχονται να ειμαι σε αντιπαραθεση με κανενα .Ετσι ευχωμαι απο τωρα σε ολους ανεξαιρετως ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικολαε

    θα σε βαλω ....πιπερι στο στομα.
    Ειναι ετσι τα πραγματα οπως περιγραφονται ή οχι;
    Γιατι εξαπτεσαι.
    Απαντησε αναλυτικα, αντικρουσε αποστομωτικα και αφησε τα υβρεολογια.
    Δεν πειθεις με τα υβρεολογια.
    Γι αυτο μιλαω για ΧΑΛΙΑ. Ενας γορδιος δεσμος έγινε ολο το παλαιο.
    Τι δεον γενεσθαι;
    Αναρωτιεμαι αν και ο Θεος θα μπορεση να τον λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ "ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ" ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΙΟΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ. ΑΡΑ ΕΝ ΕΤΗ 2012 ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΑΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ-ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ(ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ-ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ). ΑΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ "ΥΠΕΡ ΜΑΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΡΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΙΝ"

      Διαγραφή
  9. Δηλαδη Νικολαε

    οι αντιπαραθεσεις σημερα απαγορευονται
    και μετα επιτρεπονται;
    Αν ειναι αντιπαραθεσεις για το ξεκαθαρισμα της αληθειας γιατι να μην γινονται ακομα και την Μεγαλη Παρασκευη;
    Εκτος αν θελης να ζησης αμεριμνος τις μερες αυτες.
    Παντως καθε μερα για τον χριστιανο ειναι και Μεγαλη Παρασκευη και Κυριακη του Πασχα.
    Οτι απαγορευεται σημερα, το ιδιο απαγορευεται και αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Μνημόνιο με τις Παρατάξεις των ΓΟΧ, που δημοσιεύσατε έχει δύο λάθη, τα οποία νομίζω πρέπει να διορθώσετε, δεδομένου μάλιστα σας έχουν αντιγράψει και άλλες ιστοσελίδες:

    1. Στην παράγραφο 6 γράφετε: Τον Μάρτιο 1924 πεθαίνει ο Κυκλάδων Γερμανός. :
    Το ορθό είναι: Τον Μάρτιο 1952 πεθαίνει ο Κυκλάδων Γερμανός

    2. Στο τέλος της παραγράφου 8 γράφετε: Το 1963 πέθαναν ο Κυκλάδων Γερμανός και ο .....
    Το ορθό είναι: Το 1963 πέθαναν ο Κυκλάδων Παρθένιος και ο Αρχιεπίσκοπος Ακάκιος


    Κατά τα άλλα, όσα γράφεις, αγαπητέ Οδυσσέα, είναι αλήθεια. Δεν ξέρω βέβαια, γιατί δημοσίευσες
    το Μνημόνιο αυτό. Από αγάπη στην αλήθεια, ή από αντιπάθεια στην Εκκλησία του Παλαιού; Σε μένα πάντως, έχετε δημιουργήσει την εντύπωση, ότι κίνητρό σας είναι η αντιπάθειά σας στο Παλαιό, την οποία εκδηλώνετε ευκαίρως ακαίρως στα γραπτά σας.
    Εν πάση περιπτώσει από αυτή την μαρτυρική Εκκλησία του Παλαιού αποσπάστηκαν έξη Παρατάξεις, εκ των οποίων όλες, πλην της των Ματθαιϊκών του 1937, έγιναν από καθηρημένους από αυτή πρώην κληρικούς.
    Ποιό είναι τώρα το αξιοκατάκριτο, το ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας του Παλαιού προέβη στις καθαιρέσεις των κληρικών της αυτών; Νομίζω, όχι. Το κακό είναι αφενός μεν το ότι οι πρώην αυτοί κληρικοί υπέπεσαν σε κανονικά σφάλματα, οπότε η Εκκλησία στην οποία ανήκαν ήταν υποχρεωμένη να τους καθαιρέσει, αφετέρου ότι τα καθηρημένα αυτά άτομα δεν σεβάστηκαν εν μετανοία την απόφαση της Εκκλησίας τους, αλλά έσπευσαν να ιδρύσουν τις γνωστές Παρατάξεις τους, «ψευδεκκλησίες». Τι φταίει, για όλη αυτή την κατάσταση η Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου, της οποίας Αρχιεπίσκοπος Σήμερα είναι ένας σεβάσμιος Ιεράρχης, ένα ιστορικό στέλεχος, ο ηλικίας 88 ετών, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Κιούσης.
    Αλλά, μήπως και στη δική σας Εκκλησία του Νέου δεν έχουν δημιουργηθεί» μετά το 1924 τέτοιες αντικανονικές Εκκλησίες, ή «ψευδεκκλησίες»;
    Πρώτα πρώτα, δύο επίσκοποι του Φαναρίου με την βία έστω, δεν χειροτόνησαν τον διαβόητο παπα-Ευθύμ στην Κωνσταντινούπόλη, ο οποίος δημιούργησε την Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπάρχει μέχρι σήμερα και είναι όργανο της Τουρκίας;
    Ακόμη, η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων είναι κανονική; Εσύ την αναγνωρίζεις; Θα μπορούσες να κοινωνήσεις σε ναούς της, ή από ιερείς της;
    Ύστερα, η εκκλησιαστική κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με τους έκπτωτους από τον Σεραφείμ δώδεκα χουντικούς δεσποτάδες, δεν ήταν ένα ακήρυκτο σχίσμα;
    Επιπρόσθετα, ο Βαρθολομαίος δεν προκάλεσε κατά καιρούς σχίσματα, όπως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην Αυστραλία. Ακόμα, με τον Αρχιεπίσκοπό σας Χριστόδουλο, όταν έπαυσε την εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του για λόγους εγωιστικούς. Και εδώ θα σημειώσω κάτι άλλο: Εν Εκείνη τη ημέρα, ο Βαρθολομαίος για όλους εσάς που τον ακολουθείτε θα είναι «μέτρο κρίσεώς» σας, γιατί αυτός για καιροσκοπικά πράγματα έπαυσε την κοινωνία με τον Χριστόδουλο, εσείς για λόγους πίστεως, δεν αποτειχίζεστε από αυτόν!
    Επίσης σχίσμα στην Εκκλησία της Βουλγαρίας κλπ.
    Αυτά δεν τα βλέπετε;
    Εμείς, οι ΓΟΧ, αγαπητέ μου είμαστε περήφανοι και αναπαυόμαστε γιατί και ανήκουμε στην Εκκλησία του Παλαιού, γιατί αυτή είναι στις μέρες μας ην συνέχεια της Μίας αγίας καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, η οποία είναι η μόνη και αποκλειστική οδός της σωτηρίας των ανθρώπων! Αλλά, νομίζω, ότι κάθε περαιτέρω διάλογος μαζί σου είναι περιττός και ανώφελος, γιατί
    σκληρύνεται επί πλέον η λίθινη καρδία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισαι απαραδεκτος αδελφε
    γιατι εσυ ενας ανωνυμος έφθασες μεχρι την ...λιθινη καρδια μου και παρατηρεις οτι σκληρυνεται ολο και περισσοτερο.
    Γιατι δεν δεχεσθε ουτε ενα απλο ελεγχο που σας εκανα εγω;
    Θα αποκτησετε ποτε το γνωθι σ' αυτον; Ποτε;
    Ποτε θα ανγνωρισετε ατι αυτο το φαινομενο της αθλιοτητας δεν μπορει να ειναι εκκλησια Χριστου;
    Συμπαθω τον ζηλο σας και σεβομαι τις ευαισθησιες σας, αλλα, κατα τους πατερες, το καλον ου καλον εαν μη καλως γενηται.
    Κολησατε επανω σας εσεις οι ιδιοι ενα πιστοποιητικο χρηστοηθειας και απο κει και περα δεν ακουτε κανεναν και τιποτα.
    Ειναι λαθος η τακτικη σας και αυτη η τακτικη δεν ειναι ορθοδοξη τακτικη.
    Χρεια μετανοιας, αδελφοι εν Χριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως ανωνυμε αδελφε
    σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις τις οποιες αφου θα επαληθευσω, θα διορθωσω αν ειναι ορθες.
    Επίσης θαθελα να μου πης ποιες αλλες ιστοσελιδες ή μπλογκ καταχωρησαν το θεμα αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρακαλώ γιά νά έχω πλήρη εικόνα τών Γ.Ο.Χ., ο φερόμενος Αρχιεπ. Μακάριος από πού έλκει τήν χειροτονία του, ποιά παράταξη είναι κ.λ.π.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Μακάριος είναι απ΄ την Παράταξη Ευθυμίου Ορφανού και Καλλινίκου Χανιώτη ( Φθιώτιδος), που αποσχίστηκαν από τη Σύνοδο Φλωρινικών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Κιούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιστοσελίδες, που αναπαρήγαγαν το Μνημόνιο των ΓΟΧ είναι:

    1.www. orthodoxos agonas. blogspot. com

    2. www. athos.co.nr (θεματολόγιο:Η σκοτεινή πλευρά της θρησκευτικότητος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΧ ΒΡΕ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΙ ΕΣΥ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ!
    ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΙΞΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ.
    ΕΓΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΑΠ ΤΟ Π.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.......... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙΤΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΚΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟΟΟ ΖΟΡΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MA TI LETE TORA KYRIOI MOU KAI ADELFOI EN KYRIO? MOU FAINETAI OTI EXOME STA MATIA MAS PAROPIDES ... THELETE NA ZEITE STO PSEMA KAI TAYTOXRONOS NA KANETE TOUS XRISTIANOUS
      EINAI O PATRIARXHS KAI OI LOIPOI THS ARXOUSHS EKKLHSIAS ORTHODOXOI??? MHN LETE PSEMATA ..O APOSTOLOS PETROS MAS EIPE STA THEMATA PISTEOS NA MAXOMETHA OS LEONTES SE OLA TA ALLA DE NA EIMETHA NHFALIOI.
      OI AGIOI PATERES ANATHEMATISAN TON PAPA TO 1057 MONON GIA TO:E K T O U Y I O U TI THA LENE AUTOI OI AGIOI PATERES GIA TA SHMERINA DEINA TA OPOIA EINAI ANARITHIMHTA
      TI THA LENE GIA TON OIKOUMENIKO POU APOKALEI TON PAPA EULOGHMENOS O ERXOMENOS?? TI THALENE GIA OLA TA STRAVA KAI TA DIEFTHARMENA EBALAN STHN POIMNH TOU XRISTOU MAS ?

      Διαγραφή
  17. Παρακαλώ ο φερόμενος ως Μητροπολίτης ΝΕΜΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ από πού έλκει τήν χειροτονία του και σέ ποιά παράταξη ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΑ ΚΑΤΩΤΈΡΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ (ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ) ΕΙΤΕ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ (ΟΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ)

    1/ Οι Παλαιοημερολογίται ισχυρίζονται, ότι από το 1920 κηρύσσεται δήθεν η αίρεσις του Νεοημερολογιτικού Οικουμενισμού, εφόσον δια της πατριαρχικής Εγκυκλίου του 1920 «ομολογείται επίσημα πλέον και για πρώτη φορά ότι υπάρχουν και άλλες "εκκλησίες" εκτός της Ορθοδόξου». Ο ισχυρισμός ότι είμαστε (οι νεοημερολογίται)αιρετικοί από το 1920 είναι τελείως αναληθής διότι:

    - Οι αιρετικοί αποκαλούνται καταχρηστικά «Εκκλησίες» (Φ. Βαφείδου, Εκκλ. Ιστορία, παρ. 208, 2) από πολλούς παλαιούς Πατέρας, χωρίς φυσικά να εννοούν, ότι μαζί τους συναποτελούμε την Μια Εκκλησία. «Εκκλησίες» ονομάζονται οι αιρετικοί και στις πατριαρχικές Εγκυκλίους του 1902 (καθώς και «αναδενδράδες του Χριστιανισμού») και του 1904, οι οποίοι «τη Παναγία Τριάδι και αυτοί πιστεύοντες και τω ονόματι του Κυρίου ημών Ιησου Χριστού σεμνυνόμενοι, τη χάριτι του Θεού σωθήναι ελπίζουσι»!(Ι. Καρμίρη, Τα δογματικά..... 1968, τ. Β΄, 1034-1044).
    Οι Παλαιοημερολογίται αποκρύπτουν φυσικά τις δύο ανωτέρω Εγκυκλίους, διότι διαφορετικά κινδυνεύουν και οι Ζηλωταί να χαρακτηρισθούν ως αιρετικοί, εφόσον αποσχίσθηκαν από την "αιρετική" Εκκλησία μόλις το 1924.

    - Κατά τις πρώτες δεκαετίες του σχίσματος ο ηγέτης των Ζηλωτών πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος (και φυσικά και οι ίδιοι) υποστήριζε, ότι διατελεί εν ακοινωνησία προς την «καινοτομήσασαν ιεραρχίαν προσωρινώς δια κανονικούς λόγους» (Ορθόδοξος Ένστασις και Μαρτυρία, Ι. Σύνοδος Ενισταμένων, τ. 24-25, σελ. 299) -το εορτολογικό ζήτημα- και ποτέ για δογματικούς λόγους. Μέχρι δε τον θάνατό του (1955) ωμιλούσε δια την παρανομία της αντικαταστάσεως του Ιουλιανού ημερολογίου (Η. Αγγελοπούλου, Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος, Αθήναι 1981, σελ. 102) και ποτέ για διακήρυξι αιρέσεως Οικουμενισμού ή θεωρίας των κλάδων (δια της Εγκυκλίου του 1920). Είναι αδύνατο να εκηρύσσετο αίρεσις επί τριάντα έτη και να μη το είχε αντιληφθή!

    Στην εφημερίδα μάλιστα Βραδυνή της 11-12-1950 είχε δηλώσει τα εξής: «Αλλ' ότε είδομεν (το 1935) ότι το σχίσμα εδημιουργήθη υπό των Παλαιοημερολογιτών και άνευ ημών και ότι τούτο ελλείψει ποιμαντορικής εποπτείας και καθοδηγήσεως εξετρέπετο εις ακρότητας επί ζημία του κύρους της Εκκλησίας και του γοήτρου της Ιεραρχίας (του νέου ημερολογίου) επεδύθημεν εις τον αγώνα ίνα προλάβωμεν περισσότερα έκτροπα»! Στις 3-11-1952 διαμαρτυρόμενος δια τις διώξεις έναντι των Ζηλωτών έγραφε τα εξής: « Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλαδος αντί δια μέσων διαφωτιστικών και ειρηνικών να πείση τους από της Εκκλησίας αποσχισθέντας παλαιοημερολογίτας και εις τούς κόλπους αυτής να προσελκύση.....»!

    Κατά συνέπειαν ο ίδιος ο ηγέτης των Ζηλωτών διαψεύδει τελείως τούς σημερινούς Ζηλωτάς (περί δήθεν αιρέσεως η αιρετικών Εγκυκλίων) και αποκαλύπτει την σημερινή από μέρους τους διαστρέβλωσι της Ιστορίας του ζηλωτικού κινήματος. Ωνόμαζε δε τούς Ζηλωτάς «αποσχισθέντας από της Εκκλησίας»! Ο Χρυσόστομος δεν στηλίτευσε ποτέ την Εγκύκλιο του 1920, διότι προφανώς δεν την θεωρούσε αιρετική. (Αρα -κατά τούς σημερινούς Ζηλωτάς- ήταν οπαδός της θεωρίας των κλάδων;)

    Μερικοί Ζηλωταί προφασίζονται, ότι οι Οικουμενισταί κράτησαν εσκεμμένα κρυφή την Εγκύκλιο αυτή επί δεκαετίες. Αυτό φυσικά δεν αληθεύει, διότι η Εγκύκλιος εξεδόθη αμέσως σε ειδικό τεύχος και μάλιστα σε πολλές γλώσσες. Αλλά και αν ακόμη ο ανωτέρω ισχυρισμός ήταν αληθινός, τότε πως είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε ως αιρετικοί λόγω μιας Εγκυκλίου, την οποίαν επί δεκαετίες αγνοούσαμε;

    Η φράσις "κηρύσσεται αίρεσις Οικουμενισμού" είναι επινόησις των νεωτέρων Ζηλωτών (1980), επειδή αντιλήφθηκαν, ότι η αλλαγή μόνο του εορτολογίου δεν αποτελεί αίρεσι και επομένως, σύμφωνα με την ομόφωνη αγιοπατερική διδασκαλία, η απόσχισίς τους είναι τελείως παράνομη. Αν οι Παλαιοημερολογίται επιθυμούν να καυχώνται, ότι μόνον οι ζηλωτικές ομάδες αποτελούν την Μια Εκκλησία του Χριστού, θα πρέπει να παύσουν να ασχολούνται με το τι γίνεται σήμερα και να αποδείξουν, ότι η απόσχισίς τους έγινε για δογματικούς λόγους το 1924, χρονολογία δηλαδή στην οποία ανάγεται η εμφάνισίς τους σαν ανεξάρτητο εκκλησιαστικό σχήμα. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο και γι αυτό η εκκλησιαστική τους υπόστασις ήταν και θα είναι παράνομη. Ο ιερός Δοσίθεος αποκαλώντας αίρεσι το νέο καλενδάριο, εννοεί την τροποποίησι του Πασχαλίου από τούς Λατίνους και όχι την αλλαγή του εορτολογίου.

    2/ Οι Παλαιοημερολογίται βέβαια και οι Ζηλωταί τολμούν να χαρακτηρίζουν ως αίρεσι ακόμη και την αλλαγή του εορτολογίου, επειδή διέσπασε την Μια Εκκλησία σε δύο (την παλαιοημερολογιτική και την νεοημερολογιτική) και συνεπώς έπληξε έμμεσα το δόγμα της Μιας Εκκλησιας. Η διάσπασις βέβαια έγινε από αυτούς και όχι από εμάς. Αν όμως με βάσι αυτό τον κανόνα θεωρούμε, ότι κάθε διάσπασις της ενότητος της Εκκλησιας αποτελεί αίρεσι, τότε και οι Ζηλωταί δεν θα πρέπει να χαρακτηρισθούν ως δέκα φορές αιρετικοί, εφόσον με την πολυδιάσπασί τους -όχι απλά και έμμεσα έχουν πλήξει- αλλά στην κυριολεξία έχουν ανατρέψει τελείως το δόγμα αυτό (καθώς σήμερα υπάρχουν πάνω από εννέα Εκκλησίες Γ.Ο.Χ. και πλήθος ανεξαρτήτων, αντί για μία Εκκλησία);

    3/ Οι Παλαιοημερολογίται λέγουν επίσης, ότι το παλαιό ημερολόγιο είναι Παράδοσις της Εκκλησίας και, ότι η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος αναθεματίζει όσους αθετούν τις Παραδόσεις. Αρα, με την απλή λογική, όσοι το αποδέχθηκαν, υπόκεινται στα φρικτά αναθέματα της Συνόδου αυτής! Η άποψίς τους αυτή είναι τελείως αυθαίρετη. Αρκετές Παραδόσεις -οι οποίες δεν είχαν σχέσι με τα δόγματα- δεν εφαρμόζονται πλέον για διαφόρους λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι είμαστε αναθεματισμένοι (π.χ. οι ιεροί κανόνες και μάλιστα Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίοι απαγορεύουν τον γάμο με ετεροδόξους είναι Παράδοσις της Εκκλησίας. Δεν είμαστε όμως αναθεματισμένοι από το 1834, όταν δηλαδή η Εκκλησία της Ελλάδος επέτρεψε κατ' οικονομίαν επίσημα πλέον την τέλεσί τους (Κ. Οικονόμου, Τα σωζόμενα εκκλησιστικά, τ. Β΄, σελ. 246).

    4/ Τελείως ψευδείς είναι επίσης οι ισχυρισμοί των Παλαιοημερολογιτών, ότι πραγματοποιούνται συλλειτουργίες με αιρετικούς ή ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει αποδεχθή την θεωρία των κλάδων! Τους διαψεύδουν άλλωστε οι ίδιοι οι μετριοπαθείς Ζηλωταί (Ορθόδοξος Ένστασις και Μαρτυρία, Ι. Σύνοδος Ενισταμένων, τ. 1, 2000, σελ. 21). Δυστυχώς πολλοί Ζηλωταί διογκώνουν εσκεμμένα τις καταστάσεις και παρουσιάζουν τις συμφωνίες του Μπάλαμαντ η του Σαμπεζύ, καθώς και το προσχέδιο συμφωνίας στην Αντιόχεια ως πλήρεις ενώσεις με τούς Παπικούς η τούς Μονοφυσίτας (Το άθεον δόγμα του Οικουμενισμού, 1998, σελ. 235). Η ανειλικρίνειά τους αυτή τούς εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οι Παλαιοημερολογίται θεωρούν λοιπόν, ότι οι συμπροσευχές, οι μεμονωμένες περιπτώσεις μεταδόσεων μυστηρίων ή τελέσεως γάμων με τούς ετεροδόξους συνιστούν έμπρακτη ένωσι. Αν όμως όλα αυτά αποτελούν πλήρη ένωσι, γιατί οι σοφοί Μακάριος ο Πάτμιος, Αθανάσιος ο Πάριος, Νικόδημος Αγιορείτης δεν διέκοψαν την εκκλησιαστική κοινωνία με όσους Επισκόπους διέπρατταν παρόμοιες παρανομίες ή με τούς Λατινόφρονας ή με όσους επέτρεπαν στους αιρετικούς να εξομολογούν και να διδάσκουν τον Ορθοδοξο κλήρο και λαό; (Τουλάχιστον σήμερα δεν έχουμε ακούσει, ότι διαπράττονται οι δύο τελευταίες ασέβειες). Μήπως οι Παλαιοημερολογίται κατηγορούν έτσι έμμεσα ακόμη και τούς αγίους Κολλυβάδες;

    5/ Οι Παλαιοημερολογίται στηλιτεύουν δηλώσεις Πατριαρχών, αν και γνωρίζουν καλά ότι έχουν αναιρεθή η επεξηγηθή (Πάνταινος, Αλεξάνδρεια, τ. 21, Σεπτ. 1998). Γνωρίζουν επίσης, ότι το Αγιον Ορος και πολλοί άλλοι διαμαρτύρονται συνεχώς προς όλες τις κατευθύνσεις για όσες δηλώσεις δεν απηχούν το Ορθόδοξο φρόνημα. Ιδιαίτερα μάλιστα κατακρίνουν τον όρο "αδελφές Εκκλησίες", ο οποίος δεν πρέπει να χρησιμοποιήται, αφού οι Παπικοί είναι αιρετικοί και δεν υφίσταται εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους.

    Οι Παλαιοημερολογίται αποσιωπούν, αν και γνωρίζουν, την διευκρινιστική απάντησι του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην επιστολή του Αγίου Ορους, δια της οποίας ο Πατριάρχης κατέκρινε το παπικό πρωτείο, τις ποικίλες εκτροπές των Παπικών και τα νέα δόγματά τους και διαβεβαίωσε, ότι ούτε η συμφωνία του Μπάλαμαντ έγινε αποδεκτή από την Εκκλησία, ούτε αυτός αποδέχεται την θεωρία την κλάδων. Η δημοσία αυτή απάντησις του Πατριάρχου δεν διέφυγε φυσικά την προσοχή του Πάπα και των Παπικών και ιδίως η προς αυτούς προτροπή να αλλάξουν τακτική: «Και ούτω να ενωθήτε -ορθοδόξως φρονούντες και βιούντες- με την Ορθόδοξον Εκκλησιαν, δια να αποκατασταθή η ενότης υμών με την Μιαν Εκκλησιαν, από της οποίας οι προπάτορες υμών απέσπασαν υμάς» (Ορθόδοξος Τύπος, φ. 1334, σελ. 1). Ελπίζουμε ότι η Ορθόδοξος αυτή ομολογία θα διακηρύσσεται διαρκώς και με σαφέστατη διατύπωσι από κάθε Ορθόδοξο και ιδίως τούς Επισκόπους.

    6/ Οι Παλαιοημερολογίται θεωρούν ως αιρετικό τον Πατριάρχη και για τις συμπροσευχές του. Ποιός όμως ιερός κανών η ποία πατερική διδασκαλία αναφέρει, ότι όποιος έχει συμπροσευχηθή με αιρετικούς (παραβαίνοντας τούς ιερούς κανόνας) είναι ήδη αιρετικός, η ότι εμείς οφείλουμε να διακόψουμε την επικοινωνία μαζί του; Μηπως οι Παλαιοημερολογίται επιθυμούν να εισαγάγουν νέες θεωρίες στον χώρο της Ορθοδοξίας; Μηπως αγνοούν τις αναρίθμητες κανονικές παραβάσεις των Επισκόπων των ομάδων τους και ιδίως των Αρχιεπισκόπων τους;

    7/ Οι Παλαιοημερολογίται επικαλούνται επίσης ως αιρετικές τις δηλώσεις του Μητροπολίτου Ελβετίας Δαμασκηνού, επειδή φανερώνουν διαθρησκειακό συγκρητισμό. Δεν αγνοούν βέβαια ότι αυτές, ως κακόδοξες, δέχονται διαρκώς αυστηρή κριτική από τούς Αγιορείτας (Ι. Μ. Γρηγορίου, Ορθοδοξία και Ισλάμ, 1997) και από άλλους διαπρεπείς πατέρας και θεολόγους (Υπόμνημα περί Οικουμενισμού, 1999, σελ. 37-46) σε αντίθεσι με ανάλογες συγκρητιστικές δηλώσεις Επισκόπων κατά τον περασμένο αιώνα, στις οποίες δεν ασκήθηκε παρόμοια κριτική. Στο σύγγραμμα π.χ. « Ιερά Ανθολόγια», που εκδόθηκε με την έγκρισι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησιας της Ελλάδος (1833) υποστηριζόταν η άποψις, ότι σώζονται ακόμη και οι ετερόθρησκοι! Στην συνέχεια μάλιστα «αρχιερείς απ' άμβωνος, με πρωτοπόρον τον Υδρας εκήρυττον ότι• " Ολα τα έθνη όσα εγεννήθησαν, εις το οποίον ακολουθούσι θρήσκευμα, προσδοκώσι σωτηρίαν"»! (Το άθεον δόγμα του Οικουμενισμού, 1998, σελ. 173).

    ΒΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Β.Γ. ΓΙΑ ΤΟ 6) ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ Ο ΙΕ' ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ Α'Β' ΣΥΝΟΔΟΥ(ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αναρωτιέμαι πόσες παραταξεις θα ειχε γινει το Νεο αν δεν πληρωνόταν από τον Καισαρα...
    Ηδη, υπαρχουν διαφοροποιήσεις και συγκρούσεις μεταξυ "Ζωής", "Σταυρού", Χρυσοπηγής", και των υπολοίπων σωματείων της Α.Ε που εσεις αρεσκεστε να αποκαλέιται Εκκλησία....
    Αμ δεν φταιει κανείς, οι παλαιοημερολογίτες που σε βοηθησαν να στησεις το μπλογκ σου φταινε Οδυσσεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΒΓ ανακατεψες πολλες αληθειες(ειδικα για τους παλαιοημερολογιτες) με πολλα λαθη(για την κατασταση του σημερα).

    1)εχεις διαβασει ποτε την συμφωνια του πορτο αλεγκρε?γιατι την απεκρυψες?μηπως επειδη σε αυτο το κειμενο υπογραψαμε την εξισωση της ορθοδοξιας με τον προτεσταντισμο?

    2)οταν ο παπας ηρθε στην Κωνσταντινουπολη, γιατι τα τροπαρια μιλουσαν για ισοτιμο επισκοπο, και ευλογημενος ο ερχομενος?

    3)ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΣΩΝΟ(ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ)?

    μπορω να πω πολλα ακομα...επισκεψου αν θες και την ιστοσελιδα μου
    www.orthodoxos-agonas.blogspot.com
    που εχω αποσπασματα απο εφημεριδες(με βιβλιογραφια, για να ανατρεξεις αν θελεις).

    Δεν ξερω αν οι παλαιοημερολογιτες εκαναν καλα η οχι για κεινη την εποχη.παντως ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΗ.η αιρεση ειναι συνηφασμενη με την αποτειχηση. δεν δεχεσαι την αποτειχηση?δεν δεχεσαι την υπαρξη της αιρεσης.

    σου απευθυνω ενα προσωπικο ερωτημα:ο Αγιος Θεοδωρος Στουδιτης, εκανε καλα που διεκοψε το μνημοσυνο για τον παρανομο γαμο του βασιλεα?ναι η οχι?αν ναι,γιατι να μην αποτειχηστουμε και για τον παρανομο πολιτικο γαμο των ομοφυλοφυλων, οπου καμια επισημη ανακοινωση, ουτε πατριαρχου, ουτε Συνοδου δεν βγηκε για να "αναθεματισει" το γεγονος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργος από Πολύγυρο13 Απριλίου 2009 στις 6:34 μ.μ.

    ΒΓ
    ησουνα μια ΕΚΠΛΗΞΙ.
    ΣΕ ευχαριστουμε.
    Εισαι αποκαλυπτικος.
    Μπροστα στα φανατικα στηφη του παλαιοημερολογιτισμου
    εισαι απο τις λιγες αληθινες φωνες.
    Μπραβο σου. ΣΥΝΕΧΙΣΕ. Μην σταματας.
    Μας διαφωτισες θαυμασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποια συμπεράσματα από το κείμενο του ΒΓ:

    1.- Υπάρχουν οικουμενιστικές εγκύκλιοι του 1902 και του 1904. Γιατί αυτές δεν αναφέρονται από τους του παλαιού; Τι γίνεται στα 18 χρόνια μέχρι το 1920; δεν το είχαν πάρει είδηση ή πράγματι ήταν το ημερολογιακό η αιτία το 1924; Ο Οικουμενισμός ξεκίνησε από το 1850 και οι δυο αυτές εγκύκλιοι είναι εκφάνσεις του. Που είναι η αντίδραση; Δεν υπάρχουν έγγραφα του παλαιού με αναφορά στον Οικουμενισμό, παρά το 1980. Άρα το Σχίσμα έγινε αποκλειστικά για το ημερολόγιο;

    2.- Ο πρών Φλωρίνης Χρυσόστομος δεν αναφέρει πουθενά Οικουμενισμό ή θεωρία των κλάδων. Αντίθετα:
    α/ διατελεί σε ακοινωνησία με την Ιεραρχία, για κανονικούς λόγους και όχι δογματικούς.
    β/ η αντικατάσταση του Ιουλιανού είναι παρανομία, όπως αναφέρει.
    γ/ Το Σχίσμα δημιουργήθηκε από τους του παλαιού,
    άνευ συμμετοχής των Επισκόπων και επειδή εξετρέπετο σε ακρότητες, το ανέλαβαν (οι Επίσκοποι) για να συγκρατήσουν το λαό!
    δ/ Δεν επεδίωξε η Ιεραρχία να προσελκύσει τους αποσχισθέντας του παλαιού. Προσοχή: Αναφέρει, ότι η απόσχιση των παλαιοημερολογιτών έγινε από την Εκκλησία της Ελλάδος και όχι το αντίθετο, όπως διατείνονται κάποιοι.

    3.- Σύμφωνα με τον Χρυσόστομο, η διάσπαση έγινε από τους Παλαιοημερολογίτες, άρα αυτοί είναι οι αίτιοι της διάσπασης.

    4.- να προσθέσουμε, ότι έχουμε και άλλες παρεκκλίσεις από κανόνες, που δεν έφεραν διάσπαση, όπως η απαγόρευση της κόμης των κληρικών (κα΄, λγ΄, μβ΄ Πενθέκτης) και η απαγόρευση λήψης της θ. κοινωνίας με λαβίδα (ρα΄ Πενθέκτης).

    5.- ως προς τα συλλείτουργα με παπικούς και προτεστάντες τους περασμένους αιώνες (18ο και 19ο) είναι "ων ουκ έστι αριθμός", αλλά και παλαιότερα ακόμη.

    6.- Βέβαια και ο άγιος Μάρκος Εφέσσου χρησιμοποίησε τον όρο "αδελφές Εκκλησίες" 385 χρόνια μετά το Σχίσμα! «Επειδή τοίνυν δια της εκφωνήσεως ταύτης (ήτοι του filioque) η αγάπη λυθείσα συνδιέλυσε την ειρήνην και από τούτου το σχίσμα παρηκολούθησε, νυν δε ευδοκία Θεού βουληθείσα η ρωμαϊκή εκκλησία την ειρήνην ανακαλέσασθαι δια της αγάπης ήρξατο τούτο ποιείν, και αύθις η ημετέρα εκκλησία μετά της αυτής αγάπης προσέδραμε προς την αδελφήν αυτής, μάλλον δε προς αδελφάς. ελπίς έστι άχρι τέλους, του Θεού συνεργούντος, επακολουθήσειν και την ειρήνην και τα σκάνδαλα εκ μέσου γενήσεσθαι, και καθάπερ επί των νοσημάτων, επενεχθήσεσθαι την διόρθωσιν» (Acta Graecorum, σ. 52)

    7.- Ο Οικουμενισμός είναι αιρετική παρέκκλιση, η οποία δεν έχει καταδικασθεί ακόμη, από Πανορθόδοξο Σύνοδο και επομένως η συμπροσευχή με αιρετικό, δεν αποτελεί αιτία διακοπής μνημοσύνου, αλλά αιτία εισαγωγής του παρεκτρεπομένου σε Σύνοδο για παράβαση Κανόνα.

    8.- Δεν παύουν οι οχλήσεις προς τις ηγεσίες των Εκκλησιών, για τις παρεκκλίσεις αυτές και από τους Αγιορείτες, αλλά και από άλλους Ορθόδοξους Κληρικούς και Λαϊκούς.

    Κάποιες άλλες παρατηρήσεις από αφορμή σε σχόλια:

    1.- Ο ιε΄ της ΑΒ΄ προβλέπει διακοπή μνημοσύνου, άνευ συνοδικής διαγνώμης σε Επίσκοπο που κηρύσσει αίρεση. Τα συλλείτουργα και οι συμπροσευχές δεν έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση διακοπή του μνημοσύνου. Στην Εκκλησία δεν γίνονται όπως τα θέλουμε, αλλά όπως η εκκλησιαστική τάξη επιβάλλει.

    2.- Η Ζωή, ο Σωτήρας, ο Σταυρός, η Χρυσοπηγή είναι σωματεία, δεν είναι η κάθε μία από αυτές η "Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία".

    3.- Στην Ελλάδα υπάρχουν:
    Η Εκκλησία της Ελλάδος (του νέου) που είναι ΝΠΔΔ, όπως η ΔΕΗ, κάτι που απαγορεύουν οι Κανόνες και οι Πατέρες.
    Η Εκκλησία των ΓΟΧ Ελλάδος (μιας παράταξης του παλαιού), που είναι ΝΠΙΔ με δικαστική απόφαση, πράγμα που απαγορεύουν οι Κανόνες και οι Πατέρες.

    4.- Πικρόχολο το σχόλιο για τον Οδυσσέα.
    Δηλ. κάποιος πρέπει να είναι υποχείριο κάποιου άλλου και να εκτελεί τις εντολές του; Ωραία αυτή η καινοτόμα άποψη για την ελευθερία του ανθρώπου!

    5.- Τι έγινε στο Πόρτο Αλλέγκρε; Δεν άκουσα τίποτε στο Ι. Ναό, όπου εκκλησιάζομαι. Είναι κανένα κρυφό κείμενο και πότε θα διαβαστεί; Ποιοί το υπέγραψαν;

    6.- Τα ψαλτικά για τον Πάπα είναι μια από τις χιλιάδες παρεκτροπές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τόσο ύπουλες, που δεν τις έχουμε αντιληφθεί, αλλά όμως (από άγνοια) τις ακολουθούμε. Δυστυχώς, ο Παπισμός έχει εισβάλει στην Ορθοδοξία, εδώ και 20 αιώνες!

    7.- Για την αγιοποίηση του Χρυσοστόμου Σμύρνης, ας ερωτηθεί η Σύνοδος. Η αγιοποίηση πάντως δεν σημαίνει, ότι κάποιος είναι πράγματι άγιος! Π.χ. έχουμε αγιοποιήσει πολλούς αυτοκράτορες, ορισμένοι των οποίων είναι αιρετικοί ή παπόδουλοι.

    8.- Τις περιπτώσεις αποτείχησης διαπραγματεύεται ο ιε΄ της ΑΒ΄, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Άλλο παράβαση δόγματος και άλλο παράβαση κανόνα.

    9.- Όσον αφορά το Θεόδωρο Στουδίτη δεν έκανε καλά που διέκοψε το μνημόσυνο του αγίου Νικηφόρου, γιατί η ευλογία 4ου γάμου ανήκει σε παράβαση κανόνα. Εξ άλλο ο άγιος Θεόδωρος ελέγχεται για φιλαρχία (ήθελε τον θρόνο, κατά Ζωναρά και ήταν φιλοπαπικός κατά τον άγιο Νεκτάριο).

    Αλλά, αρμοδιότερος να απαντήσει είναι ο ΒΓ συγγραφέας του άρθρου.

    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KYRIOI THAEXOME TAS APANTHSEIS MAS THN HMERA THS KRISEOS apo ton kyrio
      Alla tha itan protimotero na briskaME TAS APANTHSEIS PRIN APO THN FRICTH ORA THS KRISEOS

      Διαγραφή
  24. Βρε καλως την ΜΕΡΟΠΗ.

    Καλα θα κανης γυναικαριο ΜΕΡΟΠΗ να γυρισης πισω στην κουζινα σου και στο σπιτι σου να ρωτησης τον ανδρα σου οπως λενε οι Ιεροι Κανονες, για να διαφωτισθης καταλληλα και μετα να βγης δημοσια να κανης την δασκαλα.
    Εχεις βαθια μεσανυχτα.
    Μπα, που ξερεις εσυ και για το μπλογκ μου;
    Στο κουτσομπολείο τα εμαθες αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αδελφε Οδυσσεα νομιζω οτι θα επρεπε να αντιμετοπιζουμε τους επισκεπτας του Blog σου, με
    μεγαλυτερη ψυχραιμια, τωρα η αδελφη Μεροπη μπορει να ειπε κατι παραπανω, δεξουτο και μην την αποπερνης, μαλλον δημιουργης μια ψυχροτητα σε ολες αυτες τις Θερμες αντιπαραθεσεις, και ηλεκτριζετε η ατμοσφαιρα χωρις λογο, και αυτο αποβαινει εις βαρος των ενδοαποψεων μεταξυ των του Πατριου και των της κρατουσης εκκλησσιας, μια και το εργο της αποτειχισης ειναι επι του προκειμενου και εν τω γενασθαι, και χρειαζετε ομοψυχια.
    Ο κυριος της Δοξης ας γινη ιλεως για ολους μας.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εχεις δικηο αδελφε ΑΓΓΕΛΕ.

    Αλλα οταν βγαινει ξαφνικα απο το πουθενα μια κυρια με θρασος (μπορει ναναι και ανυπαρκτη ή ψευδωνυμο καποιου) ανωνυμης και γραφει περι του μοναδικου πανελευθερου μπλογκ apotixisi, οσα γραφει, χρειαζεται τον ...Γερμανο της.
    Ας βγη να πη το ονομα της, αν ειναι υπαρκτη, να δουμε ποια ειναι η φατσουλα της και θα παρη την καταλληλη απαντησι.
    Ειναι αληθεια οτι μερικες γυναικες υπερβαινουν τα ορια.
    Το ...ΑΧΡΙ ΒΩΜΟΥ δεν τομαθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σ΄ευχαριστω για την γλυκύτητα των λόγων σου...
    Ετσι μελισταλακτος είσαι πάντοτε με τα "γυναικαρια"? Μάλλον δεν εμαθες και συ εκεινο το "ουκ εστιν αρρεν ή θήλυ...". Λες να σου γραφει καποια ....ανύπαρκτη? και για να σου γραψουμε θα πρεπει να δώσουμε και πλήρη στοιχεία ταυτότητας...? Τότε γιατι δεν τα ζητάς και από τους ανώνυμους σχολιαστές σου? Φυσικα αν συμφωνούσα μαζί σου και σου έλεγα και πέντε "ζητω" και αλλα τοσα "αλληλούια" δεν θα ειχα την ίδια αντιμετώπιση...
    Η μεγαλη πλάκα είναι πως μετα το "λουσιμο" που μου έκανες (θυμίζει τα βαπτισια ενηλίκων των ιερέων σας) εξακολουθείς να χαρακτηρίζεις το μπλογκ σου και "πανελέυθερο".
    Αλληλούια Οδυσσέα, Αλληλούια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ναι, σωστά, υπάρχει το "ουκ ένι άρσεν και θήλυ" (Γαλ. 3. 28) (και όχι "άρρεν ή θήλυ"), αλλά υπάρχει και το:

    "Μη εξέστω ταις γυναιξίν εν τω καιρώ της Θείας λειτουργίας λαλείν, αλλά κατά την φωνήν Παύλου του Αποστόλου, σιγάτωσαν. Ου γαρ επιτέτραπται αυταίς λαλείν, αλλ' υποτάττεσθαι, καθώς και ο νόμος λέγει. Ει δε τω μαθείν θέλουσιν, εν οίκω τους ιδίους άνδρας επερωτάτωσαν" (ο΄ της Πενθέκτης).

    Είδες λοιπόν ισότητα από τους Πατέρες; Κατά το κοινώς λεγόμενο:
    α/ Να βγάζουν το σκασμό οι γυναίκες.
    β/ Να υποτάσσονται στους άνδρες τους (Γεν. 3. 16)
    γ/ Αν θέλουν να μάθουν κάτι, να μη βγαίνουν στα μπλογκς, αλλά να ρωτάνε τους άνδρες τους στο σπίτι, για να μην κάνουν λάθη, όπως παραπάνω.

    Εκτός αν έχει καταργηθεί και αυτός ο κανόνας, όπως και τόσοι άλλοι.

    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Μη εξέστω ταις γυναιξίν εν τω καιρώ της Θείας λειτουργίας λαλείν, αλλά κατά την φωνήν Παύλου του Αποστόλου, σιγάτωσαν. Ου γαρ επιτέτραπται αυταίς λαλείν, αλλ' υποτάττεσθαι, καθώς και ο νόμος λέγει. Ει δε τω μαθείν θέλουσιν, εν οίκω τους ιδίους άνδρας επερωτάτωσαν" (ο΄ της Πενθέκτης).
    Ναι έτσι λέει ....εν των καιρω της θείας λειτουργίας.
    Από πότε το μπλογκ "αποτειχιση" κατεχει θέσιν "θείας Λειτουργίας"...?
    Αντε για να μην σας ενοχλώ λοιπόν, δεν θα ξαναπατησω εδω μεσα..και θα πω και στην φιλη που μου συστησε το μπλογκ (και η οποία γυνη ούσα παρολα αυτα βοήθησε και να στηθει) τα σχετικα...
    Καλή Ανασταση ...ΑΝΤΡΕΣ
    εγω τα μαζευω και παω στην.....κουζινα μου. θα στειλω τον αντρα μου για τα σχετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όποιου δεν αρέσουν οι κανόνες, γιατί δεν τον συμφέρουν, ας πάει αποκλειστικά στην κουζίνα, μιας και μπορεί να μπερδέψει τη θ. λειτουργία με τις κατσαρόλες.

    "Από πότε το μλογκ "Αποτείχιση" κατέχει θέσιν θ. λειτουργίας;"
    Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

    Φαίνεται, ότι ο Παύλος ήξερε πολλά καλά τι έλεγε!

    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κυρα ΜΕΡΟΠΗ
    απο στομα εχεις μπολικο.
    Κατι τετοιες σαν εσενα αποτελειτε προσβολη των Παλιοημερολογητων.
    Η κυρια που βοηθησε και βοηθαει (γιατι μια μονο υπαρχει) δεν εχει στομα σαν το δικο σου.
    Εχεις αναγκη ...φιμωτρου!!!
    Γυνη, μη ορθοφρονουσα, εν ησυχια μανθανετω, λεγει η Γραφη.
    Εδω γραφουν μονο γυναικες και ανδρες που ξερουν να μιλουν και εχουν νουν Χριστου.
    Τετοιους θελουμε να γραφουν.
    Ουτε νομιζω οτι σου εδωσε, η κυρια που αναφερεις, την αδεια να λες αυτα που λες και να την εκθετεις.
    Αϊντε στο καλο και μακαρι να αναστηθη καποτε και μεσα σου ο Χριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το πλήρες χωρίο είναι:

    "Γυνή εν ησυχία μανθανέτω εν πάση υποταγή.
    Γυναικί δε διδάσκειν ουκ επιτρέπω, ουδέ αυθεντείν ανδρός, αλλ' είναι εν ησυχία"
    (Τιμ. Α΄ 11-12).

    Αυτά λέγει ο Παύλος, είτε μας αρέσουν, είτε όχι.

    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητε ΝΒ
    δεν θα με πειραζε να εμπαινε η κυρια ΜΕΡΟΠΗ και να γραφη οτι θελει όμως φανηκαν απο την αρχη οι προθεσεις της. Και ιδου πως μπηκε, ουτε καλημερα δεν μας ειπε, κατ' ευθειαν μας ωρμηξε. Τετοιο φαινομενο αφηνιασμενης γυναικας, δημιουργει εξ υπαρχης απεχθεια. Τι ωραιο φαινομενο ειναι μια γυναικα ταπεινη και συνετη και ευγενικη. Λαμπει και μεσα της και γυρω της. Την χαιρεσαι και την θαυμαζεις και δοξαζεις το Θεο:
    -----------------------------------------------------

    Αναρωτιέμαι πόσες παραταξεις θα ειχε γινει το Νεο αν δεν πληρωνόταν από τον Καισαρα...
    Ηδη, υπαρχουν διαφοροποιήσεις και συγκρούσεις μεταξυ "Ζωής", "Σταυρού", Χρυσοπηγής", και των υπολοίπων σωματείων της Α.Ε που εσεις αρεσκεστε να αποκαλέιται Εκκλησία....
    Αμ δεν φταιει κανείς, οι παλαιοημερολογίτες που σε βοηθησαν να στησεις το μπλογκ σου φταινε Οδυσσεα.
    -----------------------------------------------------
    Οπερ, εδει,δειξαι!!!

    Παντως για να μην βγουν και μας πουν καποιοι "καλοθελητες" ή καποιες σαν την κυρα ΜΕΡΟΠΗ οτι ειμαστε μισογυνηδες, εχω την προθεσι να παρουσιασουμε αναλυτικα την γυναικα του κοσμου και την γυναικα μεσα στην Εκκλησια. Την κοσμικια "εκτρωματωδη" μορφη γυναικας, και την χριστιανη γυναικα. Λιγο υπομονη, ολα επι ταπητος, διοτι και η γυναικα οπως εμφανιζεται σημερα αποτελει πληρη αλλοτριωσι της γυναικας που θελει ο Χριστος και το αγιο Ευαγγελιο Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. οριστε το κειμενο του πορτο αλεγκρε.διαβαστε με προσοχη

    http://orthodoxos-agonas.blogspot.com/2008/09/blog-post_6450.html

    αγαπητοι δεν εχουμε μονο συμπροσευχες και συλλειτουργα, αλλα αρνηση της καθολικοτητος της εκκλησιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστούμε για το κείμενο του Πόρτο Αλέγκρε.

    Είναι ένα από τα συνήθη κείμενα του ΠΣΕ, που "ονειρεύεται" μια παγκόσμια Εκκλησία.
    Είναι γεμάτο από αντιευαγγελικά μηνύματα και ως εκ τούτου απορριπτέο.
    Θα έπρεπε η Ελλαδική Εκκλησία, μετά από 60 χρόνια παρουσίας στο Συμβούλιο αυτό να απαοχωρήσει, όπως έχουν κάνει ήδη τρεις Ορθόδοξες εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες από τις 14.
    Από εκεί και πέρα:
    1.- Ποιοί μετείχαν από την Ελλαδική Εκκλησία (αναφέρεται μόνον ο Καλαβρύτων), ο οποίος κάπου αναφέρθηκε, ότι έφυγε πριν τη λήξη του Συμβουλίου;
    2.- Ποιοί υπέγραψαν;
    3.- Το κείμενο αυτό εισήχθη στη συνδρίαση της ΔΙΣ και έγινε δεκτό ή όχι ή δεν συζητήθηκε καν;
    4.- Αν εγκρίθηκε, αναγνώσθηκε στους Ναούς;
    5.- Αν δεν έγιναν όλα αυτά, τότε που είναι η εγκυρότητά του;

    Θυμίζουμε τα εξής:
    Το κείμενο της Φλωρεντίας υπογράφτηκε, από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες (πλην του Εφέσου), στις 6.7.1439. Διαβάστηκε στην Αγία Σοφία, οπότε επικυρώθηκε επίσημα, στις 12.12.1452, δηλ. μετά από 13 χρόνια. Παρ' όλη την επικύρωση δεν έγινε δεκτό από το λαό και έτσι στην πράξη ακυρώθηκε.

    Μιά παρατήρηση:
    Πολλά κείμενα του ΠΣΕ, εδώ και 60 χρόνια, έχουν υπογραφεί, κανένα όμως δεν έχει αναγνωσθεί σε ναούς και όλα αυτά που συζητάμε εμείς εδώ τώρα είναι άγνωστα στο λαό. Αφορούν κάποιους μελετητές, που ψάχνουν να βρουν παρασπονδίες στην Εκκλησία. Αν αυτά τεθούν, όποτε τεθούν, υπόψη του θρησκευόμενου λαού, η απόρριψή τους, πιστεύουμε, θα είναι δεδομένη.
    Όσο ο Παπισμός δεν είναι μέλος του ΠΣΕ (γιατί θεωρεί εαυτόν την μόνη Εκκλησία επί της Γης), τότε ο κίνδυνος είναι μικρότερος από τις προσπάθειες του Προτεσταντισμού να εξελιχθεί στη μία Εκκλησία με τη βοήθεια της Ορθοδοξίας.
    Η Ορθοδοξία έχει αλωθεί βαθειά από τον Παπισμό και όχι από τον Προτεσταντισμό. Ο Παπισμός είναι ο μεγάλος κίνδυνος!

    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αδελφε μου αιρετικε.το πηραν οι παπες το μαθημα τους και τωρα κανουν τον αγωνα υπουλα. αν το βγαζανε στην εκκλησια αυτο το κειμενο, τοτε μπορει μερικοι χαζοχριστιανοι σαν εσενα να ξυπνουσαν.οταν υπογραφεται απο 3 επισκοπους, που εκπροσωπουν την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, και οταν κανενας δεν βγαινει να το αναιρεσει, δεν εχει ισχυ?οταν κανενας δεν καταδικαζει αυτους τους 3 επισκοπους,δεν γινεται συμμετοχος?ειτε το θες ειτε δεν το θες η εκκλησια ειναι ΣΩΜΑ δεν ειναι η παρτη μου και η παρτη σου.δεν λες αρρωστησε το ποδι λες και ειναι κατι ξενο... λες αρρωστησε το σωμα μου, και υποφερει ολο το κορμι μαζι με το ποδι.
    εχω και 2 πραγματα να σου πω(επρεπε να στα χα ψαλλει απο προχθες που το δα αλλα...)

    1)ο Αγιος Θεωδορος ο στουδιτης πως ηθελε τον θρονο του βασιλια απο την στιγμη που ηταν μοναχος???αφησε την ηγουμενια μιας απο τις μεγαλυτερες μονες της εποχης, μαστιγωθηκε, εξοριστηκε,πονεσε, προδωθηκε, για να λες εσυ σημερα οτι ηθελε τον θρονο!!!ποιος?ενας ΜΟΝΑΧΟΣ!!!
    ουτε οΕφραιμ δεν θα χε τετοιες βλεψεις:)

    2)πως ηταν παποφιλος αφου εζησε πριν το σχισμα?καπου τα χεις μπερδεψει φιλε μου. πριν το σχισμα ηταν και ο παπας ορθοδοξος(μαλιστα υπερασπιστηκε την ορθοδοξια και εναντια σε πολλες αιρεσεις)

    ΑΥΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. παιδια θα ηθελα να μου πειτε:υπαρχει καποιο επισημο έντυπο των γοχ?σαν εφημεριδα-περιοδικο για να ενημερωνομαι.των πραγματικων γοχ (απο χρυσοστομο φλωρινης). μπορειτε να μου δωσετε τα στοιχεια?στην ιστοσελιδα τους βλεπω μονο κατι βιβλια να εχουν(αγωνια εν τω κηπω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ μου, κάπου τα έχεις μπερδέψει ή δεν γνωρίζεις τα πράγματα:

    1.- Η Εκκλησία δεν λειτουργεί με τον τρόπο που λες: Τρεις Επίσκοποι (χωρίς όνομα) υπέγραψαν ένα κείμενο (άγνωστο) που δεν αποκηρύχθηκε από τη Σύνοδο, άρα ισχύει. Δηλ. ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!

    2.- Με το άγιο Θεόδωρο Στουδίτη (750-826) έχουμε καταγραφές κάποιων φιλοπαπικών ιεροκρύφιων ενεργειών του: «Οι δε μοναχοί υπό την αρχηγίαν Πλάτωνος, του ηγουμένου της μονής Σακκουδίωνος και των ανεψιών αυτού Ιωσήφ και Θεοδώρου του Στουδίτου, διότι απώλεσαν ήν διαχείρησιν των της πολιτείας εκέκτηντο πρότερον, ως και τα εκ ταύτης κτήματα και ωφελήματα, δεν έπαυσαν επί δέκα και πλέον έτη ταράττοντες την πολιτείαν και επικαλούμενοι την αντίληψιν του Πάπα Ρώμης, ως της θειοτάτης των όλων Κεφαλών Κεφαλής, του κορυφαιοτάτου Πατέρος Πατέρων, του Ισαγγέλου, Μακαριωτάτου και Αποστολικού Πατρός, ως του έχοντος τα πρωτεία θεόθεν, και ως δεξαμένου τας κλεις του Ευαγγελίου προς Χριστού δια μέσου του των Αποστόλων πρωτοστάτου (επιστολαί Θεοδώρου του Στουδίτου προς τον Πάπαν Ρώμης Λέοντα τον Γ΄, ο οποίος έστεψε το 800 τον Καρλομάγνο). Δια των ενεργειών αυτών ήσαν εγκάθετοι του Πάπα και επεδίωκαν την εις τα της Ανατολής επέμβασιν του Πάπα Ρώμης» (Αγίου Νεκταρίου, αι Οικουμενικαί Σύνοδοι, σελ. 204-205). Αλλά και ο Δοσίθεος Ιεροσολύμων αναφέρει: «Ο Νικόλαος (πάπας Νικόλαος Α΄) αντί να πεισθή, εξηρεθίσθη έτι μάλλον κατά του Φωτίου και αμέσως διήγειρε κατ’ αυτού τους εν τη Ανατολή εγκαθέτους του αρχιεπισκόπους Σμύρνης Μητροφάνη και Νεοκαισαρείας Στυλιανόν Μάπαν, εμφανιζομένους ως υποστηρικτάς του Ιγνατίου, αυτοί δε με την σειράν των διήγειραν ομάδα όλην επισκόπων και τους Στουδίτας μοναχούς, οι οποίοι φιλοπαπικοί υπάρχοντες ήδη από του περιφήμου ηγουμένου των Θεοδώρου του Στουδίτου, ήσαν τα νυν σφοδροί πολέμιοι του Φωτίου και όργανα του πάπα Ρώμης» (Δοσιθέου Ιεροσολύμων, Τόμος Χαράς, Εισαγωγή, σελ. 37). Επίσης: «Νικηφόρος Α΄ Κωνσταντινουπόλεως (806-815). Εγένετο εκ λαϊκού πατριάρχης. Προ τούτου ήτο ασηκρήτις, όπως και ο προκάτοχός του Ταράσιος και ο Φώτιος, τότε «εστασίασαν» εναντίον του ο Θεόδωρος Στουδίτης και ο θείος του Πλάτων δια την εκ λαϊκού δήθεν απότομον προβολήν του, αλλά τη αληθεία, λέγει ο Ζωναράς, δια «φιλαρχίαν» αυτών, διότι ήθελον αυτοί να γίνη ο εις εκ των δυο πατριάρχης. «ηβούλοντο γαρ της εκκλησίας εγκρατείς γενέσθαι και του αρχιερατικού της Κωνσταντινουπόλεως επιβήναι θρόνου περί πλείστου πεποίηντο» (Ιωάννης Ζωναράς, επιτ. Ιστ. 15,14,14-18). «Ίσως υπεκινούντο και υπό του πάπα Ρώμης, του οποίου ήσαν φίλοι και εγκάθετοι εν Κωνσταντινουπόλει». (Δοσιθέου, ως ανωτέρω, Φωτίου επιστολαί, σελ. 209-210).

    Μήπως τα έχεις μπερδέψει εσύ, μη γνωρίζοντας λίγο απο την εκκλησιαστική ιστορία;

    Αν γνωρίζεις κάποια πράγματα, απάντησε με παραπομπές και όχι έτσι αόριστα.

    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ. είπε...

    παιδια θα ηθελα να μου πειτε:υπαρχει καποιο επισημο έντυπο των γοχ?σαν εφημεριδα-περιοδικο για να ενημερωνομαι.των πραγματικων γοχ (απο χρυσοστομο φλωρινης). μπορειτε να μου δωσετε τα στοιχεια?στην ιστοσελιδα τους βλεπω μονο κατι βιβλια να εχουν(αγωνια εν τω κηπω...)
    17 Απρίλιος 2009 3:10 μμ

    Παναγιωτη Καλο πασχα,
    Η Ιστοσελιδα ειναι http://www.ecclesiagoc.gr
    και εκει κατεβαζεις την "Φωνη της Ορθοδοξιας"
    Ομφαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ Οδυσσέα κ.λ.ποι φίλοι της στήλης αυτής,Χριστός Ανάστη και Χρόνια Πολλά.
    Οδυσσέα διάβασα την σκληρή σου απάντηση στην Μερόπη και προβληματίστηκα αρκετά με την συμπεριφορά σου. Είμαι κι εγώ γυναίκα και θύμωσα που της μίλησες με αυτόν τον τόσο άσχημο τρόπο. Η γυναίκα είχε ανέκαθεν και εξακολουθεί να έχει ρόλο στην ορθοδοξία, ίσως όχι τον πρώτο αλλά υπήρξε και υπάρχει καθοριστική η παρουσία της. Καταδικάζω τον δικό σου τρόπο που ήταν ανάρμοστος και επιθετικός. Να υποθέσω ότι την αντιπάθησες επειδή είναι του παλαιού ημερολογίου; Η επειδή σου ανάφερε αυτά που σου ανέφερε, που ο κόσμος τά χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.Είναι πολύ εύκολο να προσβάλεις κάποιον,δεν αναλογίσθηκες όμως την εντύπωση που αποκομίσαμε όλοι εμείς που είδαμε αυτήν σου την άσχημη πλευρά, που δεν παραπέμπει σε Χριστιανό. Λυπάμαι πάρα πολύ για το φερσιμό σου. Ισως να είσαι και μισογύνης όπως σύ ανέφερες για αυτό και αποφάσισα να μην ξαναγράψω και να μην ξαναμπώ στο μπλόκ σου που έτσι κι αλλιώς δεν έχει να μου προσφέρει και τίποτα.
    Οσο παρακολουθώ τη στήλη σου τόσο ποιό πολύ πείθομε ότι μάλλον είστε καιροσκόπος και της λογικής του απ΄την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα.Και ούτε με έχετε πείσει ότι αυτό που εσείς κάνετε είναι αποτείχιση. Ο Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός που συχνά επικαλείσθε,όταν διέκοψε το μνημόσυνο με τους λατινόφρονες δεν συλλειτούργησε ποτέ πλέον με κανέναν απ΄αυτούς. Επι πλέον άφησε υποθήκη να μην γίνουν δεκτοί ούτε μετά θάνατον, ούτε στην κηδεία του, ούτε στα μνημοσυνά του. Εύχομε να με διαψεύσετε και να μην είστε ένα γρανάζι κι εσείς του οικουμενισμού που στόχο του έχει να αλώσει ότι Ορθόδοξο έχει απομείνει σ΄αυτόν τον τόπο. Συνχωρήστε με, αποχωρώ απο άποψη πριν με διώξετε και εύχομε Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η στις ψυχές όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητη ΕΙΡΗΝΗ.

    Χριστος Ανεστη.

    Και ειθε καποτε να αναστηθη και στις ψυχες ολων. Γιατι πιστευω οτι με τα λογια και με τα εργα μας αποδεικνύουμε οτι ο Χριστος δεν αναστηθηκε σε πολλους απο μας.

    Ηθελα παντως εκ προοιμιου να ρωτησω την ΕΙΡΗΝΗ:
    Γιατι δεν μου ταψαλες ολα αυτα τη Μεγαλη Εβδομαδα;
    Τι σε πειραζαν οι μερες;
    Οι μερες των χριστιανων ειναι παντοτε ιδιες.
    Ετσι λεν οι αγιοι πατερες.
    Δεν τους ανοιγετε καθολου εσεις οι της πατρωας να τους διαβαζετε τι λενε;
    Δεν περιμενουμε να περασουν οι αγιες μερες για να τα ψαλουμε στον αλλο μετα.
    Γιατι και εδω υπαρχει μεγεθος υποκρισιας.

    Ειναι να λυπαται κανεις με το φέρσιμο καποιων
    γυναικων του παλαιου ημερολογιου.
    Ωρες - ωρες σκεφτομαι μηπως χρειαζεται να τις μαζεψουν ολες, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, και να αρχισουν να τις διδασκουν την αλφα βητα του Αγιου Ευαγγελιου.
    Οχι μονον μακρυες μαντηλες κυριες μου, αν σας λειπουν όλα τα αλλα, δεν προσφερουν τιποτα οι μαντηλες. Μαλλον σας προσδιδουν υπερμετρη υποκρισια.

    Ποιος εκανε στην Μεροπη επιθεσι;
    Εγω ή εκεινη εκανε πρωτη σε μας επιθεσι με θρασος πιθηκιστικο;
    Γιατι μιλησε με τετοιο τροπο για το μπλογκ;
    Τι της εφταιγε το μπλόγκ;
    Καπου αλλου στοχευε η κυρια και στο μπλογκ μας ξεσπασε και εξεθεσε και αλλους ανθρωπους.
    Εσεις δεν βλεπετε καθολου μπροστα σας;
    Μονο οσα λενε οι αλλοι βλεπετε;
    Αυτα που λετε εσεις ή οι φιλες σας, τα αμνηστευετε ολα;

    Και αφου δεν σου προσφερουμε τιποτα εμεις κυρια μου, γιατι μπηκες εδω;
    Για να μας πεις τις εξυπναδες σου;
    Και να κατακρινης τον ιερο και αγνο αγωνα μας;
    Με ποιο δικαιωμα μας λες καιροσκοπους;
    Αυτους να ψαξης να τους βρης εκει στις ταξεις σας.
    Και αυτοι ειναι πολλοι.

    Γραφω τοσες μερες ολα αυτα για το παλαιο ημερολογιο και εκανα το λαθος να μην αναφερω καποιους ανθρωπους των Κυπριανιτων τους οποιους εχω γνωρισει και απο τους οποιους εχω αποκομισει αριστες εντυπωσεις και σε ολους τους τομεις.
    Ηταν λαθος μου που δεν τους ανεφερα.
    Τωρα για σας, απο οτι ακουω, θεωρουνται αυτοι οι σπουδαιοι ανθρωποι οικουμενιστες κ.λ.π.απο ότι πληροφορουμαι.
    Και εσεις τι ειστε; Συρφετος;
    Ενω εσεις εχετε χαλι απεριγραπτο.
    Πως ειναι δυνατον να δεχθω ενα απεριγαρπτο χαλι και να το επαινεσω;
    Εσας δεν σας ενοχλει και το συνηθισατε και σας αρεσει.
    Βολευτηκατε ο καθενας στην ....στρουγκα του με τον γεροντακο του και τους ομοιους σας και δεν αισθανεσθε την αναγκη της αλλαγης.
    Εσεις που ειστε πληρως ικανοποιημενοι με αυτες τις αθλιοτητες, ασφαλως εμεις δεν εχουμε τιποτα να σας προσφερουμε.
    Ουτε και εμεις επιθυμουμε κατι να σας προσφερουμε. Αλλοιμονο, να σας χαλασουμε την ζαχαρενια σας;

    Οσον αφορα τον αγιο Μαρκο εσεις δεν εχετε καμμια σχεσι μαζι του, ουτε ομοιοτητα.
    Μην αναφερετε το ονομα του.
    Εκεινος δεν εφτιαξε δικες του ....στρουγκες με αρχιεπισκοπους και πατριαρχες, οπως καμνετε εσεις.
    Αυτο και μονο δεν σας διδασκει τιποτα;
    Εμεινε αμετοχος και αφησε το ζητημα στο Θεο να το λυση. Και η ιστορια τον δικαιωσε.
    Αν ζουσε σημερα ο αγιος Μαρκος πιστευετε οτι θα επιδοκιμαζε ολες αυτες τις ασχημιες, που εχετε εσεις;
    Εσεις εκει μεσα αυταπατωμενοι αισθανεσθε σαν αγγελουδια του Θεου και μετοχοι της ουρανιας Βασιλειας.
    Ταλαιπωροι και ταλαιπωρες, Μεροπη και Ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αχ παιδια ολοι της Ορθοδόξου εκκλησιας... ο Διάβολος νίκησε! κατάφερε να φερει διχόνοια μεταξύ τον Ορθοδόξων...

    Λυπούμαι που βλέπω Ορθοδοξους ο ενας να θελει να κατασπαράξει τον αλλο. Ο εγωισμός του ενός και ο εγωισμός του αλλου δεν αφήνει κανέναν να ανοίξει τα ματια του. Κρίμα που εγωισμός δεν μας αφήνει να δούμε το φως Του Ιησού Χριστού.

    Και σας παρακαλώ, μην αλληλοκατηγοριστε, ότι ο ένας ειναι πλανεμένος, οχι ο άλλος ειναι πλανεμένος. Ουδης αναμάρτητος! Ουδης αλάθητος! Το νόμισμα εχει δυο όψης! Ούτε ο ενας φταίει ουτε ο αλλος. Και ο ενας φταιει και ο αλλος. Και ιστορικα και στη μελουσα κρίση αυτο θα ακούσουμε... Όλοι φταίμε...

    Βαρέθηκα να ακούω υπερηφάνειες απο τον ενα ή τον αλλο! Φτάνει...
    Αντι να κατεβάσουμε τα κεφάλια όλοι κάτω και να αναλογιστούμε την αμαρτία μας, κατηγορούμε ο ενας τον αλλο φορτώνοντας με αμαρτίες, ακομη περισσότερο το τσουβάλι που θα κουβαλήσουμε μεταθανατον. Αγκαλιαστείτε με χαμόγελο! Φωνάξτε ο ένας τον άλλο ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ Σ'αγαπαω όπως Ο Θεος μ'αγαπαει όπως θέλω να με αγαπάει! Όπως όταν θα με κρίνει για τις αμαρτίες μου και θα ξέρω οτι δεν αξίζω τον παράδεισο και θα προσμένω απο αγάπη και μόνο να μου τον χαρίσει.. Τι αγάπη εεε? Ποιος την μετράει την αγαπη Του Θεου? Ποιος μπορεί? Κανείς δε μπορεί... Η αγάπη της μάνας για το παιδί ειναι ενας κοκος ρυζιού μπροστά στην αγάπη Του Θεου για το πλάσμα του! Για κάθε ενα ξεχωριστά μας! Δείτε το πρόσωπο σας στο καθρέφτη, και πείτε μέσα σας, "εσένα υπάρχει κάποιος που Σ'αγαπαει τοσο πολυ που έδωσε και τη ζωη του για σένα! Υπάρχει καποιος που Σ'αγαπαει πολυ που περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά του να σε πάρει και να σε σφίξει τοσο δυνατά και τοσο ζεστα που δε φαντάζεσαι! Αυτη την αγαπη Του Θεου ας διξουμε μεταξυ μας... Και ως άνθρωποι δε τη φτάνουμε αυτη την αγαπη... Μπορούμε να προσπαθήσουμε! Αν οχι για τον ξένο, τουλάχιστον για τον Ορθόδοξο αδερφό μας...

    Λυπάμαι που τα πιο αδέρφια απο τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους. Λυπάμαι για ολη αυτη τη κατάσταση και προσεύχομαι για αγαπη αδελφοσύνη και ένωση του αδιαχώριστου, της Ορθοσοξιας. Αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Διαβάζοντας την ιστορία των Παλαιοημερολογητών, πρώτον, δεύτερον το ότι οι πάντες συμφωνούν ότι πρόκειται για γόρδιο δεσμό, τρίτον ότι χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, θα ήθελα να ρωτήσω για όλες τις παρατάξεις και για όλους του επισκόπους τους ΤΙΘΕΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΤΟΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ. ΝΑΙ Ή ΟΧΙ! ΤΟ ΖΗΤΩ ΓΙΑΤΙ: πρέπει να βοηθήσω την οικόγένεια της νύφης μου (γυναίκας του αδελφού μου), η οποία ανήκει στην παράταξη Κυπριανού Κουτσούμπα και λαμβάνει μυστήρια από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. as stamatisoume na krinoume tous allous paidia.
    as tous afisoume na epitelesoun to ergo tous kai as koita3oume tin diki mas ekklisia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. DEN GRAFEI KANENAS SAS GIA THN FILANDIA POY EORTAZEI TO PASXA ME TO PAPIKO.
    TIPOTA EPISHS DEN GRAFETE GIA TON AYSTRALIAS STYLIANO ETIMAZETE NA KANEI KAPIA SYNODO STHN AYSTRALIA EINAI BLASTIMOS EGRAPSE KAI EKIRIKSE STHN AYSTRALIA OTI O XRISTOS MAS EINAI AMARTOLOS O MH GENITO O ATIMOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟ, ΘΕΩΡΙΑ ΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΣΙΝ, Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΩΣ ΛΕΞΙΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, ΗΤΟΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΝ;

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ Ο ΜΝΗΜΟΝΕΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΔΙ᾿ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.

    ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΟΠΟΥ ΧΕΙΡΟΦΙΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟΝ ΡΑΣΟΦΟΡΟΝ ΟΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΑΘΗΝΑΙΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΩΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΙΣ ΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΟ ΔΙΚΕΡΑΤΟΝ ΘΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ, ΤΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΤΟ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΟΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟ,
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΑΝΑΛΕΓΩ, ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ;
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ, ΤΟΝ ΛΑΤΙΝΟΝ ΨΕΥΔΟΠΑΠΑΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΘ᾿ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ);

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟΚΡΑΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΟΤΩΝ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΑΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΟΤΟΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙΤΕ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΒΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΟΤΙ ΤΟΣΑΥΤΑ ΕΤΗ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΕΝΕΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΤΑΧΑΜ ΤΑΧΑΜ.

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΠΑΝΤΟΤΕ -ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ ΕΚΑΣΤΟΝ- ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΘΕΝΤΑΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΑ ΝΗΠΙΑ.

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΗΘΕΥΣΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΝΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΑ Ε Κ Τ Ρ Ο Π Α , ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ . ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ , ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ( ΟΝΤΩΣ ) ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ . ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΝΤΕΣ « Γ.Ο.Χ.», ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ! ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ « ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ » ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ! ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ( ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΕΛΗ ) , ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΑΤΙΝΩΝ « ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ » , ΜΙΚΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ , « ΚΗΔΕΙΕΣ » ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ , ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ , ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ « ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ » ΚΑΙ « ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ » ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΥΣ ( !!! ) , ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΟ ΣΕ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ( !!! ) Κ. Α. ( βλ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΛΠΙΓΞ , 1867 σελ. 327 ) . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΟΦΟΤΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ : 1274 & 1439 ) , ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΑΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ DOXASUOTHEOS ΣΤΟ YOUTUBE . TO ANΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ , ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ , ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ http://egolpion.com/plasto_siggilio.el.aspx.( ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ . ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ , ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ . '' ΑΦΟΥ ΜΟΛΥΝΕΣΤΕ , ΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙΤΕ '' ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΞΗΛΩΤΕΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ , ΕΝ ΟΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ( ΑΠΟ ΤΟ 2004-5 ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ), Ο ΟΠΟΙΟΣ , ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ , ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ , ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ . ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ , ΠΟΛΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ . ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ '' ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΛΩΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟΥ '' .http://www.youtube.com/watch?v=TB7Eq7oEGkg ( ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ).
    Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ(ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΟΙ « Γ.Ο.Χ.» ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ),ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !( ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ).Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ , ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ . ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !!! ΟΙ '' ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ '' ΤΟΥΜ. ΓΕΔΕΩΝ ( σελ. 185 ) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ : '' Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΞΗΝΕΓΚΕΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΧΙΣΑΝΤΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕΙΧΟΝΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ... '' ! Ο ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗ '' ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ '' ΤΟΥ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ '' ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ '' ΚΑΙ ΤΟΝ '' ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ '' ! ( P. G. 108 σελ. 992Β ) . Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ Ο ΣΤΥΛΙΤΗΣ , ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩΡΙΖΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : '' ΟΥΚ ΑΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΣ '' ! ( Les saints Stylites... σελ. 85 ) . ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ( ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ , P.G. 116 σελ. 85Α - 88Β ) ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ : ΜΕΘΟΔΙΟΣ ( P. G. 99 σελ. 1853D ) ΚΑΙ ΔΟΣΙΘΕΟΣ ( ΔΩΔΕΚΑΒΙΒΛΟΣ τόμος ζ΄ κεφ. Δ΄ ) .
    ΤΕΛΙΚΩΣ, Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ, ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΛΥΠΟΥΜΑΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ URL . ΛΕΓΟΜΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ( ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ). ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ . Η Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΣΥΝΟΔΟΣ ( ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑ ) ΕΠΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑ΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΑΝ ΟΙ ΣΤΟΥΔΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ( ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΛ / ΤΕΣ ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ , ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΟΝ ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑ . ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΝ , Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ( ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ( ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ( ΓΙΑ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ) . ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ : '' ΤΟ ΕΝ ΤΙΝΙ ΠΑΡΕΚΛΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΗΜΙΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ , ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ '' ( βλ. ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ , ΚΑΤΗΧΗΣΗ λβ΄ ) . ΣΥΝΕΠΩΣ , ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΣΥΝΟΔΟΥ , Η ΑΠΟΣΧΙΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛ / ΤΩΝ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ . ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ , ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΥΘΥΣ ΩΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ , ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΝΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ . ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΠΩΣ , ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ , ΩΣ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΕΝΩ ΑΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ( ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ ) ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ , ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ `Η΄ ΑΛΛΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ , ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ . ΚΑΘ´ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ , ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ `Η´ ΙΕΡΕΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ , ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ . ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ . Η ΑΟΡΑΤΗ ΤΕΛΕΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ολλος αυτος ο ασυμφωνος γαμος με ασυμφωνα οργανα στο γλεντι θα ληξει οταν παρει "πας πορτ"η νεοημερολογιτικη εκκλησια απο το κρατος.τοτε θα δουμε χαρουμενους και πικραμενους.χωρις μισθο.οι ναοι θα νοικιαζονται απο τους νεοημερολογητες για πασης φυσεως εκδηλωσεις(οπως κανουν οι παπικοι)για ευρεση χρηματων.ηδη ο ιερονυμος εκανε χωρο συναυλιας τον αγ.παντελεημονα αχαρνων.ενδειξη του μελοντος...τοτε εκεινα τα χρονια που θα ερθουν θα τριψουμε τα ματια..απο οσα θα κανουν οι νεοημερολογητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Να βγαλετε τωρα οτι επιβαρυντικα αποδεικτικα στοιχεια εχετε για την κυρια συνοδο των Γ.Ο.Χ. Καλλινικου(πρωην Χ.Κιουση)η οποια αριθμει περιπου 750.000 πιστων.
    Και υστερα, να ξεκινησουμε τη συγγραφη δεκαδων τομων για τα εγκληματα παντος ειδους που τελεσθηκαν μονο την τελευταια δεκαετια (2000-2010) απο ρασοφορους παντος αξιωματος της εκκλησιας του ν.ημερολογιου.
    Για να δουμε ποιοι αγκαλιαζονται και χαιρονται με τα ερπετα και τους δρακοντες της σατανολατρικης μασωνοκρατουμενης οικουμενικης"εκκλησιας" ..

    Να παραθεσουμε και το ποιοι εχουν απ`ευθειας αποστολικη διαδοχη , και ποιοι δε διδουν σημασια σε τετοιες λεπτομερειες..
    Να ζυγισουμε τελικα, ποιοι κρατουν τις παραδοσεις της ορθοδοξου πιστεως περαν της εμμονης σας να επαναλαμβανετε ψευδως οτι το κυριο θεμα των Γ.Ο.Χ. ειναι οι 13 ημερες διαφορας μας !

    Ημουν νεοημερολογιτης, μα...ανενηψα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να βγαλετε τωρα οτι επιβαρυντικα αποδεικτικα στοιχεια εχετε για την κυρια συνοδο των Γ.Ο.Χ. Καλλινικου(πρωην Χ.Κιουση)η οποια αριθμει περιπου 750.000 πιστων.
    Και υστερα, να ξεκινησουμε τη συγγραφη δεκαδων τομων για τα εγκληματα παντος ειδους που τελεσθηκαν μονο την τελευταια δεκαετια (2000-2010) απο ρασοφορους παντος αξιωματος της εκκλησιας του ν.ημερολογιου.
    Για να δουμε ποιοι αγκαλιαζονται και χαιρονται με τα ερπετα και τους δρακοντες της σατανολατρικης μασωνοκρατουμενης οικουμενικης"εκκλησιας" ..

    Να παραθεσουμε και το ποιοι εχουν απ`ευθειας αποστολικη διαδοχη , και ποιοι δε διδουν σημασια σε τετοιες λεπτομερειες..
    Να ζυγισουμε τελικα, ποιοι κρατουν τις παραδοσεις της ορθοδοξου πιστεως περαν της εμμονης σας να επαναλαμβανετε ψευδως οτι το κυριο θεμα των Γ.Ο.Χ. ειναι οι 13 ημερες διαφορας μας !

    Ημουν νεοημερολογιτης, μα...ανενηψα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. prohn palaiohmerologith

      o u g a r e i d a s e i g a r e i d a s o u g a r
      k a t h n d a s
      egina palaiohmerologiths to 1968 otan o aTHINAGORAS ARXISE TA PAPOAGAPHMAYA ME TON KATARAMENO PAPA (PATROKOSMAS)
      eLPIZO NA ME AXIOSH O KYRIOS NA PETHANO orthodoxos palaiohmerologiths
      kai parakalo o mhtropoliths kyprianos einai o pneumatikOS MOU
      PATERAS
      nomizo oti einai antixristianiko na milame me asevia gia despoth kai malista san ton geronta mou

      Διαγραφή
  54. 2. Το 1935 οι Δημητριάδος Γερμανός, πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος, και Ζακύνθου Χρυσόστομος προσεχώρησαν στους ΓΟΧ και ανέλαβαν την ηγεσία τους. Χειροτόνησαν τέσσερες νέους επισκόπους, τους:

    1. Κυκλάδων Γερμανό Βαρυκόπουλο,

    2. Μεγαρίδος Χριστοφόρο Χατζή,

    3. Διαυλείας Πολύκαρπο Λιώση και

    4. Βρεσθένης Ματθαίο Καρπαθάκη.

    Η Εκκλησία της Ελλάδος τους καταδίκασε όλους, Εξ αυτών ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, επέστρεψε στην Εκκλησία του Νέου.

    "Το ίδιο και ο Διαυλείας Πολύκαρπος και Μεγαρίδος Χριστοφόρος, πλην δεν αναγνωρίσθηκε το επισκοπικό τους αξίωμα."

    Η τελευταία πρόταση είναι ανακριβής. Ούτε ο από Δαυλείας μετέπειτα τιτουλάριος Σταυροπούλεως και κανονικός Σισανίου και Σιατίστης Πολύκαρπος ούτε ο από Μεγαρίδος Χρυσόστομος ξαναχειροτονήθηκαν εις επισκόπους. Οι χειροτονίες τους θεωρήθηκαν -σωστά- έγκυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καντε κατι να μπει ο αληθινος θεος μεσα σας νεοι και παλαιοι τον ΘΕΟ δεν των κανουν τα ημερολογια μονιαστε αφερφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

    .....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

    ῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

    Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
    Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
    Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
    Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

    H καταδίκη έγινε επίσης το 1587,1593,1848.

    ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ:

    Βρισκόμαστε στη Θηβα το 1924 στην περιοχή του Πυρίου. Όλα κυλούν ήρεμα και καλά. Οι νοικοκυρές στολίζουν τα σπίτια τους με τα έργα των χεριών τους, οι πατεράδες αγωνίζονται για το καθημερινό αναλώνοντας τις περισσότερες ώρες τους στα χωράφια ενώ τα παιδιά ανέμελα τρέχουν από δω και από κει για να χορτάσουν το παιχνίδι τους. Ξαφνικά όμως μέσα σε αυτή την ηρεμία δύο άντρες ανεβασμένοι στα άλογά τους, γνωστοί στους περισσότερους των Θηβών, ο Κίμων ο Στεφανιώτης και ο Λουκάς ο Καλατζής, γυρίζουν αλαφιασμένοι και τρομαγμένοι φωνάζοντας, πάνω από τα άλογα που βρισκόντουσαν. «Μας ΦPAΓKEΨAN! Μας ΦPAΓKEΨAN!» Τι είχε συμβεί; Δυστυχώς είχαν πληροφορηθει πως η Ελλαδική Εκκλησία άλλαξε το ημερολόγιο χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος, χωρίς να ρωτηθούν οι Αρχιερείς της Ελλάδος, εκτός από τους πέντε που το άλλαξαν.

    «Μας φράγκεψαν! Μας φράγκεψαν!». Συνεχώς φώναζαν και ενημέρωναν τα γειτονικά χωριά των Θηβών.
    Ναι, μα με ποιο δικαίωμα το έκαναν αυτό; Αφού αυτοί δεν ήταν κληρικοί, ήταν απλοί λαϊκοί. Από που πήραν το θάρρος αυτό; Τι γνώριζαν; Τι εντολή είχαν;

    Οι δύο αυτοί άνδρες είχαν πνευματικό καθοδηγητή κάποιο επίσκοπο ο οποίος βρισκόταν σε ένα όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, την Αίγινα. Το όνομά του ήταν Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως. Το 1918 είχαν πάει και οι δύο στο νησί να εξομολογηθούν και να πάρουν τη συμβουλή του για ένα θέμα το οποίο την εποχή εκείνη ήταν σε έξαρση. Το θέμα αυτό ήταν για την αλλαγή τουημερολογίου. Η ερώτησις των δύο ήταν κατά πόσο είναι εφικτή και επιτρεπτή η αλλαγή του ημερολογίου.Ο Άγιος Ιεράρχης όπως ήταν σοφός και πράος τούς απάντησε:

    -Παιδιά μου, δεν πρέπει να γίνει η αλλαγή του ημερολογίου διότι βάσει αυτού έχουν θεσπισθεί όλες οι εορτές της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως το αιώνιο Πασχάλιο.
    .
    - Μαλιστα Δέσποτα, εάν όμως η Εκκλησία δεχθεί τη μεταρρύθμιση τι γίνεται; Τι κάνουμε εμείς;
    .
    - Εσείς να παραμείνετε ως έχετε, δεν θα ακολουθήσετε τούς μεταρρυθμιστές διότι το Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει καταδικασθεί από τρεις πανορθοδόξους συνόδους επί πατριαρχίας Ιερεμίου του Τρανού 1592-1593 και Ανθίμου το 1848. Είναι αδύνατον Ορθόδοξοι Χριστιανοί να δεχθούν την αλλαγή. Εγώ δε δέχομαι ούτε ακολουθώ κανέναν έστω κι αν μείνω μόνος μου. Ναι, Δέσποτα, αλλά εάν δεν έχουμε ιερείς τι θα κάνουμε;

    - Παιδιά μου θα οικονομήσει ο Κύριος μας και θα σας στείλει.
    .
    - Κι αν δεν έχουμε εκκλησία και εχουν γυρίσει όλοι με το Γρηγοριανό εκεί, πως το αντιμετωπίζουμε;
    .
    .- Γι’ αυτό προβληματίζεσθε; Δεν υπάρχει πρόβλημα, τα σπίτια σας να γίνουν Εκκλησίες.
    .
    .- Μα, πως Δέσποτα; Πως μπορεί να γίνουν αυτά;

    .- Εγώ παιδιά μου απεύχομαι να γίνη η αλλαγή, αλλά εάν γίνει τότε πρέπει να αντισταθείτε. Να είστε σίγουροι πως ο Χριστός μας θα είναι μαζί σας όταν συνειδητά υπερασπισθείτε τα Ιερά και τα Όσια της Εκκλησίας μας. Εάν διαβάσατε την Ιστορία της Εκκλησίας μας θα δείτε και θα γνωρίσετε πως σε περίοδο ανταρσίας και ακαταστασίας στην Εκκλησία ότι πολλά σπίτια είχαν γίνει τόποι κοινής προσευχής»..

    Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα είπε και τους έλεγε ο επίσκοπος Πενταπόλεως Νεκτάριος. Έπειτα από δύο χρόνια το 1920 ο Άγιος Ιεράρχης κοιμήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου